Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdeczka32

........KTO BĘDZIE RODZIŁ W GRUDNIU????????.....2010

Polecane posty

My będziemy mieli Jakubka. Ja decydowałam o imieniu dla córki więc teraz męża kolej ;) Chciał Kuba ale ja mu powiedziałam,że ewentualnie Jakub. Chociaż Kuba i tak będzie się do niego mówiło ;) Kurde coś smietana nie chciała mi się ubić :o Siostra właśnie leciała do sklepu po śmietane 36% Wczoraj robiłam z 30% i wyszła jak ta lala a dzisiaj nie ..

Nie musiałam robić na nowo :D Zgęstniała :) :D Ale wieje na dworze.. masakra :o Jakie plany na wieczór? Ja może zobacze jakiś fajny film dla relaksu ;)

wiatr to słyszę bardzo dobrze bo mi się szyby w oknach trzęsą aż ;) jakoś nie mogę ostatnio w nocy spać ale Wam życzę spokojnej nocy :)

Cześć dziewczyny :) witam Was w ten mrożny poranek!!!! :) Eelka i wtk bardzo ładne imiona wybrałyście dla swoich pociech :) wtk.... masz rację u mnie kobiety będą górą :) ale nie martw się Ty tylko na razie będziesz w mniejszości :) kto wie co będzie póżniej .....przecież na jednym dziecku nie poprzestaniecie :) no nie? :) Eelka dobrze że ta śmietana Ci zgęstniała :)...jak mogę doporadzić to ja zawsze daję do zamrażarki na 10 minut żeby była bardzo zimna i wtedy nie ma problemu z ubijaniem :) A mnie się wczoraj zachciało bigosu:) o matko:) tak na kwaśno mnie wzięło :) chyba lecę ku końcowi ciąży bo mam objawy jak na początku:) a podobno że jak zaczynają boleć piersi i masz zachcianki takie jak na początku ciąży to właśnie szybko nastąpi rozwiązanie :) . Wybieram się dzisiaj na resztę zakupów świątecznych i widziałam wczoraj w sklepie na wystawie takiego ślicznego pajacyka (piżamkę) dla mojej małej i chyba go kupie :) śnił mi się w nocy chyba się zapatrzyłam . :) Macie jakiś pomysł na obiad ?????? Nic mi do głowy nie przychodzi a i robić mi się go nie chce he he he :) Pozdrawiam Was cieplutko :)

a ją właśnie siedz u lekarza i czekam w kolejce na pobranie krwi tyle tych ludzi że hej, ale nikt nie przepuści choć brzuch to ją akurat mam taki że prawie po ziemi ciągnę hehe :) na obiad to się nie wysilam wrzucao udka do piekarnika nie mam już sił na wymyślne obiady. A rodzeństo dla Bartka no cóż powoli zobaczymy co będzie jeszcze całe życie przed nami ją bardzo młoda jestem ;)

kurcze dziewczyny chcialam się właśnie przespać bo jestem na nogach od 5.30 poza tym przelatałam pół miasta piechotą bo miałam tyle energii ale teraz tak mnie pachwiny bolą że nie mogę wstać z łóżka, mam wrażenie że promieniuje na podbrzusze ten ból. Macie jakąś radę. Wogóle ból pachwin to co noc mnie męczy :(

kurcze dziewczyny chcialam się właśnie przespać bo jestem na nogach od 5.30 poza tym przelatałam pół miasta piechotą bo miałam tyle energii ale teraz tak mnie pachwiny bolą że nie mogę wstać z łóżka, mam wrażenie że promieniuje na podbrzusze ten ból. Macie jakąś radę. Wogóle ból pachwin to co noc mnie męczy :(

Cześć dziewczyny :) Była babcia- ciasto smakowało :D Następnym razem dam wcześniej ta smietankę do zamrażarki ;) Dzięki za rade :):) Co do bigosu to narobiłaś mi smaka :D też zrobie i zjem póki jeszcze maluszek w brzusiu ;) Ja dziś na obiad mam rosołek , pieczeń z piersi , kartofelki marcheweczka do tego :D Wtk,jak tam po pobraniu krwi? Dobrze się czujesz? Mi to zawsze w głowie się kręci :o Udka z piekarnika:) szybki i łatwy obiadek :) :) też tak robie :P Mnie właśnie ostatnio po tym spacerze w pachwinach bolało.. też ledwo chodziłam.. Może za dużo chodzisz..? hm? Miłego Dnia! :D:D 😘

