Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emulinek

badanie - glukkoza - ruchy dziecka - help

Polecane posty

Czesc, Proszę o opinię doświadczone mamy. Miałam dzisiaj pobieraną krew na poziom cukru we krwi z obciążeniem. Po ok. 20 min od wypicia glukozy strasznie się poczułam - mało nie zemdlałam i zwymiotowałam, zalałam się zimnym potem, trwało to ok 20 min i minęło. Małe dzisiaj szaleje mi bardziej niż zwykle - cały czas jest mi niedobrze, wszystko mnie boli (od tych kopniaków chyba), nie wiem już jak leżec, na chodzenie mi za słabo. Co się dzieje? Czy wszystko ok waszym zdaniem? Miała któraś z was poddobnie. PS Wynik jutro.

Gość izka.87
hej nic sie niemartw gorzej by bylo gdyby sie nie ruszało,muj mały tez strasznie sie wierci kopie itp.a to badanie na cukier jest okropne tez miałam i lezałam tam 2 godz bo mi słabo było, a jak sie bardzo martwisz to zadzwon do swojego lekarza jesli masz numer i powiedz mu napewno cie uspokoji:)

"mało nie zemdlałam i zwymiotowałam" jeśli zwymiotowałaś, to niestety badanie jest prawdopodobnie do powtórzenia. Nie wiem czy zdanie dobrze zrozumiałam :) a to normalne, że po takiej dawce cukru dziecko się rozszalało. U mnie było to samo

to spoko :) ja wtedy 2dni nie miałam spokoju, ale raczej nie przepadam za słodyczami i dla dziecka był to chyba szok ;)

no u mnie też chłopiec i daje czadu bez litości :) kochany misiek, ale mógłby trochę poodpoczywac, a nie mścic się na mamie za nieprzyjemny poranek :)

Gość parrova
To uczucie mulenia i zawroty glowy, nawet mdlenie naleza do czestych objawow przy badaniu z obciazeniem. Nie przejmuj sie. Tak samo jak tym, ze dziecko mocniej fika. Dla mnie to badanie to byl pikus. Dostalam roztwor o smaku czarnej porzeczki (mieszkam w DE, tu sie kupuje taki roztwor gotowy w aptece), smakowal jak po rpostu troche przeslodzony sok porzeczkowy. Ja niby slodyczy to za bardz nie jem, ale za to bardzo duzo owocow, wiec moze dlatego nie byl to dla mnie zaden wyczyn, wrecz mi ten napoj smakowal, jedyne co, to ze potem nie mialamochoty na nic slodkiego do konca dnia, nawet na owoce i w ogole nic mi za bardzo nie smakowalo.

Oj fakt - jestem taka głodna, a na samą myśl o jedzeniu masakra, ale coś trzeba :(

Gość edmund32
nie sugeruj sie tym co pisza na forum. Zadzwon do swojego lekarza. Albo do innego ginekologa. Mozesz tez pojechac do szpitala na dyzur, ginekolog przyjmie Cie za darmo.

hej ja też dziś miałam te badanie i powiem szczerze nie było przyjemne ale nie miałam takich objawów, też spodziewam się synka i nie fikał tak jakoś mocniej wręcz nawet cały dzień prawie wcale może to ja mam się martwic? :( a co do słodyczy to później oczywiście miałam na nie ochotę

Gość ja mam to badanie za 2 tyg
a rodzę dokładnie miesiąc po tobie autorko. Nie wiem w końcu teraz w którym tyg się je powinno robić. Skąd taka rozbieżność?

ruchy zależą od temperamentu malucha - nie popadajmy w paranoje jedne ruchy czują już w 17 tc, inne (np ja w 21 tc) - a jestem szczupła

Gość czarna2901
Ja robiłam to badanie ok tydzień temu. Ani po wypiciu glukozy ani później nic mi nie było. A maleństwo zachowywało się normalnie. Pamiętam że jak robiłam badanie to pielęgniarka powiedziała żebym powoli piła ten roztwór a nie "jednym duszkiem". Podobno dużo kobiet pije to na raz i później wymiotują i mają silne zawroty głowy. Może coś w tym jest

Gość izka.87
u mnie tydzien 38:) sorrki ze tak puzno odp

dziecko rusza się mocniej bo wypiłas duzo słodkiego a dzieci to lubia bo wody sa słodkie wtedy.a nie dodają wam cytryny bo ja zawsze miałam robione z cytryną i nie było takie słodkie.