Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Haneczka22

poczatek ciązy po in vitro

Polecane posty

Przepis1 Cienko pokrojony kawałek imbiru (ok. 5 cm), zalej 0,5 l wody i gotuj na małym ogniu przez 20 min. Przecedź i posłódź miodem albo syropem malinowym. Pij szklankę wywaru rano i wieczorem . Przepis 2 Kawałek świeżego imbiru o długości 2 cm obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj 2 kawałki kory cynamonowej i kilka goździków. Zalej 1/2 litra wody i gotuj pod przykryciem 15 minut. Przecedź. Pij 23 razy dziennie. Pij gorące! Przepis 3 Zagotować pół litra wody, imbir (ok. 5 cm) pokroić na małe kawałki, wrzucić do wrzątku, gotować pod przykryciem przez 15 minut. Odcedzić, dodać 1-2 łyżki miodu, pół szklanki mleka. Podawać w filiżankach. Przepis 4 Utrzyj obrany imbir na małej , gęstej tarce do jarzyn do emaliowanego garnka. Na 1 litr wody weź dużą łyżkę stołową utartej masy. Po zalaniu masy imbirowej wodą postaw garnek na ogień i gotuj 20 minut zmniejszając ogień po zagotowaniu. Zestaw ugotowany imbir, dodaj dużą łyżkę miodu, dodaj łyżkę (a można i więcej) cukru i wciśnij sok z jednej cytryny (można więcej!). Przecedź i pij póki gorące. (Herbatę imbirową można pić na zimno mrożoną, można też dla zaostrzenia smaku delikatnie popieprzyć.) Przepis 5 Jeśli nie masz możliwości zakupienia korzenia imbiru możesz wykorzystać przyprawę „Imbir sprzedawaną w torebkach. Niewielką łyżeczkę imbiru w proszku zalej wrzątkiem, ok. 1 min. trzymaj pod przykryciem i dosłódź miodem, łagodząc goryczkę imbirową. nie wkleiłam całego

ale ja raczej skorzystam z gotowej hebatki imbirowej, napewno w sklaepie zdrowa żywność znajdę bez problemu

Imbir znam i nawet mam w lodowce. Czasami pije z nim herbate i dodaje plasterek zamiast cytryny. Uwazaj zebys sie uzywala za duzo na raz, bo mozesz go sobie obrzydzic. Moj maz tak sie zalatwil w zeszlym roku i teraz ma lekki wstret. Czasami ucieram korzen i dodaje do niektorych posilkow. Nie mam ani mdlosci ani zgagi ciezarnej-na szczescie. A co do tatara i serkow plesniowych to moj ginekolog zaczal sie smiac, jak zapytalam sie, czy moge jesc i powiedzial, ze zabronione jest tylko jedzenie tego typu produktow kilogramami na raz.

Dostaniesz bez problemu imbir w sklepie. A ten z paczki nawet sie nie umywa do swiezego korzenia.

Moje gratulacje Ulinka! :) Dziel się z nami każdą sekundą :) Cieszę się, że udaje się, ze nasze starania są owocne :) Ja mam jednak problem - Wy pewnie pomożecie, bo macie to za sobą. Kochane powiedzcie mi gdzie robiłyście badanie AMH (Anty-Mullerian)? Bo jakoś kurcze nie mogę znaleźć laboratorium, w którym robią to badanie, a muszę je oczywiście zrobić przed in vitro... Czy któraś z Was jest może ze śląska i robiła gdzieś tu to badanie?

Astoria nie mam pojecia co to za badanie ?! Ja nic takiego nie mialam. Ale zaraz poszukam w necie, chociazby z ciekawosci.

Astoria Dzięki za gratulacje ja robiłam AMH (Antymilahormon-zapas jajeczek) w Bielsku-Białej w: diagnostyka laboratorium medyczne oddziały są jeszcze w Katowicach, Dąbrowie Górniczej, Tychach i Sosnowcu moniam a z imbirem będę uważała :)

Dziewczyny chodzicie do ginekologa z NFZ-tu, czy prywatnie ?? Jezeli prywatnie to ile Was kasuja za wizyte ?

Ja jak dotychczas chodziłam prywatnie i zwykła wizytaok 100, a z cytologią 150, ale w ciązy jeszcze u gin nie byłam dopiero pójdę 5 stycznia (no chyba, że będzie chciał mnie wczesniej zobaczyć), do tej pory miałam tylko wizyty w klinice

Cześć! ja też jestem po ivf, mam 8miesięczną córeczkę i jestem chyba najszczęśliwszą mamą na świecie! Życzę każdej z Was takiej radości i szczęścia jakim jest dziecko. Ulinko GRATULUJĘ!!! Dbaj o siebie teraz szczególnie!!! A co do jedzenia, mój gin powiedział, że można różne sery itp, lecz trzeba zwrócić uwagę na to, aby były z pasteryzowanego mleka. chodzi o jakieś -nie pamiętam jakie- bakterie, które mogą szkodzić nie narodzonemu dzieciątku pozdrawiam

hej dziewczynki nooo z tymi mdłosciami to ja miałam codziennie rano otej samej godziniea co do imbiru to ma mocny smak i aromat za mocny bo węch sie wzmocnił i nie mogłam go pić bo jak go poczułam........ zle było napewno przed wstaniem z łóżeczka to krakers i herbata lub woda z cytryna a jak są bardzo mocne to plasterek cytryny do ust z tego co mi lekarz mówił to nie jesc nic surowego i jak nie moge to nie musze nic jeść tylko pić 3 litry płynów i było pare takich dni ze nic nie jadłam bo sie nie dało ale mdłości bardzo dobrze wróżą bo to znaczy że dobry zwrost hormonów ASTORIA takie labolatorium to w tarnowie i w dobrowie tarnowskiej ULINKA na nastepnej wizycie bedzie mierzył maluszka MONIAM2 ja chodze do lekarza prywatnie płace 70zł

