Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaczarnaaaa

CHCIALBY KTOS PIESKA MIESZAŃCA?

Polecane posty

Gość malaczarnaaaa

Oddam za darmo w dobre ręce sliczne szczeniaki(jak n razie sa 4,mam nadzieje,ze wiecej ne bedzie),sa to mieszance.Matka po huskim i owczarku niemieckim,ojciec sredniej wielkosci(raczej nawet maly niz sredni) kundelek. Pieski oszczenily się dzisiaj,wiec do odebrania bylyby za ok.8 tygodni.Jestem z okolic Wodzislawia Śląskiego.Jesli ktos bylby chetny,prosze pisac-podam maila.

a jakim prawem dopuścilaś nierasowe psy? Zdajesz sobie sprawę z tego jaką szkodę zrobilaś? Że dolożylaś wlaśnie ręki do tego, że schroniska są przepelnione, pelno bezpańskich psów? Masz w dupie ich cierpienie??

Gość Zołzaaaaa
no, to teraz mozesz je potopic w rzece albo wyrzucic na smietnik, pewnie tak zrobisz. Boze, ludzie sa tak nieodpowedzialni, zamiast wysterylizowac psa to skazuja go na takie meczarnie, ja pierdole. dziki kraj.

Gość re33
jaki ma penis? bo ja mam duże potrzeby :)

Zolza masz rację. Cieszę się że nawet tutaj znajduję mądrych ludzi a nie samą cholotę. Ludzie dopuszczają swoje "śliczne" kundelki mają w dupie te biedne psy w schroniskach, które czekają na kochający dom. Gdyby takich idiotów nie bylo, ty7lko by myśleli rozsądnie i sterylizowali suki zamiast je rozmnażać wówczas ludzie chodziliby do schronisk po psy co automatycznie rozwiązaloby problem ich przepelnienia. Nie biegaloby tyle biedaków bezpańskich po ulicach, bo jak czlowiek chcialby psa to albo udalby się do prawdziwej hodowli albo przygarnąl taką bidkę. Nie wspomnę już o tym, że dopuszczając tego psa już spisala jego szczeniaki i ich szczeniaki na straty. Nie wie czy te kundle nie przeniosly na szczeniaki chorób genetycznych, nie wie jaki charakter będą mialy szczeniaki - możliwe, że będą agresywne. Przez to odda je w byle jakie ręce a taki byle kto psa wyrzuci na ulicę jak się okaże, że ten "zwykly kundel" (wedlug niego) wymaga kosztownego leczenia przez choroby genetyczne lub jest po prosty spaczony np. agresywny. widać jak kochasz autorko "pieski" gratuluję debilizmu na prawdę :o

Gość rozwódkaaa
Witam mysię69 - śmiertelnego wroga kundelków. I fanatyczkę wilczurów w 1. Do autorki: wystaw na allegro, daj ogłoszenia gdzie możesz (ale nie tu raczej tylko w lokalnej prasie), jak oddasz te szczenięta to koniecznie wysterylizuj sukę, coraz trudniej oddać kundla. Teraz wzięcie mają genetycznie modyfikowane wyroby psobodobne kierowane do snobów.

Gość malaczarnaaaa
Jestescie pojebani,taka prawda.Mysli,ze kazdy jest bez serca tak jak wy?Nie kazdy chce rasowego psa.Trudno,stalo sie,przez moje 4 kundelki schroniska sie nie przepelnia-gwarantuje.teraz suka bedzie wysterylizowana.Mata jest calkowice zdrowa i potulna jak baranek,lagodna.Ojciec tak samo.

nie jestem wrogiem kundelków (a już na pewno nie fanatykiem owczarków) a wlaśnie boli mnie ich los dlatego nikim jest dla mnie ktoś kto do tego doklada swoich rąk. rozwódka pomińmy temat hodowli może na samym początku, bo to o czym Ty piszesz to pseudohodowle i masz racje takie coś też potępiam, a skupmy się na tym co zrobila autorka. Twoim zdaniem to dobrze? Że dopuścila psy o których przodkach nic nie wie? Co z chorobami? Lepiej mieć to w dupie i oddać psy byle komu, żeby się ich pozbyć? No bo nie powie mi nikt, że odda w dobre ręce jak już teraz oglasza się na kafe. Wrzuci na allegro na aukcję, kto da więcej bierze psa czy jak??? Może Casting zrobi na wspanialego wlaściciela...? Żalosna sprawa, szczerze... zastanówmy się teraz wszyscy razem jako milośnicy psów nie ważne czy z papierem czy bez czy dużych czy malych - ILE PSÓW JEST TERAZ W SCHRONISKACH???? ILE BLĄKA SIĘ PO ULICACH W TE MROZY??? I na chlopski rozum - gdyby tacy ludzie jak autorka nie istnieli albo byli trochę mądrzejsi i nie dopuszczaliby swoich psów to automatycznie ludzie, którzy psa chcą nabyć udali by się do schroniska i stamtąd zabierali psiaka. Dzięki temu w schroniskach i na ulicach byloby coraz mniej psów na razie moim zdaniem jest ich dużo za dużo w Polsce!!! Psy w schroniskach są usypiane tylko dlatego, że nie ma już miejsca a mi tu wyskoczy jakaś debilka co to sobie miala kaprys na dopuszczenie suki i byla aż tak glupia, że nie potrafila jej wysterylizować???? to się w glowie nie mieści :o

