Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdeczka32

........KTO BĘDZIE RODZIŁ W GRUDNIU????????.....2010

Polecane posty

noo takiego gofra też bym zjadła ;) U mnie też pada śnieg , ale ubierzemy się z małą cieplutko i na godzinkę wyjdziemy :) Mąż akurat spać poszedł [ po nocce] a ja wsunęłam już chyba z pół kilo mandarynek :P haha :D:D

Powiem Ci Eelka..... że mnie mandarynki też smakują jak nigdy :) chyba dlatego że póżniej na święta nie będę mogła ich jeść he he he :) i wiele innych rzeczy tez :)

W tym roku po raz trzeci idziemy na wigilię do moich teściów. Teściowa robi przepyszną grochówkę. W 1 święta prawie wcale jej nie zjadłam bo córcia miała 2 miesiące i karmiłam ją piersią.Rok temu byłam szczęśliwa bo mogłam jeść "ile chcę " :P a w tym roku znowu będę musiała sobie odpuścić.. Chociaż nie ukrywam,że kilka łyżek na pewno zjem ;) Dziwnie się czuję.. Po dzisiejszym dość intensywnym spacerku jestem wykończona.. Dam znać rano czy żyję :P Chyba,że będę na porodówce ;) hehe:D Buziaki dobranockowe :) Pa 🌼

ją się zastanawiam czy zdążę zjeść pierogi świąteczne mojej mamy. Ostatnio mi wszyscy mówią że święta w szpitalu spędze ;) a jąk się karmi to mandarynęk też nie można? Ją uwielbiam cytrusy pod każda nazwa :) no to jutro kupię wor i cały zjem sama ;) i jąk rolada się udała?

Witajcie w ten wtorkowy śnieżny poranek!!! brrrr :) wtk mandarynek nie wolno jeść jak karmisz piersią ani żadnych cytrusów bo maleństwo ma potem wzdecia :) a Ty całą noc nie przespaną :( ....Eelka A Ty jak tam po spacerku??????????? żyjesz???? Pozdrawiam :)

Dzień dobry :) Jejuu dziewczyny jak mnie dzisiaj wszystko boli.. normalnie masakra :o Łamie mnie w krzyżu.. To po wczorajszym spacerze.. troche wymarzłyśmy.. Co do tej rolady.. to przyznam się Wam,że jej nie zrobiłam.. :o Potrzebne są do niej orzechy włoskie a ja nigdzie nie mogłam ich dostać.. Jeszcze dzisiaj przejdę się do jednego sklepu zobaczyć i jak ich nie będzie to zrobię bez orzechów ;) Chyba,że macie jakiś pomysł czym można zastąpić orzechy włoskie..? No bo solonymi z puszki raczej nie :D heh;) Miłego Dnia!

w supermarketach jest przed świętami ogromny wybór orzechów, ewentualnie zastąp je innymi. Jąk dziś samopoczucie?

Znalazłam orzechy :D:D super :) będziemy pichcić :P Co do samopoczucia to gorsze niż wczoraj. Kiepsko się czuję..i fizycznie i psychicznie.. Mam nadzieję,ze szybko przejdzie ;) A co u Was?? Wtk, jak tam u notariusza?? Kombinezon zakupiony? ;)

Wtk, gdzieś tam wyczytałam,że jesteś z Chorzowa..tak? :) Ja jestem z Rudy Śląskiej ;)

kombinezon nie kupiony jakoś mnie się nic nie podobało wyśle mamę albo teściowa ;) kochana ją w sumie z Rudy Śląskiej w Chorzowie od roku dopiero mieszkam :) będziesz pewnie na Goduli rodzic? Notariusz dopiero w piątek ehhh wszystko się wydłuża a ją jąk na szpikąch bo się boję że nie zdarzymy się przeprowadzić przed porodem

eelka to ją na herbatę i ta rolade przyjadę :)

Tak,na Goduli ;) Zdążysz się przeprowadzić 🌼 Wpadnij na tą herbatkę , rolada już zrobiona ;) hehe :D Gwiazdeczko Ciebie również zapraszam :):):) A jak Wam dzień minął? Jak się czujecie? Gwiazdeczko mam nadzieję,że wszystko ok.. jakoś nic nie piszesz :( buziaki 😘 😘

ją się zdecydowałam na szpital w świętochłowicach, do Chorzowskiego nie mam zaufania. Ty już czujesz się lepiej? Ją nawet mam dziś jeden z lepszych dni :) rzeczywiście gwiazdeczka dziś nic nie napisałas?

