Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kochaj

straczne!!!!

Polecane posty

Strasznie swedza okolice bikini.. chodzi o owłosienie.. strasznie swedzi.. znaczy sie nie wiem czy przez owłosienie . mam 15 lat i od kilku dni zaczeło. Nie moge przestać się wiercic i drapać. Przez to drapanie ciągłe.. strasznie podrażniłam sobie skóre na wargach sromowych.. szczypie.. smaruje kremem ale swędzi i wsędzi! No nie moge wyrobić! W szkole w ławce dziwnie sie czuje bo caly czas się wierce.. Dodam ze kompie sie co 2 dni i to solidnie :> Blagam no!! Zaraz szału dostane! Tylko nie mówcie mi ze mam isc do ginekologa bo nie pujde :D Che poprostu wiedzieć czy moze wiecie co to jest, moze miałyście tak . Może przez owłosienie? co 2 tygodnie lekko podcinam. Zostaje z pol cm :)) PS. bez głupich wypowiedzeń. :)

Gość Edmunt Pipa
a nie zlapalas gdzies "mendy"?

Gość xxxxxxxxxóp
albo się puściłaś z jakimś dziadem z syfem albo się nie myjesz albo masz uczulenie na stringi lub podpaski

Gość ewelinaspodmalina
a nie codziennie? nie podmywasz sie? hmm.. moze masz uczulenie? po pierwsz radze myc sie codzniennie. jelsi masz wrazliwa skore to mozesz wlosy lonowe nawet szamponem a nie mydlem. poza tym zerknij czy nie masz uczulenia, krostek. czesto zmieniaj bielizne i staraj sie prasowac majteczki po praniu bo bakterie prasowaniem sie niszczy. dbaj o higiene. jak bedzie trzeba ogol sie i tyle.

Gość jhijn
to sie myj codziennie 2x dziennie to przejdzie

Gość odpowiadam całkiem serio
noś luźną, bawełnianą bieliznę i oczywiście się myj. Do mycia używaj czegoś delikatnego, np. mydła dla dzieci. Jeśli to nie jest syf od dziada czy mendy, jak niektórzy sugerują, to powinno wystarczyć.

Gość chrupkie chrupki
A ja cos mysle, ze to od przycinania wloskow. Jesli nie golisz sie na lyso, tylko tak przycinasz, to moze cie swedziec, ja tak mialam. Masz uplawy?

Gość chrupkie chrupki
czekaj, czekaj... gdzie dokladnie cie swedzi? Bo raz piszesz, ze to owlosienie, raz ze wargi. Co konkretnie cie swedzi?

Gość chrupkie chrupki
i jakim kremem to smarujesz?

napisalam ze przez owłosienie to moze byc :P nie ze owlosienie :]] nivea...

Boże. Ja przez ostatnie dwie noce budzilam sie przez to swedzenie.. :( jak ja mam jutro do szkoly isc :(

Gość chrupkie chrupki
nivea bedzie cie jeszcze bardziej podraznial. To, ze jestes dziewica nie znaczy, ze nie moglas zlapac zadnej choroby. Lepiej pojsc do lekarza, bo nie wyrobisz, po czasie zacznie ci skora z warg schodzic. Ja raz mialam taka grzybice, ze skora mi popekala i schodzila... samemu sie tego nie da wyleczyc.

Gość domidla
może masz wrażliwą skórę spróbuj myć się w płynie do higieny intymnej.

o matko :( jak ja moglam ta grzybice złapać jak z toalet publicznych rzadko korzystam.

Gość chrupkie chrupki
ech... moglas byc oslabiona, czy brac antybiotyki, albo chlopak, jesli masz, dotykal cie tam... Wy tylko o tych toaletach publicznych wiecie, a reszta to czarna magia... Kobiety maja grzybice, uplawy z roznych przyczyn, dziewice rowniez maja choroby weneryczne. Polecam isc do ginekologa, bo jestes mloda i jesli to zaniedbasz, to pozniej bedzie jeszcze gorzej. Jesli sie wstydzisz, pojdz najpierw do rodzinnego, moze ci pomoze.

starczy ze brałaś ostatnio antybiotyk,podtarłaś się nie swoim ręcznikiem,myłaś sie nie swoim mydłem!!! ,gąbką(gąbka ma ogólnie mnóstwo bakterii)

Gość chrupkie chrupki
hmm, kapiesz sie w wannie? Napuszczasz wody i sie moczysz w tej wannie? Jak czesto myjesz wanne? I czy uzywasz babelkow do kapieli?

zacznij od clotrimazolum,niedrogie i skuteczne.na grzybice sa fajne globulki pifmafucin ale jak jeszcze nie współźyłaś nie polecam.

o matko . mam juz dosyc . Najchetniej bym zostala w domu i chodzila bez gaci. Chociaz jak mi sie przypomni o tym to z przewrażliwienia zaczynam czuc jak mi cos chodzi :D ale to wyobraźnia. :P wiem i nie myslcie ze mam tam cos :D

Gość chrupkie chrupki
a jak sie podmywasz? Dobrze ktos mowi o gabce! To siedlisko bakterii. Do ginekologa marsz, wyjdzie ci to tylko na zdrowie, zobaczysz. Im wczesniej bedziesz o siebie dbala, tym mniej problemow pozniej. Tyle sie czyta nawet na samej Kafe o nieplodnych kobietach, o chorobach, infekcjach (niesmiertelny temat o niesmiertelnej grzybicy), nawet raku... Nie zwlekaj.

Gość chrupkie chrupki
To masc bez recepty na swedzenie, smaruje sie na zewnatrz.

Gość domidla
ale nie koniecznie musi to być grzybica,też czasami tak mam że swędzą mnie okolice imtymne spróbuj najpierw płynu do higieny imtymnej jak przez dwa dni ci nie pomoże to wtedy możesz podejrzewać jakąś chorobę

Gość odpowiadam całkiem serio
Poradzę ci jeszcze maść Tribiotic, którą można kupić w aptece bez recepty. Odkryłam ją dzięki kafeterii ;) i bardzo polecam także do miejsc nieintymnych w przypadku różnych podrażnień, uczuleń, ukąszeń komara np. itp.