Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Haneczka22

poczatek ciązy po in vitro

Polecane posty

może w laboratorium nie mają odpowiedniego sprzętu bądź odpowiedniej osoby, ja też jadę do kliniki na te badania, a i tak cały materiał jest wysyłany jeszcze do kliniki genetycznej i po dwóch tygodniach będzie wynik

A co dokladnie bedziesz miala robione, ze na wyniki trzeba czekac 2 tygodnie ?

z krwi będzie oddzielona surowica i muszę w tym samym dniu zrobić usg w trojwymiarze i wraz z opisem lekarza pewno jakimś bardzo szczegółowym i jest to przesyłane do kliniki genetycznej. Nie mam pojęcia dlaczego tak długo się czeka na wynik

tak mi to gin opisał, jak to wygląda, ale nie powiedział jak się fachowo to badanie nazywa

Ja mialam miec to usg genetyczne, ktore niestety nie moglo byc przeprowadzone, bo dzieci za bardzo urosly i byly na granicy mierzalnosci, czyli wyniki bylyby malo wiarygodne. Ale i tak profesor pomierzyl dzieciaki, posprawdzal narzady i wszystko jest ok.Lezalam na tym sg z 30 minut i troche juz mnie to draznilo. Zapytalam sie o inna mozliwosc badan prenatalnych, aby upewnic sie co do wad genetycznych i lekarz stanowczo odradzil mi amniopunkcje. I potem skierowal mnie na ten test. Z tym profesorem jestem tez umowiona miedzy 20 a 22 tygodniem na usg anatomiczne.

widzisz moniam Ty już byłaś na usg prenatalnym, ja jeszcze nie, wiec nie wiem jak to wygląda. O anatomicznym nic mi nie mowil, za to w 20 tyg ma mi zrobic doplera dzidziusiowi a potem jeszcze coś wspominał o 23 tc o zrobieniu echa serduszka, ale to wszystko przede mną wiec jak już to przebrne to będę mądrzejsza.

jakas roztargniona jestem, bo piszesz, że nie mialas prenatalnych że względu na wielkość chłopaków, a ja piszę że już jestes po, sorki. moniam a dlaczego robisz prenatalne badania, ja że względu na wiek, innych wskazań nie ma.

Badania chce zrobic, aby po prostu wiedziec co z dziecmi, a kwalifikuje sie do nich ze wzgledu na wiek i ciaze blizniacza no i wiadomo in vitro.

Dziewczynki doradźcie proszę, może rozmawiałyście z lekarzem na podobny temat... Ja mam PCO, nieregularne okresy. Teraz po nieudanych inseminacjach odstawiłam CLO i luteinkę i okres niby jest ale taki słabiutki, że podpaski nie muszę nosić... Wystarczy wkładka zwykła... I teraz ni stąd ni z owąd dziś pojawiło mi się delikatne krwawienie. dosłownie kropelka na wkładce i jak się podcieram po siusianiu to na papierze widzę ciemnobrązową krew w niewielkiej ilości, ale jednak jest. I mam dylemat,,, Lekarz zalecił mi badania do in vitro 2-3dc. I teraz nie wiem czy powinnam jutro już iść na nie czy nie... Nie wiem co z tym zrobić... Czy to okres normalny?? :(

Astoria przy tak lekim plamieniu możesz isć na badania podobno przy cytologi to wogóle nie przeszkadza a pry innych tez nie powinno a jak bedziesz na badaniach to powiedz o tym lekim plamieniu to moze jakies badania zrobicie a jakies odłożycie dziewczyny nie macie kłucia po prawej i lewej stronie brzucha podobno to macica sie rozciąga imam wrażenie jakgbym miała wzdecia a ich nie mam

Astoria i własnie lekarz zaleca badania w 2-3 dniu cyklu i krwawienie musi być zrób te badania bo tak bedziesz musiała czekać do następnego cyklu

ailona właśnie wiem, że krwawienie musi być tylko problem w tym, że jest takie znikome... Nie wiem czy powinnam to uznać za miesiączkę czy tylko jakieś krwawienie miedzymiesiączkowe :(

Astoria1985 idz na te badania, a lekarz zadecyduje co i jak. Tez mam takie klucia, momentami jest to podobne do skurczow przed okresem. To macica sie rozciaga. Lekarz zdarzyl mnie uprzedzic, ze u mnie to bedzie troche szybciej.

Nordnica no to soczek malinowy cytynka miód dobry jest też propolis kit pszczeli 3% dodaje sie go do wody 5 kropelek Moniam z tymi łuciami ja mam tez takie ciagniecie w boku i plesy taz czuje a w którym jestes tygodniu że u ćiebie te kłucia to wcześniej

ailona Ja jestem w 14 tygodniu plus 5 dni, a te bolesci mam narastajaco od przeszlo 2 tygodni. Kurcze i nie zrobili mi tego testu !!! Mniejszy blizniak byl odrobine za maly. W poniedzialek kolejne podejscie.

