Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona :-(

odebralam dzis wyniki testu potrojnego

Polecane posty

moglam go w ogole nie robic, teraz umieram z niepokoju. test NEGATYWNY syndrom Down 1:3500 wady cewki nerwowej 1:240 ginekolog powiedzial mi, ze wyniki wad cewki ponizej normy, ale nie jest to niepokojace. W poniedzialek mam usg i powiedzial, ze dokladnie obejrzymy kregoslup..... Umre z niepokoju...

ja nie wiem ,nie robiłam ale przeczytałam co napisałaś i dlatego odpowiadam ,ja bym na twoim miejscu poszła juz dziś na badanie usg bo bym nie wytrzymała do poniedziałku teraz bedziesz siedziec zamartwiac się i co ci z tego przyjdzie a pojdziesz do lekarza zrobia ci usg i swiety spokój upewnisz się ze oki i juz...na pewno wszytsko będzie dobrze nie martw się!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Uśmiecham się...
A ja przerażonej powiem że mojej znajomej wyszły fatalne wyniki testu potrójnego, nastraszyli ją a to tylko prawdopodobieństwo jest i może się nie potwierdzić a w wielu przypadkach się nie potwierdza. Koleżanka przerażona zrobiła amio i okazało się ze wszystko jest ok, a test PAPPA był zatrważający. Głowa do góry i spokojnie...

rozmawialam z lekarzem, widzial juz moje wyniki i dla niego nie sa niepokojace. powiedzial, ze mam sie nie stresowac, poniewaz nawet jesli sa ponizej normy to nie jest zle, poza tym przy tym tescie potrojnym nie widzieli USG, tylko badali krew. jak mialam usg w 13 tc to lekarz (a jest dobry) nic nie zauwazyl, a ponoc wady cewki nerwowej wylapuje sie na usg. boje sie... z drugiej strony musze byc spokojna... cholera!!!

Gość lalalalalallala....
z tego co pamietam to 'negatywny' oznacza ze wszystko jest ok...

Gość Uśmiecham się...
Spokojnie, nie denerwuj się chociaż trudno zachować spokój. Pamiętam jak ja się denerwowałam gdy mnie niedawno badali na USG:) Jest dobrze i nie martw się, masz fajnego maluszka w brzuszku:)

wlasnie negatywny oznacza, ze jest ok, tylko napisane bylo obok tych wad cewki nerwowej, ze zaleca sie usg takie bardziej dokladne.... bez sensu, tlumacze sobie, ze jakby cos bylo nie tak, to by napisali, ze pozytywny :-/

kochana nie denerwuj sie na zapas; zobaczeysz ze bedzie dobrze:) powiem ci ze mi wynik amniopunkcji wyszedl nieciekawy: mozaika 46/XY; 46/XX, mozliwosc zaburzen identyfikacji plci.... a moj synus zdrowy i zadna z niego mozaika tylko 100% chlop 46XY! ale co sie nadenerwowalam to moje...

staram sie byc spokojna. mimo wszystko jest negatywny, robiony za granica, w osrodku, ktory jest jednym z najlepszych w Europie jesli chodzi o diagnostyke plodu. czytalam, ze jest sporo falszywych pozytwnych, ale BARDZO zadko falszywe negatywne. w poniedzialek mam usg i mam nadzieje, ze uslysze dobre wiadomosci. dzieki dziewczyny..