Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdawasdka

szlachetnapaczka.pl ... noz sie w kieszeni otwiera

Polecane posty

Gość nusz f kiesheni
Żall:czy ty wiesz co sama piszesz???? 2012] 11:25 [zgłoś do usunięcia] żall Polly oburzałam się bo ludzie mieszają pojęcia-rzecz nie w tym czy masz dużo dzieci czy mało, tylko w tym by ilość dzieci była adekwatna do możliwości danej rodziny . Są rodziny wielodzietne-bogate , którym niczego finansowo nie brakuje . Są też rodziny na granicy ubóstwa gdzie dziecko jest jedno lub nie ma wcale. Są wreszcie takie gdzie dzieci jest dużo a kasy mało . Nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka . Teraz jeszcze druga rzecz JAK sobie radzą te rodziny. A o czym tu jest mowa? Własnie o tym!!!! Zeby mierzyc sily na zamiary!!!! No wlasnie jak sobie radza te rodziny ktore zachowuja sie nieadekwatnie do swoich mozliwosci? Ty chyba jakas niedzisiejsza jestes.

Gość raumarike
metody naturalne nie sprawdzaja sie w rodzinach gdzie facet-na trzezwo lub po pijaku gwałci zone i non stop dzieci --w polsce ponad 95% rodzin wielodizetnych zyj e w biedzie -a Kk zachęca biedote patologie margiines spoleczny -do jak najwiekszej produkcji dzeci - zreszta metody naturaln e to gowno , sa nieskuteczne -bo organzim kobiety nie jest zegarkiem -i wpadki sa-wilelordki powinny miec mozliwosc sterylizacji lub gin powinien im bez religijnygo pierdolenia wkladac spirale -by nie było produkcji kolejnych nędzarzy

Gość Salmo Nella
znam problem 'biednych' rodzin od innej strony pracowałam w szkole i wiem ile takie dysfunkcyjne rodziny dostają wsparcia - na przykład na początek roku ok. 500 zł na dziecko na zakup przyborów, książek, ubrań itp. potem jeden z drugim przynoszą paragony i okazuje się że kwotę wydano w sklepach ADIDAS / NIKE itp a książek, zeszytów cały rok nie noszą bo 'nie ma pieniędzy" :O a jedzenie z darów to rozdają sąsiadom bo nie są w stanie tego przejeść ! to dopiero jest paranoja! nie twierdzę że nie ma ludzi w naprawde trudsnej sytuacji, które naprawde potrzebują wsparcia ale wiele rodzin wykorzystuje państwo, udając biedę/niezaradnośc itd a tak naprawdę są leniwe bo państwo im da! a z kolei osoby które pracują cięzko i zarabiają ten przysłowiowy 1000 nie mogą liczyć na wsparcie bo przekraczaja limity! to tak powinno być? Państwo wspiera lenistwo i brak zaradności!!!

Gość żall
KK realnie pomaga ale tak naprawdę wcale nie ma obowiązku. To NIE jest instytucja charytatywna . KK nie jest od pomagania , od tego są inne instutucje . To że KK sie angażuje to tylko w ramach dobrej woli ludzi . Ogólnie KK ma inne cele . Na marginesie u mnie w parafii jest ksiądz który przywozi opał ubogiej sąsiadce (osoba niepełnosprawana intelektualnie z MOPSU dostała go tyle co kot napłakał ) przywozi też zywność, kiedyś nawet meble jej zorganizował używane . Ale tak jak mówię nie to jest celem , KK zajmuje sie sfera ducha, przekazuje słowo Boże i tyle. Potrzebami materialnymi zajmować się powinno panstwo-na to bierze podatki .