Czesc Dziewczynki Wczoraj zmniejszylam dawkę leków o połowę, w nocy dostałam niewielkiego plamienia brązowego, teraz na wkladce nic nie ma, ale na papierze toaletowym tak, proszę powiedzcie mi czy ktoras z Was miala takie plamienia po odstawieniu leków bądź zmniejszeniu dawki. Jutro idę oczywiscie do gin, ale cały dzien jeszcze przede mna :(

ulinka ja mysle że to nic groznego głowa do góry ja miałam problem z żółtymi upławami na wkładce były żółte a lekarz mówił że on nic nie widzi kazał mi odstawić wkładki bym nie zwariowała z myslenia ale jst racje bo jak wziełam wydzieline na palec to nie była żółta

dzięki ailona za te słowa, ja też staram się byc dobrej myśli, bo mnie nic nie boli i te plamienia się nie nasilają, ale i tak gdzies podświadomie najzwyczajniej się boję...

Witajcie Kobietki Byłam u lekarza, z Malenstwem wszystko ok, kamień spadł mi z serca, zmienił mi tylko dawki na mniej drastyczne odstawiania progesteronu i mam nadzieje, że jak już zupełnie go odstawie to sytuacja się nie powtórzy, oby. Odzywajcie się Babeczki częściej, no może dobrze się mi mówi bo siedzę w domku,a Większość z Was pracuje. Milego dnia Wam życzę :):):)

Ulinka super tak myślałam ja też odstawiałm progesteron w małych ilosciach bo łożysko już go produkuje

czesc dziewczynki Ulina dobrze ze wszystko dobrze:-) astoria moniam Kete kiss malwronka ailona co tam u was jak którąś ominełam to prosze sie odezwać bo u mnie też powolutku leci cieszko doliczyć sie tych tygodni ciąży na miesiące jedni tak inni inaczej liczą wiem ze chodzi sie w ciązy 40 tyg to tak jak 10 miesiecy ale najwżniejsze ze jest dobrze tylko zgaga mnie męczy i chyba wątrobe podrażniłam buziaki dla was

Dziewczynki super, że u Was i Kruszynek wszystko dobrze i oby tak dalej. moniam odezwij się jak tam po badaniach prenatalnych. Ja się dzisiaj strasznie objadlam, chyba z tej radości, że wszystko jest ok - zafundowałam sobie paczki i nie mogłam się im oprzeć.... :)

W koncu zdecydowalam sie na zwolnienie lekarskie, pracuje jeszcze do konca miesiaca. Lekarz skwitowal to krotko mowiac : w koncu. Wyniki badan prenatalnych bede miala ok. 25 stycznia. Jak bylam w tej poradni genetycznej to dwie kobiety wyszly po usg placzac-znaczy sie cos znalezli. To bylo straszne, caly czas mam te babki przed oczami. Z mojego USG wynika, ze wszystko w porzadku. Chlopcy waza : 119 i 131 gram. Znow pojawila sie wersja, ze to bliznieta jednojajowe, niestety jednokosmowkowe. Jestem w 15 tygodniu, a brzuch mam jak w 20. Lekarz zwrocil mi uwage, ze za duzo przytylam w ciagu ostatnich 3 tygodni : powinno dojsc ok 1 kg, a doszlo ok 2,5. Na rozstepy lekarz odradzil mi oliwke, kupilam wiec krem na rozstepy-zobaczymy, czy pomoze. Ailona gratulacje, ladnie rosnie. to dziewczynka ?

moniam Super, że z Twoimi chłopakami wszystko w porządku :) ja jeszcze czekam do 8 lutego, co ma byc to będzie, w każdym razie staram się o tym nie myśleć.

W konc troche sobie dzisiaj po poludniu odpoczne, bo do zwolnienia czekaja mnie ciezkie czasy w pracy. A jeszcze jutro do dentysty. Siedze sobie i zajadam ogorki z kabanosami i zapijam pepsi. Macie jakies szczegolne smaczki ?? Zaczelismy rozgladac sie za wozkiem i powiem Wam, ze jest ciezko, bo w sklepach nie ma duzo blizniaczych. mozna jedynie w necie poogladac. Kurcze, nie wyobrazam sobie jak to jest byc na tak dlugim zwolnieniu. Ulinka72 jak dlugo siedzisz juz w domu ?? Zdradz tajemnice co robisz cale dnie ?

moniam żyje jak emerytka :) rano śniadanie potem za dwie godz krotka drzemka, dobra książka, jakiś film, w międzyczasie zrobię obiadek, a po południu jest już M wiec albo jedziemy do Rodziców albo siedzimy sobie w domku. Teraz u nas ferie to jest u mnie siostrzenica wiec jakoś daje radę. Czekam z niecierpliwością na cieplejsze dni żeby zabrać moje psiaki i wybrać się w końcu na dłuższy spacer, tego mi najbardziej teraz brakuje. Jak był śnieg i mróz było lepiej, teraz wszędzie dużo błota wiec nawet nie mam się gdzie wędrować :( z natury też jestem domatorka wiec też jest mi łatwiej siedzieć w domku. Jak Jade do lekarza to zawsze wstąpie do biura do pracy i tak leci.

a na zwolnieniu jestem już od 12 listopada bo takie było założenie, po 1 nieudanej próbie, gdzie poszłam do pracy 2 dni po transferze obiecałam sobie, że następnym razem będę w domu i tak też zrobiłam.