A ja nie pojechałam na te zakupy :( zaczęły boleć mnie nogi :( skurcze łydek i wogóle :( nie wiem już sama co mi jest :( Nie pamiętam jak to wcześniej było i trudno mi okreslić czy coś się dzieje czy nie .A na obiad zrobię zupę koperkową z ryżem :) dla mnie bigos :) a dla moich domowników ziemniaczki kotlecik i kapusta zasmażana :) chyba bedą zadowoleni.Powiem Wam że dobrze że idzie się czymś zając w tym domu bo ja to już bym całkiem oci......ała jakbym miała siedzieć i patrzeć tylko za okno :) i dziekuję że jesteście ze mna i mogę się komuś wyżalić :) idę gotowąc będę póżniej jakby co to gwiazdeczka32@onet.pl Buziaczki

właśnie nie wydaje mi się. Bardzo dużo wypoczywam ale starań się raz dziennie pospacerować, gdybym tak leżała cały dzień to w drzwiach bym się nie mieściła, niestety po mojej mamie odziedziczyłam skłonność do tycia i z mojego 55 kg zrobiło się 75 :( więc taka kulka że mnie ;) ale już niedługo tylko rozmyślań jąk to potem zrzuce ehhh...

wtk nie martw się :) ja co prawda nie przytyłam dużo bo tylko 6 kg ale i tak ze mnie kuleczka od urodzenia więc muszę zadbać znowu o siebie także i po porodzie bo przed porodem udało mi sie zrzucić 15 kg w ciagu 2 miesiecy także trzymam kciuki i jak cos to zaczniemy razem a potem bedziemy zdawać sobie relacje :) he he he

kurcze jąk to się robi? Ją się starałam, tzn jadłam to co zawsze nie szaleje specjalnie że słodyczami :( niestety i tak utylam dużo. Oprócz tego rozstepy :( boję się że skóra będzie mi wisieć :(

olimpia31.........U mnie jeszcze ok trochę mnie pobiera ale da sie wytrzymać :) czekam z niecierpliwością :) i dam znać a u Ciebie??????

Może umówimy sie na daną godzinę w danym dniu i popiszemy razem ????????słucham propozycji rano czy wieczorem ?????????? :)

Cześć dziewczyny :) Męczy mnie już ta ciąża... Każdy ruch bobaska mnie boli.. też tak macie? Wczoraj chyba przechodziłam lekkie załamanie... wszystko mnie drażniło.. nic tylko bym wyła:( Kompletnie nic mi się nie chce a przecież w domu przy 2 letnim dziecku wiecznie jest robota.. Pewnie po porodzie mi to przejdzie.. jak do następnego piątku nie urodze to jestem umówiona z moim ginekologiem i powiem mu,że może robić wszystko co chce tylko żebym już urodziła ;) termin mam na 13-go więc dzidzia może się już rodzić ;) Ja w tej ciąży przytyłam 11kg. Chciałabym po porodzie zrzucić jakieś 15 kg:) Gwiazdeczko ja mam dostęp do komputera non stop. Nie wychodze z domku więc mogę się dostosować:) :) A jak u Was z samopoczuciem? Buziaki 😘

dzień dobry mamuski :) ją nie rodze jeszcze :) bartek czeka aż się przeprowadzimy ;) ciężko mi się umawiac na konkretną godzinę bo ją wciąż mam zajęcia ale postaram się dostosowac jąk coś ustalicie. Eelka- może masz kogoś znajomego kto chciał by kupić meble kuchenne, mają 10 miesięcy, nowoczesne- w razie co mogę podesłac fotki. Chce tylko połowę ich wartości. Są zadbane a mi niepotrzebne nawet nie mam gdzie ich przechować po przeprowadzce.

