Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GUKYO;O

WLOSY WYPADAJA GARSCIAMI 5 MIESIECY PO PORODZIE!!!!!!

Polecane posty

Gość GUKYO;O

KARMIE PIERSIA 5 MIESIECY TEMU URODZILAM SYNA.OD MIESIACA WLOSY LECA MI GARSCIAMI JAKIS KOSZMAR, NIEDLUGO WYLYSIEJE!!!!SA JAKIES ODZYWKI DLA KARMIACYCH NA WYPADANIE WLOSOW?CZY TO WYPADANIE MINIE? CZY ODRASNA TE WLOSY?

Gość normalne ale odżywka
jakaś nie zaszkodzi

Gość ja nie przgrewam dziecka
hmmm mi tez troche leca 2 miesiace po porodzie :( ja uzywam odżywki Wax z apteki, biore witaminy, zdrowo jem,

Gość misia1111111111111111111111
JA JESTEM 10M po porodzie i też garściami mi wypadają.brałam tabletki na wypadanie odżywki i nic.

Gość GUKYO;O
tez lykam wit dla karmiacych odzywiam sie zdrowo ,ale masakra z wlosami normalnie czupryna mi sie przerzedza:(

Gość malia
Nie przestawaj brać witaminy który przyjmowałaś będąc w ciąży - bo organizm się do nich przyzwyczaił i ich potrzebuje :D A jeśli chcesz przestać je brać to rób to stopniowo zmniejszając dawki :D Pozdrawiam :D

Gość ja powiedziałam mojemu ze
polecam zel dermena, i cierpliwie czekać mi też leciały garściami, wcierałam zel i czekałam aż przestaną;) taraz już mam 5-cio cm odrosty;)

Gość huahuahua
Mi też leciały i czytałam, że to są włosy, które nie wypadły w czasie ciąży i dlatego można mieć wrażenie, że wychodzą garściami. Ja stosowałam standardowo, jak zwykle - odżywkę Pantene i potem wszystko wróciło do normy.

Gość GUKYO;O
mam nadzieje ze odrosna

Gość misia1111111111111111111111
ja biorę skrzypowite i odrosty tez sa duże ale i tak wypadają kiedys po tych tabletkach było super po dwóch tyg widziałam skutki a teraz ponad miesiąc i nic.

Ja po porodzie jak zaczeły lecieć mi włosy używałam odżywki Henna Wx, mgiełki Radicol i czasami piłam skrzyp. Wszystko wróciło do normy. Jestem 8,5 miesiąca po porodzie. Aha w między czasie podcięłam włosy i sporo z cieniowałam, aby nie były bardzo ciężkie.

też czytałam, że po porodzie wypadają te włosy, które nie wyleciały w ciąży. mi na przykład teraz nie wypadają prawie wcale, są wyjątkowo gęste, więc się spodziewam później problemów :( podobno mocniej wypadają u kobiet, które karmią, i później też odrastają, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Gość GUKYO;O
no wlasnie ja karmie piersia kupie sobie ta odzywke henna wax

Mi juz pół wypadło, tez 5miesięcy po porodzie, karmie piersią. Ginekolog powiedziała, że i tak wypaść muszą, a trochę mi szkoda, włosy mam prawie do tylka i zawsze miałam wyjątkowo gęste. Znajoma poleciła mi nałożyc na włosy starta czarna rzepę, podobno sprawdza sie u kobiet w tej rodzinie ale jeszcze nie próbowałam.

mi całą ciążę wypadały, po ciąży wypadały jeszcze mocniej! około roku po ciąży przestały wypadać i zaczęły odrastać, teraz mam bardziej gęste niż przed ciażą :) co stosowałam? w sumie nic, zwykłą odżywkę tą którą stosowałam przed ciążą i w ciąży.

Gość to normalneeeeee
podobno właśnie do roku to norma:) mi też strasznie wypadały, wszędzie było pełno włosów non stop chodziłam w związanych też niczego nie stosowałam, karmiłam córkę rok, teraz ma półtora roku a włosy nie wypadają i dużo już odrosły

Gość pikna
Hej, wypadanie włosow po ciązy to normalne. Jeśli ,jednak po dłużyszm czasie nie zauważysz żadnej poprawy, to polecam pójście do kliniki, zajmującej się takimi problemami. To fachowcy, wiec powinni Ci pomóc. Jeśli jestes z Wawy, to polecam jedną z najlepszych klinik-Hairlab. pozdrawiam i zycze zdrowka:)

Potwierdzam to, co napisały dziewczyny przede mną - wypadanie włosów po ciąży to normalka, co nie znaczy że nie należy z tym nic robić. Moje dziecko ma już co prawda kilka lat, ale dobrze pamiętam ten koszmar:-(. Robiłam wszystko co się dało - płukanki, witaminy, odżywki, babcine sposoby, ale poprawę odczułam dopiero kiedy znajoma z Niemiec przywiozła mi preparat z jakąs glinką, czy krzemionką, dobrze nie pamiętam. Mogę spróbować odszukać jak to się nazywało, bo nie wiem czy u nas są takie specyfiki. Było to trochę paskudne w smaku (tabletki zanim połknęłam już rozpuszczały się w buzi), ale do przeżycia, a efekt był naprawdę super. Dodatkowo pomagało na pazury, z którymi miałam problem chyba jeszcze większy niż z włosami:-(. Teraz jest już ok, czego i tobie zyczę!