Gość oj mysia
"gratuluję debilizmu na prawdę" wybacz mysi69, jej się w główce popierdoliło, bo dawno nie miała 69. Oczywiście, że nikt nie dopuszcza psa specjalnie do suki, prócz hodowców. Ja od dawna pracuję z fundacją sterylizująca suki, bo to jest jedyny sposób na ograniczenie koszmaru zwierząt w schroniskach. Populacja zwierząt wielorasowych znacznie spadła w ostatnich latach, niestety popyt również. Winni są hodowcy psów rasowych wciskających ludziom kit o wspaniałości tych zwierząt, a tym czasem już w podstawówce uczą o rekombinacji genetycznej, ale mysia wtedy była pewnie na 69 :-D

Gość malaczarnaaaa
Mi sie nawet nie chce komentowac postow Mysi...jakby ktos chcial takiego kundelka to prosze pisac.Jestem pewna,ze pieski beda rownie mile,grzeczne i madre jak matka.Naprawde:)Myslalam jeszcze zeby sprzedac je na targu?Co myslicie?

czemu mam być bez serca? Naucz się czytać ze zrozumieniem puściaro 🖐️ to wlaśnie ty jesteś bez serca skoro mnożysz psy o których przodkach gówno wiesz. Narażasz ich dzieci na cierpienie wychodzące z odziedziczonych chorób genetycznych no ale przecież o czym ja tu w ogóle mówię przecież ty i tak gówno wiesz w temacie skoro już piszesz "pieski się oszczenily" to z kim ja tu w ogóle dyskutuję :o nie mowa tu teraz dziadu o rasowych psach, a o tych ze schronisk bez względu na to czy mają papiery czy nie cierpią tam w tych śmiesznych warunkach, bez milości, w klatkach, czekają z utęsknieniem na kontakt z czlowiekiem a ty mi tu wyskakujesz że sobie dopuścilaś psa? Na pewno myślisz sobie teraz "ja jedna czy zrobie to czy nie tego nie zmienie" ale tak myśli każdy z was. Gdyby nie ludzie twojego pokroju to CI, którzy kupują u was psy chodziliby do schronisk i tam szukali odpowiedniego psa. Dzięki temu w schroniskach by tyle tych biedaków nie bylo ale przecież latwiej ci teraz odwracać się od tego i uciekać od prawdy. Miej na tyle odwagi żeby przyznać się sama przed sobą do tego, że to prawda.

Gość rozwódkaaa
ale ty mysia pierdolisz na innym temacie mało się nie posikałaś jak zachwalałaś wilczury, a mnie zmieszałaś z błotem, za to że kazałam po psa iść do schroniska, to że nie wiesz o czym piszesz to pół biedy, ale przynajmniej nie obrażaj ludzi, bo tych postów się chyba nie da usunąć kiedyś zrozumiesz cos więcej i zajrzysz do swojego starego postu i będziesz się bardzo wstydzić.

Gość malaczarnaaaa
Mysia,ja nawet nie czytam do polowy Twoich wypocin.Skoncz pierdolic o chorobach genetycznych(Ty chyba sama masz uszkodzone geny).Pieski sa zdrowe,rodzice tez.Musisz wiedziec,ze te Twoje RASOWE PSY TEZ MOGA MIEC WADY GENETYCZNE.

Gość rozwódkaaa
malaczarnaaaa daj ogłoszenie w prasie lokalnej, oddaj szczeniaki, sukę wysterylizuj, ja stąd spadam, bo mysia69 rozwala każdy temat i szkoda czasu na czytanie tych głupot. Kundle są najlepsze, tyle, że psów jest zbyt dużo (przez nieopodatkowanie hodowców i psów rasowych) ale to temat tabu, bo za duża kasa się z tym wiąże.

Gość malaczarnaaaa
Poza tym,napisalam,ze oddam w dobre rece.To,ze Ty nie wzielabys kundla,bo musialbys go po czasie ododac do schorniska,bo by Ci sie znudzil,nie znaczy,ze kazdy tak robi.Owszem,schroniska sa przepenione,ale taj jest,bylo i bedzie.

teraz czas się podszywać pod siebie ha ha ha gratuluję ;) ;) ;) wracać do szkoly lepiej i się uczyć czytania ze zrozumieniem a nie psy rozmnażać - taka moja rada na dzisiaj. Tu nie ma mowy o psach rodowodowych, z hodowli tylko o psach w schroniskach które gówno obchodzą autorkę tematu. O tym, że nie wie jakie szczeniaki będą, bo nie ma pojęcia o chorobach genetycznych. Co jak szczeniaki pochorują na raka, na dysplazję, na serce? Gówno cie to obchodzi, no nie? ;) ps. jak ktoś nie jest w stanie odróżnić pseudohodowli od hodowli to ja nic za to nie mogę i nie jest wart jakiejkolwiek dyskusji, bo się na tym nie zna po prostu. W Polsce na 100 hodowli może tylko 10 albo i nawet nie będzie dobrych gdzie nie chodzi glównie o kasę. Takim mądralą proponuję wycieczkę za granicę do Niemiec chociażby. Tutaj większość hodowli jest "normalna" a w schroniskach psy mają o niebo lepiej niż w niejednym polskim domu. tematem tej dyskusji są psy ze schronisk, a nie hodowle. Czyżby braklo rozsądnych argumentów autorko, że odwracasz kota ogonem? ;)

