Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quasimododo

rozstępy. Masakryczne!

Polecane posty

Gość quasimododo

Hej dziewczyny, tak, tak wiem prawie każda z nas ma rozstępy. Ja mam na piersiach, akurat nimi się nie przejmuję. Oprocz tego mam rozstepy od pasa w dół, dosłownie, najgorsze są na pośladkach-bardzo głebokie i na kolanach, reszta mniejsze. Zawsze byłam b.chuda, przytyłam 13kg, schudłam i znów jestem szczupła, a rozstepy wydaja sie być wieksze, skora jakas taka jest luzna, te rozstepy zrobiły sie innego koloru tak jakby zaczerwienione. Wiem,że nie istnieje zaden sposob zeby sie ich pozbyc, ale czy istnieje cos co pomoże je choc troche wybielić, albo spłycić? Jakieś tanie kosmetyki albo magiczne zabiegi domowe bo nie stac mnie na drogie zabiegi (studentka)

Gość ciężka sprawa....
niestety.

Gość ciężka sprawa....
Ja mam mniejsze niż opisałaś, szorowałam to gąbką antycellulitową Syreny i były trochę mniej widoczne, latem maskuję rajstopami w sprayu i jakiś tam efekt jest ale generalnie wystarczy zaprzestać tego typu zabiegów i problem jest identyczny jak był. Zastanawiałam się nad dermarollerem, ale trochę mam obawy.

Gość quasimododo
strasznie to wyglada, kurcze a najgorsze,ze wcale nie mam jakies tam złej figury, chlopakom sie bardzo podoba i bardzo czesto mi to mowia ale co z tego jak i nawet tak nigdy sie z nikim nie zwiaze, zaraz by mnie zostawil jakby je zobaczył- taka prawda niestety. Masakra;( To mówicie,że nic nie pomoże, a callanetics 1,5h w tygodniu i co dzień zimny prysznic pomoze chociaz ujędrnić tą skore?

Na razie nie ma skutecznego sposobu na całkowite pozbycie się rozstępów. Można tylko sprawić, że będą jaśniejsze i spłycone, a przez to mniej widoczne. Na pewno nie pomogą w tym kremy organizm ludzki nie przyswaja obcego kolagenu. Można pobudzić organizm do jego produkcji np. za pomocą lasera fraxel, który uszkadza skórę, by poprzez gojenie pobudzić ją do regeneracji. Innym sposobem jest mezoterapia igłowa z użyciem kwasu hialuronowego. Jako uzupełnienie powyższych kuracji można stosować endermologię. Jednak wszystkkie zabiegi należy powtarzać. ojedyncze sesje nie dadzą efektu. Konieczne jest wykonanie serii zabiegów. Ale jeśli rozstępy są naprawdę duże i bardzo widoczne, to myślę,że warto spróbować tych sposobów...

Na razie nie ma skutecznego sposobu na całkowite pozbycie się rozstępów. Można tylko sprawić, że będą jaśniejsze i spłycone, a przez to mniej widoczne. Na pewno nie pomogą w tym kremy organizm ludzki nie przyswaja obcego kolagenu. Można pobudzić organizm do jego produkcji np. za pomocą lasera fraxel, który uszkadza skórę, by poprzez gojenie pobudzić ją do regeneracji. Innym sposobem jest mezoterapia igłowa z użyciem kwasu hialuronowego. Jako uzupełnienie powyższych kuracji można stosować endermologię. Jednak wszystkkie zabiegi należy powtarzać. ojedyncze sesje nie dadzą efektu. Konieczne jest wykonanie serii zabiegów. Ale jeśli rozstępy są naprawdę duże i bardzo widoczne, to myślę,że warto spróbować tych sposobów...

Gość Sandra 123
Jestem w miarę szczupłą osobą, dbam o dietę, od czasu do czasu ćwiczę, ale na moich nogach i tak jest cellulit. Sporo wydałam na kremy wyszczuplające, rękawice do masażu- i nic. Jakiś czas temu zdecydowałam się na zabieg endermologii. Byłam w szoku, skóra jest jędrniejsza i ładniejsza.Tutaj widać, jak wygląda zabieg: http://www.depilacja-torun.pl/zabiegi-kosmetyczne-torun-bydgoszcz-wloclawek/ Polecam. Sprawdziłam na własnej skórze.

Gość kosmetyczka 26
Jest taka strona http://depilacja24.pl/ i są tam porównywane wszystkie rodzaje depilacji. warto porównać co wychodzi skuteczniej