Wrocilam z pracy przed chwilka i za godzinke musze tam wrocic. Coraz czesciej mysle, ze lekarz ma racje z tym zwolnieniem. Momentami juz bym poszla na to zwolnienie, ale wiadomo kasa. Chociaz nie wyobrazam sobie jak to jest nie chodzic do pracy. Ale w styczniu juz nie bede oponowac, tym bardziej, ze maluszki rosna jak na drozdzach i macica zaczyna mi dokuczac. Ja od lat chodze prywatnie, aktualnie place 150 (dojezdzam do lekarza 70 km.), ale jestem bardzo zadowolona. Super kultura, zawsze USG i jak bylam w szpitalu to tez milo. Wspolczuje Wam tych mdlosci. Ja nie wiem co to dolegliwosci ciazowe=co momentami troche mnie denerwuje, bo boje sie, ze jak teraz mam tak dobrze to potem bedzie dramatycznie. Mam ogromnego strach, ze poloza mnie do szpitala.

Astoria I jak znalazlas u siebie to laboratorium? Dzięki Dziewczynki za gratulacje :):):) teraz to już tylko przedemna badania ratalne za jakiś miesiąc, a potem tylko czekanie na przyjście Maluszka na świat Ailona A Ty jak się czujesz?

Astoria I jak znalazlas u siebie to laboratorium? Dzięki Dziewczynki za gratulacje :):):) teraz to już tylko przedemna badania ratalne za jakiś miesiąc, a potem tylko czekanie na przyjście Maluszka na świat Ailona A Ty jak się czujesz?

Ulinka ja juz można powiedzieć czuje sie dobrze mdłosci mi juz odpusciły ale da sie z nim wytrzymać tu cie mdli a tu by sie coś zjadło smiesznie ale takie uroki ciązy zapomniałam dodać ja po kazdej wizycie dostaje usg i płytke z nagraniem maluszka w 3i4D super sprawa taki mały a juz ma płytke MONIAM jak czujesz sie dobrze to chyba nie ma obaw położenia cie w szpitalu a w którym tyg jeste{scie]

ja mam 7 tydzień jak na razie bez objawów, czasami mnie tak mdli, ale bardzo delikatnie i brzuszek czasami daje znać o sobie :)

Ja zaczynam 11 tydzien z obliczen lekarza, no i spodziewam sie blizniakow. Dlatego boje sie szpitala. Na razie wiem, ze sa dwuowodniowe, nie wiem co z kosmowka. Lekarz nie potrafil jeszcze okreslic, czy sa jedno- czy dwujajowe.

Moniam to ze bedziecie mieć blizniaki to nie oznacza że bedziesz w szpitalu no ale na koniec to cie nie ominie jak kazdej z nas:-)

Witajcie Kochane Życzę Wam milego weekendu, ja tylko tak na chwilke wpadłam, bo od wczoraj mam gosci do niedzieli :)

Hej kobitki co taka tu cisza.................... ja tam u was jak sie czujecie bo mnie jakieś przeziębienie łapie

czesc Jakiś zastój forumowiczek, no ale cóż świeta za pasem to glowa pelna pomysłami z prezentami, a i przedświąteczne porządki pewno jeszcze w toku. Haneczka Ja na szczęście zdrowa, chociaż M kichal i kaszlal cały zeszły tydzień, fakt, że się szczepilam na grypę i mam nadzieje, że żadnych chorobowych niespodzianek nie będzie u mnie. Czuje się dobrze wiec delektuje się każdym dniem tego radosnego dla nas czasu :)

Ulinka chyba masz racje, ze ten przestoj na watku to przez to zamieszanie ze swietami. Wlasnie wrocilismy z mezem i z choinka i powiem Wam szczerze, ze lekki drapak. Ale coz, musielismy wybrac, bo jutro zostaje sama i nie dalabym rady przywlec drzewka do domu. Wczoraj brzuch mnie bolal jak smok i troche sie przestraszylismy. Dobrze, ze mam w poniedzialek wizyte to lekarz mi powie co sie dzieje. Jak tam Wasze przygotowania do swiat ?? U mnie naprawde skromnie, bo cale swieta chodzimy po rodzinie i tak naprawde sami swiat nie organizujemy. No i jeszcze maz pracuje w I swieto, wiec smutno.

Witajcie moniam mój M już przedwczoraj ubrał choinkę, bo mnie oczywiście nie pozwolił :) My w tym roku będziemy na wigilii w domku, ciężki był ten rok i zawodowo i prywatnie więc chcemy się nacieszyć spokojem i zwolnieniem życiowego tempa, tzn nigdzie się nie spieszyć... Pewno odwiedzimy Rodziców i Teściów, ale to się jeszcze zobaczy. Mnie też dzisiaj w nocy bolał brzuszek - taki ślepy był, trudny do zlokalizowania i dosyć intensywny, ale przez dzień już ok, wydaje mi się, że Maleństwo nasze rośnie i potrzbuje coraz więcej miejsca :):):) Porządki zrobiła mi już siostrzenica z przyjaciółką więc o nic się nie muszę martwić, a kolację przygotujemy wspólnie z M - chociaż znając życie to ja niewiele zrobię bo mi nie pozwoli :)

Ja troche ogarnelam mieszkanie, jutro jak wroce z pracy chce zrobic reszte. My swieta niestety dzielimy zawsze miedzy Rodzicow i Tesciow i dla nas tak naprawde nic nie zostaje. Chociaz tak naprawde wolalabym siedziec w domu przed kominkiem i podziwiac tego naszego swiatecznego drapaka tylko we dwoje-a raczej w czworo.