Gość dobreeeeeee
"już w podstawówce uczą o rekombinacji genetycznej, ale mysia wtedy była pewnie na 69 " lepiej bym tego nie ujął :-D :-D :-D

Gość malaczarnaaaa
rozwodka tak zrobie,oczywiscie,ze kundelki sa najukochansze i na pewno znajdzie sie ktos o dobrym sercu,kto je przygarnie.Zrobie wszystko zeby tylko nie trafily w rece takiej osoby jam Mysia.

Mysia69, posram się zaraz ze wzruszenia... odejdź stąd i sprawdź czy pies ma pełną miskę 🖐️ autorko: popytaj wśród znajomych, ogłoszenie w gazecie regionalnej, allegro, targ to też świetny pomysł.

Gość malaczarnaaaa
Mysia to chyba temat Twojej dyskusji,a raczej monologu...Zalozony temat jest zupelnie inny,wiec laskawie wypierdalaj z mojeto topiku.

Mój kumpel oddaje teraz ostatniego labradoro - podobnego, bo jego sunia puściła się z jakimś kundlem, ale psy słodkie wyszły i jak pojawiło się 6 na świecie, tak został mu ostatni, ale już zaklepany.

rozwódka osobiście nie kupilabym owczarka a mowa chyba byla o czymś innym. O psach ze schronisk jeżeli już odradzalam to widać źle mnie zrozumialaś, bo chodzilo mi o to, że pies ze schroniska to wielka niewiadoma. Może mieć każdą cechę charakteru, może się okazać trudny do ulożenia dlatego pisalam, że nie nadaje się dla każdego. Dlaczego? Bo znajdzie się taki idiota co to jak się problem pojawi z psychiką psa to go odda spowrotem tam skąd go wziąl. Autorko - w swoim życiu mialam kontakt z wieloma psami, zaskoczę cię pewnie ale w większości nierasowymi. Prowadzilam dom tymczasowy dla pokrzywdzonych przez ludzi psów i kotów, wiem jak to wszystko wygląda, co się dzieje z tymi psami. Schroniska byly, są i będą przepelnione tylko dlatego, że są ludzie, którzy psy mnożą dla kasy, czy dla frajdy (pominę fakt o niedbalości o choroby i przyszlość) i nie ważne czy są to hodowcy psów z rodowodami czy wlaściciele kundelków. A jakim cudem chcesz zagwarantować psom super wlaścicieli? Tak szczerze, nie sądzisz chyba, że po 10 minutach rozmowy jesteś w stanie to ocenić? Masz zamiar chociaż jakąś umowę sporządzać,cokolwiek?

Gość malaczarnaaaa
w pieciu samakch mam nadzieje,ze ja tez znajde dobrych wlascicieli moim kundelkom.Bede tu zagladac codziennie,piszcie jak cos.

to ty na mnie najeżdżasz o jakiś rasowych a topic jest o mieszańcach. Ty twierdzisz, że nimi gardze i że takiego bym nie wziela. Skąd masz takie info tajny szpiegu :D ????? jak braknie argumentów to zaczynamy obrażać? Ile macie lat, co? Nie pierdolić mi tu o hodowlach tylko na temat o tych psach ze schronisk. W swoim życiu mialam pelno mieszańców z tym, że nie od takich bezmyślnych rozmnażaczy a ze schronisk wlaśnie.

Gość nie kazdy chce wziac psa ze
schroniska. Sczeniecy okres to cos tak pieknego, ze trudno by mi bylo z tego zrezygnowac... To jakby powiedziec kobiecie, ktora chce miec dziecko, zeby sobie poszla do domu dziecka i adoptowala 10 latka...

co to moja wina jest, że ludziom się wydaje, że pies to tylko pies i jest prosty jak drut? To żywe stworzenie, może tak samo jak czlowiek zachorować np na raka. Jak trafi w nieodpowiednie ręce to ktoś go wyrzuci/odda tylko dlatego, że mu szkoda kasy na leczenie. Pies wymaga ulożenia, psa nie można traktować jak dziecka, albo jak przedmiot. Nie każdy pies będzie dla każdego czlowieka ze względu na charakter co nie znaczy, że psa może mieć tylko doświadczona osoba. Są i tacy którzy się nie znają a przygarną psa i dadzą sobie radę. Tutaj chodzi o to, że są biedne psy w schroniskach, jest ich o wiele za dużo a "produkcja" trwa nadal. W Polsce się powinno wstrzymać z tym rozrodem ale kogo obchodzi los jakiś burków w schroniskach przecież... :o