Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Martyniqua..

Na ile wycenić łóżeczko niemowlęce?

Polecane posty

Gość .Martyniqua..

Właśnie wymieniliśmy córeczce łóżeczko na większe i nie wiem, co zrobić z poprzednim, niemowlęcym. Pytaliśmy po rodzinie i znajomych, czy nikt nie potrzebuje (za darmo), rozpuściliśmy wici, ale bez odzewu. Całkiem obcej osobie (np. z internetu) nie chcemy oddać za darmo, bo jest wielu oszustów i nie da się sprawdzić, czy ta osoba faktycznie jest w potrzebie. Dlatego postanowiliśmy je sprzedać. Łóżeczko jest ładne, sosnowe, z szufladą, materacem, ale... jeden szczyt dłuższego boku jest dosyć mocno porysowany (raz - odpadły mi nakładki za śrubek od przewijaka i za każdym razem, gdy kładłam go na łóżko, rysowało się; a dwa - córeczka swego czasu ostrzyła sobie ząbki na łóżeczku)... W związku z tym nie wiem, na ile wycenić takie łóżeczko? Jak myślicie? Ktoś to w ogóle kupi?

Gość goska co ma ktoska
oddaj jakiejs instytucji ktora pomaga biednym... ja tak oddalam pralke, wiem ze trafikla do mamy z dziecmi ktorzy naprawde nie majac wesolej sytuacji finasowej

Jak kogoś nie będzie stać na nowe to pewnie kupi, łóżeczko możnaby pomalować i pewnie tych zarysowań nie byłoby tak bardzo widać ale jeśli nie zależy Ci szczególnie na kasie to popytaj w Mopsie czy nie mają akurat kogoś potrzebującego.

Gość .Martyniqua..
Chyba tak właśnie zrobię, tzn. popytam w odpowiednich instytucjach. Jeżeli bym je sprzedawała, to myśle, że za jakieś 50-70 zł, więc w sumie za takie pieniądze nie warto się w to bawić i lepiej oddać.