Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez kasy

ile wynosi chorobowe za 4 tyg przy najnizszej krajowej?

Polecane posty

Gość bez kasy

nie znalazlam konkretnej odpowiedzi w internecie:) ile za za 3 tygodnie ? z gory dziekuje za odpowiedz:)

Gość bez kasy
chodzi o chorobowe w ciazy Nie umiem tego obliczyc;) nigdy nie bylam na chorobowym i nie mam pojecia jak z tym jest

to musisz obliczyć tylko średnią z pełnych ostatnich 12mies. A jeśli pracujesz krócej to z tych, które pracujesz nie wiem, ile zarabiasz, więc podam przykład np. od listopada do kwietnia było 750zł tj 6*750zł=4500 od maja do października 800zł tj 6*800=4800 czyli średnia 9300/12= 775zł za pełny miesiąc zwolnienia. Oczywiście to tak pi razy drzwi, bo tak naprawdę oni to liczą na dni

Gość bez kasy
od roku zarabiam 1320 brutto:) Widac ze masz o tym pojecie:) lekarz dal mi zwolnienie na 4 tygodnie:) wybacz ale jestem zielona w tym temacie

Gość slask
4 tyg to cały miesiąc czyli dostaniesz mniej więcej tyle ile wynagrodzenia miesięcznego

tak, mniej więcej tyle samo dostaniesz, co do tej pory. Ja nawet mam jakieś 100zł więcej niż wcześniej, bo podobno jakiejś składki nie pobierają, ale nie znam się za bardzo, więc nie wprowadzam w błąd

Dodam, że od kwoty brutto odejmuje się najpierw kwote ZUS. Czyli od 1320 około 242 zł. Zostaje nam 1078. Następnie od tej kwoty odliczamy podatek 18% pomniejszony o ulgę podatkową czyli ok. 150 zł. Wychodzi na to, że powinnas mieć coś około 930 zł plus minus.

Gość slask
może dostać trochę więcej bo w l4 wlicza sie sobota i niedziela

Gość bez kasy
mam w dupie twoje zaczepki :) sama musisz byc niedowartosciowana krowa ze musisz komus dogadac zeby sie lepiej poczuc Dzieki dziewczyny:)

Gość no skoro:O
bez kasy i bez klasy i bez podstawowej wiedzy...ZENADA!