Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaczarnaaaa

CHCIALBY KTOS PIESKA MIESZAŃCA?

Polecane posty

dobra, rozumiem, że ktoś chce szczeniaka ale malo ich w schroniskach? Wejdźcie sobie na forum dogomania tam jest pelno psów do adopcji, w tym szczeniaki. Kto szuka ten znajdzie. Czemu mam być leniwa kiedy chodzi o los malego psa, który być może trafi do schronu, albo zostanie uśpiony i nie poojechać po niego 10km?

Brzydula30, źle🖐️ :-o brzuch mnie boli i krzyż, do tego mam nieregularne skurcze, więc pół dnia przeleżałam w domu. Kąpiel wzięłam, nospę łyknęłam i niby lepiej się czuję, ale zobaczymy.

69 to twoje IQ? :o ... Jakim prawem rozmnażasz kundelki? :o A jak nie znajdziesz im właścicieli to co wrzucisz je do rzeki ? :o oddasz do schroniska? Ludzie zwracają uwagę na rasowe psy, z rodowodem mało kto połapie się na kundelka :o sama jesteś sobie winna...

Gość Punicaaa
mysiu nie wysilaj sie bo to rzut grochem o sciane :D:D:D:D jak czlowiek jest zarozumialy i zadufany w sobie to nie przyznaje sie do bledu,nie napisze ze masz racje troche.Tak czesto jest,ze jak ludzie odmiennego zdania pisza trzeba miec silne argumenty.Ona twoje zignorowala,zamiast podac swoje,moze silniejsze zaczela leciec od poyebanych i ze masz wypier... :D a pamietasz ta babeczke od labka?;)

Gość nie daj sobie wejść na głowę
najeżdżacie na Mysię a ona ma rację...to przez bezmyślność ludzi jest jak jest...

Przepraszam Mysia, coś mi się pomyliło, że ty jesteś autorką :P cofam to z 69 i liczę na przebaczenie :)

w 5 smakach widac, ze los tych biednych zwierząt masz w 4 literach:O a pewnie, nie odda...skąd się biora tacy ludzie 😭

a Ty Brzydula myślałam,z ę masz wiecej serca...zawsze wydawałaś mi się równa babka, ale skoro Mysia wg Ciebie gada głupoty to nie mam pytań:O

Punicaaa nie daj sobie wejść na glowę bieu ❤️ dzięki kochani za wsparcie :D ❤️ a tak na poważnie to taka jest prawda, jak grochem o ścianę. My swoje, oni swoje tak na prawdę jakby w końcu zrozumiala, że doklada swoje 5 groszy do tych przepelnionych schronisk to i tak by się do tego nie przyznala sądząc po jej wypowiedziach marnych :o ludzie muszą przestać podchodzić do psów jak do maskotek, przedmiotów, muszą się nauczyć je szanować. Pies to nie jest alarm który się trzyma cale życie w budzie na lańcuchu, ani maskotka która będzie do miziania cale życie. Nie rozumiem ludzi, którym los psów ze schronisk jest obojętny. Więc albo to ja jestem rzeczywiście poyebana i mam świra na punkcie psów, bo tak bardzo je kocham (bez względu na ich pochodzenie) przez co bolą mnie sytuacje kiedy widzę jak ktoś dorzuca swoje w sprawie przepelnionych schronisk (gdyby nie bylo ludzi tego pokroju nie byloby tyle bezpańskich psów) albo ci którzy są zdania autorki są bezduszni.

Jakbym miała możliwość, to przygarnęłabym wszystkie psy ze schroniska, ale możliwości nie mam, więc tkwią po schroniskach i tkwić będą, tak było zawsze i raczej wątpię, żeby wasze oburzenia i złośliwości zmieniły los tych psów. Nie, nie jestem obojętna, ale co mam robić? płakać? pociąć się? Autorka nie pomyślała o sterylizacji, więc teraz musi kombinować, co zrobić z psiakami, jak jej się nie uda, to je odda, taka jest kolej rzeczy.

