Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola292

Jak hamować zimą ??

Polecane posty

Gość ola292
No to powodzenia jak ktoś chce zima hamować , jeszcze na zakrętach na ręcznym Ojj źle sie to skończy

kiedyś mój facet zostawil (ale cieplo bylo) auto na ręcznym i stalo jakiś miesiąc potem kolo bylo jakby zablokowane, cośtam się rokruszylo i bylo do wymiany nie znam się na tym za bardzo więc fachowej nazwy nie użyję :P

Gość jeszcze jest ostre chamowanie
ale to w razie zagrożenia życia wrzucasz R cofanie

cofanie mi się wbija dopiero jak auto stoi w miejscu wiec co pieprzysz?:D Deear ::D dokladnie Ola- jak jedziesz wolno i skrecasz a auto jedzie prosto zamiast skrecać musisz zarzucić ręcznym... bo wtedy Ci skęca.. Ile razy gdyby nie ręczny bym wjechałą w auto ktore wyjezdza z uliczki w ktora ja skrecam...

Witam , jedz gdzie na duzy plac gdzie jest pusto i tam sobie zobacz jak sie samochod zachowuje .Pewnie masz abs , ale jesli nie to jednym z najwiekszych bledow jest hamowanie gdzie nastepuje blokada kol i jednoczesne skrecanie kierownica.Kiedy kola sa zablokowane samochod sunie na wprost , nalezy przed przeszkoda puscic hamulec tak aby kola zlapaly kontakt z nawierzchnia. Przed cwiczeniami jak cos wykup AC ;) .A z tym recznym to hamulce sie zapiekly i dlatego tak chycilo :)

Gość jyj4y4
No ja jestem kierowcą dopiero od października i normalnie panika w oczach :D Nie dlatego że nie umiem jeździć a dlatego że jeżdze baaardzo dynamicznie tzn np szybko ruszam więc podejrzewam że będzie ciekawie :D

Jasne ze kontrola trakcji pomaga :) Nie pozwala na utracenie przyczepnosci kol z podlozem co automatycznie zmniejsza ryzyko wprowadzenia samochodu w poslizg ,esp tak samo rozdziela naped pojazdu na poszczegolne kola w samochodzie , ale zakretach . Z pewnosci wszystkie te elektroniczne "kagance" sa pomocne , ale jak sie nie ma wyobrazni to i tak nie pomoga .Pozdrawiam :)

Gość ola292
Damy rade zima w polsce trwa jakieś poł roku więc sie naucze ;P chociaż pod koniec tygodnia zapowiadaja ocieplenie ;)