Gość nusz f kiesheni
Roum...coś tam coś tam...(sorki nie pamietam twojego nicka) :) To weź to wytłumacz tej Żall która sama sobie zaprzecza

Gość raumarike
Kk oferuje tylko gratisową modlitwe-metody naturalne -wymagaja wspolpracy obu stron a nie jak facet zmusza kobiete do seksu - katoliccy misjoanrzs e-nakazywali te metody takze dzikusom w buszu -a matka teresa biednym hinduskom analfabetkom -hahha

Gość żall
Zeby mierzyc sily na zamiary!!!! Niedzisiejszy jesteś Ty nush w ..jeżeli nie rozumiesz tego że właśnie KK apeluje o to by mierzyć siły na zamiary . NPR się dobrze sprawdza tylko wymaga samodyscypliny, to nie jest tylko pomiar temperarury , czy obserwacja śluzu, to jest cała gama metod połączonych razem. Od wstrzemięzliwości okresowej jeszcze nikt nie umarł. raumarike po co spiralę , przeciez można pozabijać od razu po urodzeniu .no nie ? jaka róznica przed czy po .nedzarz jak cie tak w oczy kole, to go zlikwidowac mozesz zawsze, jak zobaczysz jakiegoś łap za cokolwiek i wal przez łeb . Społeczenstwo bedzie ci wdzięczne . Chciałabys wiedzieć co mówi KK o rodzinach gdzie mąz do zony do pijaku sie pcha na siłę ? Ano mówi ze w takim wypadku nalezy sie odseparować. Człowiek to nie zwierzę-bez bzykania tez może żyć.SErio.Da radę . kobito-gówniane masz pojęcie o KK a chrzanisz bzdety ze aż w dupie sie przewraca!

Gość raumarike
jak biedna wielordka moz e sie odseparowac od meza w jednym lokum? -on ja zmusza do seksu, zapladnia i tak powieksza sie liczba needzarzy-spirala starcza na lata i chroni przed pojawieniem sie kolejnych nedzarzy patologów- -

Gość żall
nush ja nic nie poradzę żeś Ty taki mało kumaty że nie rozumiesz tego co piszę i wydaje Ci sie że zaprzeczam . od początku piszę to samo. I powtarzam jeszcze raz-KK zabrania wrecz kontaktów seksualnych na siłe (przeciez to ejst gwałt, w gwałt to grzech -prosta rzecz). Ja nie wiem żeby bredziec takie brednie, jak nic nie wiem o czymś to sie nie odzywam, a nie nawijacie o czymś o czym gó...o wiecie.

Gość raumarike
dzieciobojstwa dokonuja zwykle nędzarki - gdyby stosowały antykoncepcje -to by nie rodziły niechccianych dzieci i nie mordowały ich -Kk to zbrodnicza instytucja

Gość raumarike
-ale w praktyce gwałt małzenski, z ktorego jesli nie ma antykonceocji - rodzi sie stado dzieci jest bardzo powszechny-i tak nedza sie powieksza

Gość żall
no tak, i ta spirala tez od razu zabezpiecza przed tymi gwałtami co nie?A niech ją tam gwałci ile wlezie, co nas to obchodzi, neich tłucze aż huczy, ale byleby z tego nie było bachorów co? Taka Twoja filozofia od 7 miu boleści co nie ? Jak ktoś mnie gwałci i stosuje przemoc , to odchodze od takiej osoby, bo to jest toxyczny związek . I znów kulejące nasze panstwo pokazuje swoja słabośc -bo zamiasy exmitować sprawcę to biedna kobieta musi sie tułac po jakichś osrodkach, domach samotnej matki etc. A powiini sie za szmaciory faceta i won. Niezaleznie do kogo nalezy lokal

Gość żall
gwałt to gwałt, małżenski czy niemałżenski-jaka róznica? Gwałt (także ten małżenski) jest GRZECHEM cięskim. Kumanto ? I KK jasno o tym mówi. Jak nie umiesz tego przyjąc do wiadomości to Twój kłopot ale nie pierdol że KK jest zbrodnicze tylko dlatego ze nie chce Ci sie dowiedziec czego w ogole uczy...

Gość raumarike
owszem -męza brutala powinno sie eksmitowac ale w praktyce to niedziała-panstwo polskie nie pomaga ofiarom przemocy bo politycy sa w większosci religijni-a Kk popiera przemoc wobec kobiet --przeciez w 2011 weszła w zycie ustawa o przeciwdzialaniu przemocy w rodzinie -to religijne zjeeby ja oprotestowały tak jak konwencje o zwalczaniu przemocy wobec kobiet- jasno widac ze Kk popiera i nakazuje przemoc wobec kobiet- sądy policja prokuratura nie moga pomagac ofiarom przemocy bo Kk tego zakazuje i za to grozi ekskomunika - policja jest sklerykalizowana totalnie-był raz artykuł policja na kolanach- policja jest marionetka kleru

żall: Generalnie jeśli chodzi o antykoncepcję KK po prostu raczej nie wpasował się w realia. Oczywiście można mówić o wstrzemięźliwości- aloe wytłumacz to np. 20- latkowi z burzą hormonów. I nie oszukujmy się metody naturalne nie są żadnymi metodami antykoncepcji- poza tym ile jest kobiet, które maja na tyle samodyscypliny by je rzetelnie stosować?

