Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaagatka25

Czy to problem normalny w ciazy? 31 tydzień

Polecane posty

Gość pytajacaagatka25

Gdy tylko coś zjem i się połoze na którymkolwiek boku to bardzo mi się ulewa, przełoze się sie na drugi bok i znow. Czasem nie musze nic jesc, a problem i tak sie pojawia..

Gość pytajacaagatka25
??

Gość pytajacaagatka25
Wlasnie ulewa mi się, jest to bardzo uporczywe i nieprzyjemne stąd moje pytanie. Mój partner wmawia mi, ze to pewnie przez to ze dziecko mi naciska na zołądek ale wątpie..

no to normalne jest, własie dlatego ze Ci dziecko uciska. jakbyś mniej zjadła toby byla tylko zgaga, jak zjesz wiecej to rwie na rzyganie. nie jedz przed snem.

Gość pytajacaagatka25
taajaasne- ja jem malutko, napewno mniej niz bym mogla zjesc :), i to nie tylko przed snem w ciagu dnia, rano ciagle.

Gość ja tak mammmmm
i mnóstwo innych kobiet. na tym etapie jelita i żołądek są pościskane i pojawia się reflux. to normalne. po jedzeniu poczekaj aż ci się odbije, nie kładz się odrazu

no właśnie może posiedź troszkę lub pobądź w pozycji półleżącej?

Gość pytajacaagatka25
Straszna chyba ze mnie maruda, ale tak własnie robie. Zawsze zjem, obowiązkowo cola (mam na nia teraz smaki)..odbije mi się i dopiero ewentualnie ide polezec. Ale tak jak mowilam niekoneicznie po jedzeniu taks ie dzieje

Gość Mauuu
to jest normalne,dziecko naciska na żołądek i treść żołądka czasem się cofa.Może być to bezpośrednio po zjedzeniu,ale może byc też po dłuższym czasie, wówczas treść jest kwaśna.

Gość pytajacaagatka25
Ok, dziękuje za odpowiedzi. Przynajmniej wiem,ze to nie tylko mnie meczy i nie jestem jedyna. Da sie wytrzymac, ale warto zapytac :)

ja po jedzeniu jak sobie chce poleżakowac to tylko na siedzaco bo mi wszystko podchodzi. a nawet na pusty żołądek nie mogę absolutnie lezec na plecach ani chwili bo zgaga... no niestety, uroki ciąży.

Gość pytajacaagatka25
DObrze ze mnie zgaga nie dopadla jeszcze