Powiem Ci szczerze,że codziennie myślę,że to TEN dzień. Od jakiegoś czasu znowu mam takie wrażenie.. "Może w nocy zacznie się coś dziać..'' Krzyże mnie tak bolą,że ledwo chodzę :o A dzisiaj strasznie często stawia mi się macica.. jak nigdy wcześniej.. no nie wiem.. pożyjemy'zobaczymy;) Czytałam na różnych forach,że kobietki polecają szpital w Świętochłowicach.. ale ja mam bliziutko na Godule,także będę tam rodziła ;) Może Gwiazdeczka już na porodówce?? :) Jeśli tak to trzymamy kciuki 🌻

Hello dziewczyny!!!!!!!!!!!! No niestety ja jeszcze w dwupaku :( nic sie nie dzieje :) ale za to wczoraj byłam na zakupach przed świątecznych :) poprawiłam sobie troszkę humor zapomniałam o wszystkich innych problemach i o tym że coś tam mnie boli :) .Kupiłam prezęty bo pózniej nie będę miała czasu na wypady po za dom :) jak sie mała urodzi :) A dzisiaj mamy już grudzień :) i bliżej mi do porodu niż dalej :) Nie wiem jak u Was ale u mnie dzisiaj -12 stopni c :( makabra zimno jak nie wiem co brrrrrrrrr.Nigdzie nie wychodze wolę łóżeczko ciepłą herbatkę i kocyk ,patrzeć przez okno na konie które niedaleko mnie biegają hmmmmmmmmm rozmarzyłam się .Jaka piękna ta zima :) A co u Was dziewczyny??????Pozdrawiam

Cześć!! :) Ja już myślałam,że rodzisz ;) No to pewnie wczoraj poszalałaś na tych zakupach ;) hehe:D u nas też okropnie zimno.. Czekam aż mąż wróci z pracy. Trzeba będzie go jakoś rozgrzać ;) :P Dzień dopiero się zaczyna a mi się nic nie chce.. :( Mam nadzieję,że u Was lepiej z samopoczuciem..? Miłego Dnia :)

jako mama dziewczyny urodzonej 1 -go grudnia ;) życzę wszystkim, które się dzisiaj rozpakują wszystkiego najlepszego!!!! 🌼 dużo radości i miłości!!! :)

meaaa gratuluję i życzę Wam zdrówka :) trzeba by się wybrać na świąteczne zakupy ale jąk pomyśle ile tam ludzi to mi się nie chce ;) a samopoczucie no cóż hmm u mnie zimno w domu potwornie więc i samopoczucie nie za dobre. A gwiazdęczko może nas zainspirujesz jakie prezenty wybrałas

Właśnie wróciłam ze sklepu. Zimno jak cholercia.. :o Dziś znowu będę robiła ta rolada co wczoraj:) Dzwoniła do mnie moja babcia i powiedziała,ze jutro nas odwiedzi więc trzeba coś przyszykować dobrego:) Posłałam mamie kawałek i powiedziała mi przez telefon,że jest ze mnie dumna:D Tak jej smakowało :D Hehe:) Miło było to usłyszeć ;) Córcia w końcu zasnęła.. och.. okropnie zmierzła dzisiaj :o

to dajesz przepis kochana :) a ile na córcia i ile ma lat?