Żall...po pierwsze to ja jestem kobieta,widac nie sledzisz watku zbyt uwaznie. Skoro tak to powiedz mi w którym miejscu KK nakazuje-czy jakkolwiek to nazwiesz-odseparowanie od małżonka? Może nie jestem z KK na ty ale o ile dobrze pamiętam to KK jest za związkiem w zdrowiu i chorobie(bo dla mnie gwałciciel to osoba chora).Chyba,że przez ostatnie kilkaset lat cos sie zmienilo a ja nie doczytalam. Nie wiem jak reszta ale ja znam przypadki gdzie kobieta chciała rozwodu koscielnego ale ten go nie udzielił,bo wspólzycie jest "obowiązkiem małżeńskim"!!!!!!!!!!!

Gość raumarike
pod koniec lat 90 tych pełnomocnikiem do spraw kobiet był ortokatol Kazimierz Kapera-i on wstrzymał program budowy schronisk d;la maltretowanych kobiet- too jasno pokazuje ze Kk popiera i nakazuje przemoc wobec kobiet

Gość żall
dzieciobójstwa dokonują nedzarki ...no co Ty powiesz ..robiłaś zapewne dokładną statystykę że tak wiesz ;) Dzieciobójstwa dokonuja różni ludzie i z rożnych przyczyn, nie zawsze z biedy .Czasem bo dzieciak przeszkadzałby w karierze, czasem z racji młodego wieku, czasem jeszcze z czegoś innego. Bieda to tylko jeden z wielu powodów . A tak naprawdę to powodem jest chyba to że nie uznaje się zabójstwa za coś złego.Albo nie uznaje sie że ta mała istotka w brzuchu matki jest już człowiekiem. To prawdziwy powód. A czy wiesz o tym że mając w maciciy spiralę , także robisz to samo? To nie jest zapobieganie ciąży, tylko spędzanie płody w pierwszym okresie . Bo spokojnie może zygota powstać, zacząć żyć, ale spirala powoduje tak niekorzystne zmiany w śluzówce macicy ,,ze on tam ma tak trudne warunki do prztrwania, że nie przetrwa .Umiera po porstu, z braku dobrych warunków.To jest prawie to samo co aborcja. a już o tym ile stanów zapalnych i chorób moga powodować spirale to nawet nie ma co wspominać. Sama miałam kiedyś to wiem co to za dziadostwo-never again!!!!Pochorowałam sie z tego starsznie. Za produkcję takich gównien powinni do więzienia wsadzać. Ciekawe z ilodzietnej rodziny wywodzi się ten kretyn co wynalazł ten syf?

Gość raumarike
brutalny i gwałcący mąz robi swoje - produkuje stado dzieci -i stąd tyle biednych wielodzietnych rodzin

Gość raumarike
ostanio czytalam artykul w ktorym pisano ze prawie wszystkich przypadkow dzieciobójstwa dokonuja kobiety biedne , bezrobotne, slabo wyksztalcon e- majace juz iles dzieci

Gość żall
chchachchcahahah ja nie mogę, ;) ;) co???nasi politycy są chchchchahahah jacy ??reli -co ???gijni ????;) a to dobre, a to mocne . Najlepszy kawał jaki słyszałam w tym roku ;) Jakby oni byli religijni to by ciut ciut inaczej wyglądało w tym kraju. Szkoda słów. Co Ty dekalogu nie znasz? Nie wiesz że KK jednoznacznie potępia wszelką przemoc ? Wyssane z palca androny wypisujesz że popiera przemc, wez wez... "wez ustań"-jak mawia moja babcia ;)

