Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aguss

Wieprzowina

Polecane posty

Gość Margul
A ja lubię wieprzowinę jem ją od czasu do czasu, a z tym certyfikatem to jestem jak najbardziej za, szkoda tylko że się tak mało o tym słyszy! Czekam na Wasze opinie.

Gość AneczkaHRS
Słyszałam o tym PQS, ale nie widziałam... Gdzie to można dostać?

Gość Kingaa77
No właśnie gdzie można kupić wieprzowinę z tym certyfikatem, rozglądałam się ostatnio w sklepie niestety nie znalazłam dajcie jakieś namiary na producentów?

Gość HANK
to chyba dopiero ma wejść na rynek, więc raczej jeszcze nie wiadomo, kto będzie miał pieczątkę

Gość nie podniecajcie sie
tak tym certyfikatem ... z nim czy bez niego wieprzowina i tak najbardziej szkodliwym dla zdrowia miesem.

Gość zoji
Hej ostatnio robiłam zakupy w Carefurze i natknęłam się na wielki symbol PQS. Wiem że to coś w związku z jakością ale ogólnie co ja z tego mam?

Gość elentari8888888888
To pewnie coś na styl tych innych akcji, które ostatnio robili sprzedawcy mięsa - jakiś czas temu ryby, a teraz też gęsi tak reklamują...

Gość JankOjejjjeeee
To nie sprzedawcy, tylko hodowcy wspólnie z zakładami mięsnymi stworzyli ten system jakości.

Gość Moniuśulek bbeee
PQS to system kontroli jakości mięsa. Symbol PQS, od angielskiego Pork Quality System, używany jest żeby znakować mięso ponadprzeciętnej jakości.

Gość jankeees
Jak nie wiadomo o co chodzi...chodzi o klienta ;) Hodowcy liczą, że polscy konsumenci chętniej sięgną po polskie mięso. Taki żywnościowy patriotyzm :) Inicjatywa ma także powstrzymać import taniego mięsa z Niemiec czy Hiszpanii.

Gość mooonsterej
Ale czy to mięso polskie czy z innego kraju - na pierwszy rzut oka to jest przecież nie do odróżnienia. Tym bardziej, że cena pewnie taka sama...

Gość jannoo
Wieprzowina z importu, choć gorszej jakości, sprzedaje się pewnie tak samo jak krajowa. Wszystko przez konsumencką nieświadomość - bo mięso jest przecież praktycznie nie oznakowane.

Gość ellena bejog
Ale to chyba nie jest tak, że to mięso które kupuję jest niewiadomego pochodzenia? Przecież jest informacja że jest to mięso z Niemiec czy z Hiszpanii. Więc po co to wszystko?

Gość mderna paniusia
Bo to nie o to chodzi, żebyś wiedziała tylko kiedy kupujesz mięso z importu - ale polską. Symbol PQS pojawi się na opakowaniach z krajowym mięsem. Konsumentowi da to jasny sygnał, że ma do czynienia z dobrym jakościowo produktem. Takie dobre, bo polskie.

Gość jahanos powerly
Ten system z założenia gwarantuje, że jest znane pochodzenie mięsa, można odtworzyć jego drogę, a równocześnie jest to mięso bardzo wysokiej jakości. Ponad standardowej, wyższej niż przeciętnej.

Gość Kingaa77
Jak ten certyfikat będzie premiował tylko Polska wieprzowinę to jestem jak najbardziej za ! Musimy dbać o Nasz wzrost gospodarczy :))))

Gość bzdeciok
co za bzdety :D ponadprzecietna jakosc :D moze nie bedzie az tak trujaca jak inne swienie. ktos tu od samego poczatku topiku robie reklame wieprzy i wypowiada sie pod roznymi nickami. tandeta.

Gość fraux
Raczej nikt nie robi rekalmy wieprzowinie, bo po co robic mięsu reklame? Po prostu wchodzi cos nowego i ludzie sa nie pewni pytaja sie i chca podzielic sie z innymi.

Gość hihihihihihi
a po co sie robi czemukolwiek reklame? zgadnij?????

Gość Kingaa77
Jak na razie żadnej firmy nikt tutaj nie zareklamował:) A wyrażanie opinie o czymś nowym jest chyba ok?

Gość HANK
Reklama certyfikatu, który różni producenci mogą dostać? Weźcie się zastanówcie :D Jakoś nie widzę, kto by skorzystał ;) A czytać nikt nikogo nie zmusza. Pisać ty bardziej

Gość Kingaa77
Jak najbardziej się zgadzam.

W wg mnie to reklama. W kraju mamy cały system kontroli jakości mięsa przede wszystkim weterynaryjnej. A ten certyfikat to ma klienta przekonać żeby kupił właśnie to mięsko tego konkretnego producenta- mnie to nie przekonuje.

Gość vivivivien
Najbardziej lubie poledwice wolowa

Gość Xdragon
Ale to jeden producent bedzie tej wieprzowiny, bo czytalem ze to jakis zwiazek hodowców

Gość HANK
Dobra, ja nie wnikam, niech i będzie, że reklama. Fakt, kontrole jakości są, ale z nimi też różnie bywa. Jeśli kiedyś pojawi się coś, co pozwoli jakoś oddzielić porządne mięso, od syfu jaki nieraz jest sprzedawany, to pozostaje przyklasnąć.

Gość Kingaa77
Mi też w sumie reklama nie przesadza oczywiście rozsądnie. Jak ktoś mnie będzie męczył tylko tym certyfikatem to się zastanowię nad dalszym uczestnictwie w tym temacie. Ale sam pomysł z certyfikatem mięsa jest dobry. Mam nadzieję że więcej ludzi zainteresuje się tematem

Dziękuje za pozytywne posty:) Komu nie odpowiada nie musi wyrażać swoich opinii. Wracając do wieprzowiny i certyfikatu mogę powiedzieć, że ostatnio bardzo dużo nasłuchałam sie na ten temat i mam pewne wątpliwości, czy aby na pewno to sie sprawdzi i czy będzie opłacalne? Co sadzicie?

Gość bzdeciok
Aguss, zauwaz, ze w pierwszym poscie zachecilas ludzi do wyrazania opinii, a tu trzeba sie liczyc, ze jedne beda pozytywne, inne negatywne. wiec teraz nie mow, ze komu sie nie podoba ma ma zamknac pape ;) logika, kolezanko, logika sie klania ;) nadal uwazam, ze ten temat to jest jakies namolne promowanie wieprzowiny, nie wiem na co to komu potrzebne, wiele wypowiedzi nawet pod roznymi nikami wyglada mi na wpisy tej samej osoby ...

Nie chodziło mi oto że ma nie wyrażać negatywnych opinii... Każdy ma mieć swoje zdanie i nikomu nie zabraniam sie wypowiadać..