Raczej nie mam kogo zapytać bo wszyscy są już "na swoim". . Ale jak ktoś będzie zainteresowany to dam Ci znać :):)

ale mam dziś zgage, najadlam się takiej sałatki na czosnku i chyba za dużo czosnku ;) albo Bartek ma bujną fryzurę jąk to moja babcia mówi ;) a jąk wy dziś się czujecie? Ją po dwugodzinnym spacerze padam z nóg ale czuje się taka zrelaksowana :)

Czesc dziewczyny!!!!!!!!!!!! A u mnie chyba już po zgadze :) brzuszek mi opadł :) i cieszę sie bo może już niedługo zostanę mamusią:) i bedę miała wszystko za sobą :) Dzisiaj cały dzień bolały mnie łydki i musiałam isc do lekarza bo nie mogłam wytrzymać z bólu ale wszystko już ok tzn dalej mnie bolą ale mam żel do smarowania może przejdzie ważne że z dzidzią wszystko w porządku .Co dzień to bliżej :) jak by co dam znać :) Pozdrawiam A co u Was nowego?????????:)

Witam wieczorkiem :) Ja właśnie wcinam mandarynki :D hehe:) Jeszcze mi nie zbrzydły ;) Byłam dzisiaj popłacić rachunki i doszłam do wniosku,że póki nie urodze to nie będę wychodziła dalej niż do sklepu pod blokiem.. okropnie bolą mnie pachwiny :o co do zgagi to od jakiegoś czasu nie daje o sobie znać :) jupi:D :D Gwiazdeczko a masz skurcze łydek? Mnie łapią skurcze w łydkach , udach i pośladkach :o:o Przewalone jednym słowem :o

ją skurcze miałam tylko nocami i to w połowie ciąży teraz już nie mam. A zgagi też dawno nie miałam jakąś odmiana dziś :) ją się pewnie rozpakuje ostatnia :)

hej dziewczyny:) mogę do Was dołączyć?:) też jestem grudniową mamusią :) termin mam na 8-11 grudnia , sama dokładnie nie wiem, bo co lekarz to inną datę mi wyznacza;]widzę, że niektóre z Was też mają podobny:D powiedzcie mi też Wam się tak dłuży ta końcówka? bo mi przeokropnie;]jeszcze w dodatku jakieś paskudne przeziębienie mnie dopadło i ledwo żywa chodzę;]

jasne zapraszamy :) ją co prawda na 28 mam termin ale dłuży się bo coraz bardziej uciążliwa jest ta ciążą:)

Joolaa1983, witamy :) Mąż niedawno wyszedł do pracy a ja siedzę z siostrą i plotkujemy ;) hehe:) Na szczęście Madzia już śpi.. ostatnio późno chodzi spać :o Jutro mam kolędę.. Nie wiem czemu ale zestresowana nią jestem:P Końcówka ciąży dłuży się okropnie.. Ta niepewność kiedy zacznie się poród.. to czekanie jest najgorsze.. Dziewczyny.. ja znowu jem mandarynki... Jak myślicie,nie zaszkodzi to maluszkowi? Joolaa1983,ostatnio też byłam przeziębiona. W ciągu 3 dni postawiła mnie na nogi herbatka z miodem i cytrynką :) Jeśli lubisz-polecam ;)

Eelka - ja też wsuwam mandarynki jak opętana, pomarańcze, gerjpfruty i kiwi :D a na początku ciąży patrzeć na nie nie mogłam:P teraz nie szkodzą wiec wcinam, bo jak urodzę i będę karmić to mogę się chyba pożegnać z tymi smakołykami:P może mi sie odmieni wtedy:P a co do herbatki z soczkiem i cytrynką to od trzech dni wypijam ich hektolitry na przemian z mleczkiem z miodem hmm ale jakoś nie bardzo pomaga:( ale i tak najgorsza jest chyba zgagam, męczy mnie teraz niemiłosiernie;]dzisiaj już nawet diety próbowałan, rano tylko bułkę zjadłam a potem tylko kaszke na mleku ale nic z tego , jak tylko się położę zgaga piecze;]normalnie spać to chyba na siedząco będę;]

Eelka piszesz, że Twoja kruszynka już śpi smacznie, szczęściaro:P moja za to chyba wogóle nie sypia, a już zwłaszcza w nocy na harce się jej zbiera;] okej śmigam do wyrka:)

joolaa tylko nas nie zaraz ;) trzeba się wygrzac. Chyba poród z przeziębienien to nic ciekawego. Mój mąż dziś w kąpieli zauważył u mnie rozstepy na brzuchu na dole dół :( a dbam od początku ciąży mam depresję z tego powodu. A co najgorsze nie ma na to rady :(