Brzydula30 to Ty czy Twój podszyw bo nie wierze :D a no pewnie dla ciebie moge mieć i 10 IQ (.....)

w pięciu smakach ja pomagalam schroniskom i fundacjom. Bralam psy do siebie na tymczas. Być może dlatego, że widzialam ich cierpienie bezpośrednio jestem teraz taka uczulona na tego typu akcje. No sorry ale gdyby ludzie myśleli i sterylizowali swoje suki tudzież kastrowali psy to rozrodu niekontrolowanego by nie bylo w związku z czym jak ktoś nie chce brać psa z hodowli wybralby się do schroniska lub przygarnąl psa z ulicy. Psy w schroniskach są usypiane bo nie ma dla nich miejsca i ona chcąc nie chcąc się do tego doklada (nie ma psów od takich ludzi, nie ma skąd ich wziąć, ludzie przygarniają ze schroniska) tu sądzę, że mam rację i jak ktoś uważa inaczej to ok, jednak najlatwiej jest wmawiać sobie "ja jedna jak dopuszczę czy nie to przecież nic nie znaczy, nic nie zmieni, przecież psy tak czy siak ślęczą w tych schroniskach. Wmawiaj sobie, że to ciebie nie dotyczy, wmawiaj nam to dalej jednak w glębi serca gdzieśtam powinnaś to sobie kiedyś uświadomić autorko.

Gość rozwódkaaa
Mysia69 "Punicaaa nie daj sobie wejść na glowę bieu dzięki kochani za wsparcie" Ale żenada, nie dość, że sama sobie pisze pochwały pod innymi nickami, to jeszcze to " wsparcie"... W czym ty się wspierasz? W besztaniu ludzi? A ile sterylizacji zorganizowałaś? Co innego zrobiłać panno 69?

besztam kogoś stwierdzając fakty? ja Ciebie nie rozumiem rozwódko dlaczego Ty się ze mną chcesz klócić. Bo co, bo myślisz, że gardzę mieszańcami i wychwalam rasowce? Bo źle zrozumialaś jakieś moje posty? Przecież tutaj cel jest jeden chodzi o psy bezpańskie, w schroniskach i tu uważam, że metryka jakakolwiek nie ma nic do rzeczy absolutnie. Bez względu na to czy wolimy mieszańce, czy z papierkiem, czy yorki czy bernardyny jako wielbiciele tych stworzeń albo chociaż ludzie wrażliwi powinniśmy być podobnego zdania jeśli chodzi o rozmnażanie psów niekontrolowane nie sądzisz? Jak tak się zapierasz tymi pseudohodowlami owszem masz rację pisząc o nich w taki sposób, że robią to dla kasy tylko i wylącznie bo w Polsce znaleźć prawdziwego hodowcę jest cholernie trudno pewnie sama nie znasz ani jednego takiego ale wytlumacz mi skoro ich potępiasz jacy to oni są okropni (masz rację), bo mnożą psy jak to kiedyś napisalaś deformują ich ksztalt na jak najlepszą postawę to dlaczego nie potępiasz kogoś kto rozmnaża swoje kundelki? Co tylko o pieniądze Ci chodzi? Że pseudo robi to dla jak największej kasy a autorka chce oddać za darmo? Chyba są ważniejsze rzeczy takie jak choroby genetyczne chociażby więcnie rozumiem Ciebie czasami...

tak podszywam się pod innym czarnym nickiem i dwoma pomarańczami których posty zostaly napisane w tej samej minucie ;)

Ja mam psa ze schroniska. Też się urodził w fajnym domku gdzie pańcia myślała, że każda suka raz w życiu musi mieć szczeniaki bo... No właśnie bo co? Głupie myślenie. Nie chodzi raczej o nierozmnażanie kundli bo w schroniskach są też psy z rodowodem. Odpowiedzialny człowiek kochający zwierzęta nie pozwoli rozmnożyć się psu bo tak jakoś go naszło. Co ze szczeniętami? Znajdą nabywcę bo są małe i śliczne. Ale ile z nich w przyszłości trafi na ulicę?