Gość raumarike
pisało gdzies ze nowo powstała zygota ma wielkosc jednej tysiecznej głowki od szpilki-tylko idioci przejmuja sie zygotami, widzac w nich ludzi -hahahah -takie cos niewidoczne gólym okiem - a urodzone dzieci gówno ich obchodza-spirale zaklada sie na okres od 2 do 7 lat i wsio - klopot z ciaza z głowy

Gość raumarike
AWS ZCHN LPR PSL- to marionetki kleru - dwoch pierwszych juz nie ma ale in e partie i politycy takze lewicowy prezydent i lewicowi premierzy - spełniali wszystkie żadania kleru- klękali przed nim na kolana i lizali odbyt

żall: No to co popierasz? Bo spirale złe, wg. KK prezerwatywy złe, tabletki złe. To nie rozumiem- ludzie powinni tyle razy współżyć w życiu ile chcą mieć dzieci? Czy liczyć na szczęście? Piszesz- metody naturalne- a widzisz taką biedną, zatyraną kobietę jak co rano mierzy temperaturę i zapartym tchem wylicza, śledzi kolejne dnie cyklu?

Gość raumarike
kiedys chodzilam do kosciola i na katecheze-i tam non stop mpwiono z e kobiety sa gorsze , głupsze i mniej wartościowe od męzczyn i nieczyste bo miesiączkuja - a wszelka przemoc wobec kobiet jest dobra- zniechecilam sie przez to do religiii zostalam ateistka po maturze

Gość żall
Polly Masz rację że trudno 20 latkowi z burzą hormonów , tylko rzecz polega na tym że jeśli mówimy o zaleceniach KK to musimy brac pod uwagę że nie jest to mowa o przeciętnym 20 latku, lecz o 20 latku który jest człowiekiem wierzącym, prawda ? A osoba wierząca, praktykująca, formująca swoje sumienie w oparciu o Biblię, o naukę KK, jest w stanie posiąść wiedzę o tym, co , dlaczego, jaki ma sens itd . I uwierz mi, że jest wielu 20 latków i 20 latek którzy stosują w swoim zyciu naukę KK, żyją w czystości przedmałżeńskiej, (to najlepsza szkoła panowania nad popędem i rzetelnej samodyscypliny) a w małżeństwie stosują NPR. Można się tego nauczyć, i oboje małżonkowie są obowiązani do dbania o to, (nie będę teraz przytaczać szczegółowo) ale po pewnym czasie to wchodzi w nawyk w krew, i kobieta po samym nawet swoim wyglądzie już rozpoznaje które dni sa płodne które nie. I to nie jest tylko jej zadanie. W to włączeni sa oboje . Hormony hormonami ale wszystkiego można się nauczyć . Panowania nad soba też.

Gość żall
raumarike co Ty za pierdokly pociskasz ???? chyba przysnęłaś na homilii i Ci sie to sniło ze ksiadz mowi ze kobiety są gorsze ;) O tym ze kobiety s agorsze to mówili niektózy stuknięci filozofowie z Aten ale nie KK!!!!!!Obudz się :) halo-już dzien ;) Przeczytaj jakąś encyklikę Jana Pawła to sie dowiesz co KK mysli o kobietach-że są wspanaiałe i genialne :)

Gość raumarike
ginekolodzy twierdza z e tylko 20% kobiet miesiączkuje regularnie, organizm kobiety moze sie rozregulowac przez podroz, odchudzanie, leki podroze stres chorobe wstawanie w nocy do dzieci prace na zmiany, a plemniki moga zyc w ciele kobiety do 5 dni -te czynniki sprawiaja z e metody naturalne sa gówno warte a Kkje naakazuje bo cche zeby kobiety rodziły jak najwiecej , najlepiej co roku-wszyskie religie uwazaja kobiety za zwierzeta do produkcji dzieci i tyle

Gość żall
no jak tak spojrzec na Twoje wpisy to może faktycznie niektóre to za mądre nie są ...;) ale tylko niektóre ;)

Gość raumarike
sw tomasz z akwinu ,, kobieta to nieudany męzczyzna - wez se jakąs ksiazke o historii kobiet czy seksualnosci -tam jest tyle cytaów ze hhohooh-- tak mi mowiono na religii i na akzanaich ze kobiety sa gorsze