Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filmwebówka

spoty reklamowe namawiają do robienia dzieci, a co z cenami,płacami,utrzymaniem?

Polecane posty

Z jednej strony to narzekam na chińskie produkty, bo zniszczyli nasz rynek i wiele dobrych firm i marek padło przez zalew tanich produktów. Ale z drugiej strony, no właśnie - tanich...Nie każdego stać, na "firmowe" rzeczy, na naszym bazarze są tłumy w weekend.

Gość sio sio sio stąd
jagoda ty skończona kretynko Nie odkrylas ameryki dziewczyno. Tak juz jest w Pl i pewnie tak juz bedzie. Najlepiej wykjechac do Uk lub Irlandii. Tam tj dopiero zycie Nie wiesz o tym że Irlandia jest na progu bankructwa?? tam to jest życie?? lepiej bys trochę gazety poczytała albo wiadomości obejrzała bo takie głupoty wypiywać to aż wstyd!!!

Gość popieram izia87
poranek- wiem, nawet te znane i drogie marki dają chińczykom produkować swój towar, ale właśnie nie raz sprawdzam metki i zazwyczaj jest made in england, india, denmark, sweden, ale zdarzyło się, że bodajże (nie jestem pewna) H&M miało metkę made in china:)

Gość mnie też wkurzają te reklamy
mam 2 dzieci, młodsze nie dostało żłobka bo jest 30 miejsc na 50 tys ludzi :P przez co ja nie mogę normalnie pracować, tylko na czarno zlecenia biorę i się męczę.... ostatnio dostałam od komornika pismo, że mam mandat do zapłacenia i mam na ten tych miast płacić... na szczęście jak nie mam dochodów to nie ma mi na co wejść :D ...ale z drugiej strony jak mi przyjdzie do chaty to tak mu wygarnę, że mu w piety pójdzie! To pierdolone państwo na reklamy promujące macierzyństwo wydaje a ja nie mogę iśc do pracy bo nie ma miejsca dla mojego dziecka w złobku... ale kasę za mandacik to by chcieli - pewnie żeby wydać na kolejna bzdurną reklamę :O ...a taaaakiego wała dziady dostaniecie :P Podsumowując, bardzo chciałbym więcej dzieci, ale w takich warunkach to po prostu NIE MOŻLIWE i żadna bzdurna reklama nie przekona mnie ze jest inaczej :P

Gość popieram izia87
mnie też wkurzają te reklamy - hehehe uśmiałam się z Twojego posta, a z drugiej strony też współczuję, bo z tym żłobkiem i robotą masz jak koń pod górę no i widzisz, normalna osoba chciałaby mieć więcej dzieci to nie może bo nie chce żyć w biedzie albo co gorsze jest bezpłodna, a państwo namawia do robienia i kto chyba tylko tego słucha? patologia, a dzieci przymierają głodem i chodzą brudne i śmierdzące, przykre!

No z ciekawości przejrzałam pobieżnie parę rzeczy i większość kupiona w sieciówkach to made in China, ew Bangladesh. Znalazłam tylko rajstopki dziecięce od Wójcika wyprodukowane w Polsce.

Gość Jestem mamą niemowlaka
Fakt , wszystko u nas drogie w porównaniu do przeciętnych zaróbków. Z jednej przeciętnej pensji to ciężko wyżyć 3-osobowej rodzinie. Czyli ciężko wyżyć, jak mama siedzi w domu z dzieckiem, a mąż tylko pracuje. Nie ma jednak też co przesadzać, 2 dzieci dałoby się z 2 pensji utrzymać. Może 3-4-5 dzieci to już by była masakra i brak kasy, ale 2 dzieci można. Co do kombinezonu autorko, ja kupiłam kombinezon za niecałe 40 zł.Kurtki dla starszych dzieci widziałam w cenie od 16 do 50 zł. Więc tak naprawdę za kilkadziesiąt złotych można obkupić 2 dzieci w zimowe wdzianka. Naprawdę nie trzeba dawać 250 zł, żeby dziecko miało odpowiedni kombinezon na zimę. Jeśli jesteśmy wybredni i nic co chińskie czy "bazarowe" nam nie odpowiada, to potem nie dziwmy się, że nam by nie starczyło na obkupienie 2 dzieci.

popieram izia87> po prostu ostatnio dostałam to pismo i tak sie wkurzyłam, że szok... nie dośc że to państwo niczego mi nie zapewnia, to jeszcze chce ode mnie dobić.... moim że zawsze sobie sama radziałam i grosza do mojej rodziny nikt z podatków nie dołożył.... ...czasem myślę, że lepiej isć do urzędu i wyciągnąć łapę, bo jak starasz się być w porządku w tym kraju, to jeszcze ci dowalą :O

Gość Jestem mamą niemowlaka
Gdybym zadowalała się tylko markowymi ciuchami świetnej jakości, to i bez dziecka z 2 pensji nie wyżylibyśmy do 1 -go z mężem.Zależy co się kupuje, za ile.Ale racja, trzeba wciąż uważać, nie można sobie na nic droższego pozwolić.

niebawem 1 dorosły człowiek będzie zarabiał na emeryta... najbardziej wzieli sobie to do serc rodziny biedne,potem długie kolejki po zasiłki,rodzinne,jak rok temu bylam po wniosek na becikowe w MOPSie myślałam,że mnie zabiją w poczekalni,nawet nie chciały mnie przepuscić bym weszła po wniosek,bo jak to one mówiły "każda tylko chce na chwilę wejść" :D POWINNY BYĆ REKLAMY TYPU-ROZMNAŻAJCIE SIĘ Z GŁOWĄ :)

moim zdaniem nie powinno być ŻADNYCH reklam z naszych pieniędzy, większośc ludzi chce mieć dzieci i miałaby ich więcej gdyby tylko były warunki, te pieniądze powinny być przeznaczone, na tworzenie przyjaznej mamom infrastruktury - żłobki, przedszkola, dopłaty do zusu itd, wtedy niczego nie trzeba będzie reklamować, ludzie sami w lot załapią :P