Boratka święta prawda. Z tym, że często są ludzie, którzy się nie znają na psach, nie wiedzą, a się znajdzie taki wet-specjalista czy pseudohodowca z gieldy, który wysnuje swoje mądrości na temat ciąży u suczki. Wersje są różne np. że stanie się agresywna jak nie będzie mieć szczeniaków a najlepsza którą uslyszalam brzmiala "jeżeli suczka nie zostanie dopuszczona raz w życiu to przestanie kochać swojego Pana" :D z tymi szczeniakami lepiej bym nie ujęla jak Ty to zrobilaś. Wlaściciel dopuszcza, bo ma widzi-mi-się i teraz wystarczy pójść z nimi na targ, dać na allegro i jako slodkie, male, puchate kulki będą idealne na prezent bożonarodzeniowy :o a jak podrosną i zrobią się "brzydkie" dla wlaściciela? Bo oczekiwal mordki bardziej przypominającej husky? Bo sąsiedzi się śmieją, że mial być labrador? Odda wtedy psa? Bo mu się jego wygląd nagle nie spodobal, bo mu się znudzil ten "kundel"? Nie wiem czy wielu jest ludzi myślących w ten sposób ale na pewno jest więcej tych, którzy wezmą psa za darmo bo - dokladnie tak, bo jest za darmo a oni mają malo pieniędzy. Idealna opcja dla nich i najlepiej w psa nie wkladać pieniędzy, w żadną karmę, w żadną wyprawkę, szczepienia i odrobaczenia ewentualnie tak i to pewnie ze względu na wlasną doope, bo się boją czymś zarazić. Nie chodzi przecież o zysk dla wlaściciela a o choroby. Jak się okaże, że pies zachorowal i wymaga leczenia, które przecież nie zawsze jest tanie to psa oddają i już. autorka nie wmówi nikomu, że odda psa tylko w dobre ręce. Owszem może i by chciala, żeby tak bylo ale jak chce tego dopilnować? Przeprowadzi casting na wlaściciela dla swojego psa? Czy może przeprowadzi wywiad wśród sąsiadów potencjalnego kupca? Wejdzie mu na chate i zrobi przegląd techniczny mieszkania? Czy może po zaciśnięciu dloniu w momencie odbioru szczeniaka wyczuje czy ktoś jest dobry czy nie?

Gość wtrace sie w ta dyskusje
i stwierdzam z przykroscia ze autorka jest nienormalna :D teraz juz sie nie wypowiada bo sie zgasila i nie wie co ma odpowiedziec madrego.Autorko sama jestes poyebana szmata huuuy cii w dupsko kiedys kupilam psa od takiej kurvy jak ty i zdechl pare miesiecy pozniej w meczarniahc. jarac na stosie takich frajerow jak ty. z calego serce ci zycze kurvo yebana zeby twoje pierdolone dzieci jak sie urodza pozdychaly w meczarnach zobacz szmato yebana jak to jest zdychaj w cieprieniach glupia cipo 🖐️

Bo najgorsze jest to, że wielu ludzi ma psy a bardzo niewielu ma jakąkolwiek wiedzę na temat psów. Micha, woda i spacer wokół bloku 3 razy dziennie i już. Zanim ktoś kupi zwierze powinien nabyć wiedzę. Nie kupisz konia jak nie masz kasy, nie znasz się. A psa biorą. Bo co to taki pies. Niestety coraz częściej tracę cierpliwość wobec takiej ignorancji. Nikt nie poczuwa się do winy widząc film ze schronu. Prawda jest taka, że jesteśmy winni wszyscy! Ale niektórzy z nas starają się jakoś pomóc. Już jako dziecko obiecałam sobie, że tylko psy ze schronu będę miała. Nigdy nie żałowałam

Boratka jesteś moją idolką normalnie :D:D trafiasz w samo sedno Twoimi slowami. A ludzie mi się dziwią, że tak się do nich odnoszę, że się wychwalam co to nie ja jestem albo, że jestem nienormalna skoro mnie coś takiego rusza. Rozumiem, że nie boli to kogoś kto się odwraca od problemu, udaje, że nic nie widzi skoro nie doświadczyl problemu bezpośrednio. Ja mialam w tymczasie różne psy i na prawdę do dzisiaj brak mi slów na to do czego ludzie są zdolni z nimi zrobić. Nie upieram się, że psy są tylko dla ludzi doświadczonych, bo tak nie jest ALE jak ktoś nie ma zamiaru tak jak napisalaś przed kupnem psa nabrać wiedzy z książek z internetu (mają ogromne możliwości jedyną przeszkodą może być lenistwo) to niech lepiej nie kupuje wcale. Jeśli chodzi o psy ze schroniska to niestety ale w Polsce nie ma obowiązku badania wszystkich psów (choć wiem, że w niektóych schroniskach się to robi) wobec czego pies po przejściach może sprawiać klopoty i wlaściciel może sobie z tym nie radzić jeśli nie jest doświadczony ale wystarczy poszukać pomocy w książkach, w internecie, zapytać kogoś kto się zna na wychowaniu psów itd. co robi większość? Oddaje psa spowrotem tam skąd go wzięla, bo przecież pies niewychowany :o to wszystko to wina tylko i wylącznie czlowieka czasem świadomie czasem nie ale PRZYCZYNIA się do tego co widzimy na ulichach i schroniskach. Szczerze często myślę, że wstyd mi za to że jestem czlowiekiem. Zwierzęta są bardziej humanitarne od nas czasami... :o

