Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama od kilku tygodni

Uroczenie dziecka- wierzycie w to ?

Polecane posty

Gość mama od kilku tygodni

Opiwiem Wam moją historię. Nigdy nie wierzyłam w takie zabobony dopóki mnie to nie spotkało... Moja córka ma dwa miesiące. Kilka dni temu koleżanka zajrzała mi do nosidelka jak szłam z małą z samochodu- mała wtedy spała. Poszliśmy do domu, na śpiocha rozebrałam ją z kombinezonu i położyłam do łóżeczka. Potem kąpiel i się zaczęło. Mała wyła mi aż do wczoraj. Prawie nie spała, budziła się po kilku minutach z płaczem. Zadzwoniłam do mojej mamy a ona na to :"kto zaglądał Ci do wózka?" ja na to, że nikt ale zaraz zajarzyłam że ta koleżanka przez chwile się gapiła to mówię, że Daria chwilę, a mama na to, że uroczyła małą. Nie minęło kilka minut jak mama była u mnie z kluczem i woskiem. Przelałyśmy wosk nad małą i na cieniu wyszła jakaś osoba z dużym nosem. Nie wspomnę, że Daria ma klamkę zamiast nosa . Figurkę z wosku spaliłyśmy w piecu :o Potem odmówiła zaklęcie. Koniec końców mała od wczoraj je i śpi a przez sen się uśmiecha. Nie wierzyłam w to nigdy, ale teraz jestem pewna, że TO PRAWDA !

Gość ooo....
I czerwona nitka pomoze?

Gość pojebane jesteście
:O i tyle mam Wam do powiedzenia :/

Gość dcdefcedwcf
ja wierze...moj synek odkad skonczyl pol roku nie przesypial mi wcale nocy, budzil sie co 15 min, ja chodzilam w dzien nieprzytomna, to byl jakis koszmar. I tak jakis rok czasu, kiedy zostawilam malego u tesciowej na noc zeby w koncu sie wyspac, to ona zrobila na nim jakies odczarowywania(czy jak tam sie to nazywa) to bylo co s z galazka jakiegos drzewa i cos jeszcze, nie pamietam juz.... smialam sie z tego jej pomyslu no ale od nastepnej nocy maly zaczal spac coraz ladniej, moze nie idealnie ale na pewno lepiej niz wczesniej. Dzis ma ponad dwa latka i przesypia mi calutkie noce.

Gość weź mnie nie rozśmieszaj
o losie :D :D W tym kraju jeszcze długo dłuuugooo nic się nie zmieni :O Ciemnogród rządzi :O No brak słów, kuźwa :O

Gość tożto głupota jakich mało
Nie wiem jak długo w Polsce będzie kwitł ciemnogród... To głupota w najczystszej postaci! Nie można "zaczarować" dziecka, większość ludzi nie rozumie, że dzieci mają niewykształcony do końca układ nerwowy i stąd płacze, humory. Ale nie, zamiast zagłębić swoją wiedzę ignorantki wolą powierzyć swoje dzieci starszym ignorantkom, które będą odmawiać zdrowaśki i pluć w cztery kąty pokoju ;/ Ze już nie wspomnę, że większość owych znachorek to katoliczki, i jakoś nie przeszkadza im że wiara w zabobony to grzech :/

Gość ja też wierze...
nad swoją córeczka przelewałam jajko ...pomogło,przestała płakać

Gość xxxcss
Ja tak wierzez w rzucenie uroku tak samo jak w "per" Pana Boga, czyli bujdy to w książakch fantasty a nie w realnym zyciu Ktos wyzej dobrze napisał, cofamy się do sredniowiecza, zacznijcie palić na stosie ludzi i łamac kołem bo ktoś rzucił klątwe na wasze dzidzi Pierdooolne hahhahaa

zreszta to kadj matce wiadomo, ze dzieci czasem placza zeby sie odstresowac, nabawily sie w dzien wrazen i odreagowuja, a czasem po prostu placza tak sobie bez powodu bo np. potrzebuja sie troche "poskarzyc" - calkiem zdrowy objaw :)

ja nie wierze ale na wszelki wypadek mam w wozku przyszyta malutka czerwona wstazeczke poki co dziecko raz aniol raz diabel:D

Niby żadna nie wierzy a dlaczego na każdym Polskim wózku jest medalik z czerwoną wstążką nie wiedziałam jeszcze wózka w PL bez wstążki z medalikiem więc może coś w tym jest

Gość ja wierze
i spluwam w 4ry strony swiata po czole dziecka

Gość co chcesz wiedziec
te medaliki to pewnie zabobonne babcie wmuszają synowym

Gość ofuj
słyszałam też, że teściowe liżą małym dzieciom powieki, co ponoć też pomaga odczarować malca- IDIOTYZM!!!!!!

:o Dziewczyny... Weźcie się w garść.... Uwierzcie w Boga, w siebie w Wasze dzieci ale nie w takie go....na! nie jest wam głupio pisząc takie rzeczy?

Gość MamyXXI wiek, a Polki to nadal
jaskiniowce. :o To normalne, że dziecko może być czasem marudne (może mieć zaparcie, kolkę, mogą iść zębny, może mieć temperaturę wieczorem), a po śnie się uspokoić. TO NIE ZNACZY ŻE JE KTOŚ ZACZAROWAŁ. Co za idiotyzm. :o

Gość smejcie sie smiejcie
ale jest cos "w powietrzu"czego nie mozna wytlumaczyc.I moze tez sa wg was zabobony.

Gość zrób se czwarte z kolejnym
to "coś w powietrzu czego nie można wytłumaczyć", to zwykle anonimowo puszczony bąk :D Zabobony to właśnie taki mentalny smród puszczony nie wiadomo przez kogo w ciemną tłuszczę.

Gość ostrożny
Piszę do tych wszystkich co tak psioczą na te t.z. zabobony.Kiedys smiali się ze stawiania baniek na zapalenie płuc u dziecka, teraz lekarze sami to przepisują.Możecie nie wierzyć tylko dotąd dopóki was to nie spotka.A jak nie masz dzieci to nie zabieraj głosu w ważnych sprawach.

coś czerwonego trzeba mieć prz dziecku bo żłe się czerwonego boi jak ktos nie chce niech nie wierzy

Gość ;ghol;
Niby żadna nie wierzy a dlaczego na każdym Polskim wózku jest medalik z czerwoną wstążką nie wiedziałam jeszcze wózka w PL bez wstążki z medalikiem więc może coś w tym jest ja widziałam wiec nie pitol

ja wierzę w uroki. I nie ma to żadnego związku z ciemnogrodem. Ciemnogrodem to co najwyżej są osoby rozwijające się tylko w jednej sferze np. umysłowej (nauka) olewające życie duchowe bądź na odwrót i tak się zmienia co epokę. Np. kiedyś za taki ciemnogród uchodził Kopernik, którego na stosie mieli spalić za głoszenie durnot. A dzisiaj odwrotnie- ludzie z rozwiniętą duchowością są uważani za ciemnogród a nauka jest górą. Za jakiś czas pewnie znowu się to zmieni i tak w kółko. Nauka i życie duchowe powinny się łączyć. Ludzie zapominaja w dzisiejszych czasach o tym, ze mają duszę, stają się stadem baranów idącym za większością- cóż, taka natura ludzka ;)

Gość Miki 1221
nie widzialm jeszcze wozka z czerwona kokardka i medalikiem, ty pewnie takie cos zauwazylas u swojej rodziny i znajmomych w polsce ktorzy wierza w te uroki a tu sie nabijasz ez niby kazdy w PL( ten skrot jest wstretny)