ROLADA CZEKOLADOWA Z BANANOWYM ŚRODKIEM składniki: * 4 jajka * 6 łyżek cukru * pół szkl. mąki pszennej * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * 2 szkl. śmietany kremówki * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 czubata łyżka kakao * 4 łyżeczki żelatyny * 2 cukry waniliowe * 10 dkg startej czekolady * 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich * 2-3 duże banany Sposób przygotowania: 1. Żółtka utrzyj z 4 łyżkami cukru. Białka ubij. Dodaj do masy żółtkowej. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i kakao. Przesiej i wsyp do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15-20 minut w temperaturze 175 st. 2.Ciepły biszkopt ciasno zwiń. Odłóż do wystudzenia. Żelatynę rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku. Śmietankę ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj żelatynę,wymieszaj. Połącz ze startą czekoladą i 2 łyżkami orzechów. 3.Ciasto rozwiń,posmaruj 2/3 kremu. Wzdłuż ułóż obrane banany. Ponownie zwiń. Wierzch posmaruj resztą kremu. Posyp orzechami, ew. udekoruj polewą czekoladową. :)

dzięki za przepis może jutro spróbuje zrobić... Boję się tylko że mi się ten biszkopt polamie :) bo wypieki to nie moja specjalność ;) choć gotować uwielbiam :) te banany jakoś się kroi? Ucaluj Magdusie,pewnie nie może się już dziewczę doczekać :)

Gość ___rodzice____
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1347348284.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1347348361.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1347348266.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1347348214.html http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1347348231.html

dzięki za przepis może jutro spróbuje zrobić... Boję się tylko że mi się ten biszkopt polamie :) bo wypieki to nie moja specjalność ;) choć gotować uwielbiam :) te banany jakoś się kroi? Ucaluj Magdusie,pewnie nie może się już dziewczę doczekać :)

Cześć dziewczyny!!!!..... Miałam sie pochwalić co kupiłam za prezenty wiec już mówię :) dla mojego najstarszego syna mikroskop :) ma zainteresowania w kierunku odkrywania czegoś nowego (może przez mikroskop ) :) lubi też kosmos i wszystko co z tym związane ,dla mojej kochanej córuni domek dla lalek (ma dopiero 4 latka) odkurzacz i klocki i muszę jeszcze pomyśleć nad kolejnym prezentem dla syna bo jej troche dużo kupiłam a jemu mniej:) więc wypadało by dokupić jakiś drobiazg :) no i mam jeszcze chrześniaków dla których kupiłam maskotki i pralke itd...dużo tego ..:) mężowi jeszcze nic nie kupiłam bo jak narazie jest niegrzeczny he he he:) więc musi sobie zapracować na cos :) i przydało by się jeszcze kupić jakieś drobiazgi dla rodziców bo pewnie przyjdą przez święta zobaczyć moje najmłodsze dzieciątko i mnie :) he he he bo myślę że już na święta sie rozpakuję i będziemy już razem :) Fajny przepis na tą roladę muszę tez zrobić :) żeby jeszcze zdążyć zjeść .A pogoda za oknem okropna pada śnieg i ziiiiiimno jak diabli .Nie ma co wychodzić :) Ale się rozpisałam :) Pozdrawiam Was gorąco dziewczyny :)

no właśnie największy problem co kupić mężowi :) i trzeba się sprężać bo nie ma na co czekać ;) mieliśmy dziś jechać kupić coś dla rodziców ale mąż zmęczony po pracy i śpi teraz sobie. A niestety u mnie zimno nie tylko za oknem :( bo w mieszkaniu też chłodno :( już nie mogę się doczekać kiedy się stąd wyprowadziny. A Twoje szkraby jąk się nazywają i ile ma synek?

Mój synuś ma 11 lat a mała 4 Jak narazie mam Norberta i Kingusie a teraz ma być Michalina :) Bo tak mi się podoba :) A Ty wybrałaś juz imię?

będzie Bartłomiej :) mój mąż tak go nazwał w dzień kiedy zrobiłam test :) miała być Basia jąk dla mnie, ale chłopca Basia nie nazwę ;) cieszymy się obydwoje :) a Michalina bardzo ładnie :) to u Ciebie kobiety będą w przewadze :) brawo ją będę w mniejszości