Gość nie kazdy chce wziac psa ze
tak, szczeniakow jest malo w schronisku. Nie wiem, moze je usypiaja :( Ale jest malo. A dogomania to nie schronisko... Ja mowie o schronisku, gdzie czlowiek moze pojsc. Nie chodzi o kilometry tylko o wczesniejszy kontakt z psem. Zwykle to pies wybiera wlasciciela, nie na odwrot... Psy w ogole nie powinny sie w schronisku znalezc. Jakby kazdy czul sie odpowiedzialny za swojego psa to by nie bylo bezdomnych psow i mniej by sie ich rozmnazalo... Nie wiem czemu ale jak ktos mowi "kundel" to mam wrazenie, ze cokolwiek nie powie nie lubi psow... Nigdy mis ie nigdy nie zdarzylo tak powiedziec. Zwykle "kundelek" albo "mieszaniec". Wiem, ze duperela ale takie odnosze wrazenie...

no wlaśnie ja pisze "kundel" w odniesieniu do podejścia tych ludzi o których piszę nie dlatego, że to dla mnie kundle jakby co ;) dogomania - tam mają psy ze schronisk, wlaśnie te najbiedniejsze. Ludzie z tamtego portalu chociażby potępiają ludzi, którzy myślą i postępują jak autorka tematu, bo to wlaśnie nie ona a oni widzą skutki tej durnej nieodpowiedzialności. W Polsce powinno być OBOWIĄZKOWE znakowanie psów na nazwisko i adres wlaściciela. Zakaz sprzedawania psów na targach, gieldach, wszelkiego rodzaju rynkach. Za coś takiego powinna być wysoka kara grzywny. Psy powinny być opodatkowane większą sumą dzięki czemu byle kto nie kupowalby psa, bo w końcu zalowalby kasy na to wszystko. A skoro ktoś mówi, że szkoda wydawać kasę na metrykę, na wysokie podatki, szkoda mu 50zl na chipa dla psa to co będzie jak pies zachoruje poważnie i koszty leczenia będą wysokie? Jeśli ktoś psa swojego kocha to zakasa rękawy, sobie odmówi a odloży na leczenie a inny? Odda psa do schroniska i ma problem z glowy :o a wlaśnie autorka narazila na to szczenięta. Dlaczego? Jej suka to mieszanka labradora z husky czyli automatycznie ma sklonność do dysplazji. Może jej matka, babcia czy dziadek ją mieli, jej się poszczęścilo ale przekazala to w genach dalej - swoim dzieciom. Za pare lat któryś z tych piesków będzie bardzo cierpial z tego powodu a jak trafi w nieodpowiednie ręce (czego autorka NIE DOPILNUJE) to zostanie uśpiony/wyrzucony. I co ona się nie będzie czula winna tego tak? Może wmawiać, że nie ale będzie to jej wina. W bardzo, bardzo dużym stopniu. Może przodkowie rodziców szczeniąt mają paskudne wady psychofizyczne? Co jeśli szczeniak trafi w ręce rodzinki z malymi dziećmi i w przyszlości pogryzie dzieci? Bo jeżeli pies mial agresywnych przodków to nawet dobre ulożenie nie pomoże i być może będzie to taka "tykająca bomba". Kto będzie winny? Może pies? Mi się wydaje, że durny, nieodpowiedzialny czlowiek który dopuścil psy przekazujące zle geny.

Gość psiapara:)
W Polsce powinno być OBOWIĄZKOWE znakowanie psów na nazwisko i adres wlaściciela. Zakaz sprzedawania psów na targach, gieldach, wszelkiego rodzaju rynkach. nie prościej by bylo ,zeby samodrządy płacly wetom za kastracje i sterylizacje psów i kotów ? Tak jest w wieli miastach - dla mieszaknća gminy czy miasta - zabieg za darmo tylko trzeba mieć zasiadczenie o zamieszkaniu na danym terenie . Prostsze i skuteczniejsze .

Gość psiapara:)
oczywiscie zabiego dla zwierzęcia mieszkańca gminy :))

Autorka zapytała się czy chce ktoś pieska, a Wy rzuciliście się na nią niczym pies na padlinę. Źle zrobiła że sukę dopuściła, ale stało sie. Sukę trzeba wysterylizować a pieskom znaleźć dom. Pouczenia i wyzwiska zostawcie dla kogoś innego. Radzę wyjść i się przewietrzyć, Co za społeczeństwo :O