Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kochaj

straczne!!!!

Polecane posty

Tribiotic. mam to . Przebilam sobie kiedys nos i mi kazali tym smarowac. Pomoze?

Gość madziatttttttttttttt
Clotrimazolum będzie lepsze.Kosztuje ok 3 zł. ,bez recepty-krem.

uptrzedzam pytanie ,chwilowo po zastosowaniu clotrimazolum możeciut piec i swędzieć bo masz tam wszystko podrażnione,potem przechodzi.A swoją droga aby przetrwać do jutra mozesz zapytać np mamy lub siostry czy nie ma clotrimazolum.U mnie w domu rodzinnym zawsze był,teraz też zawsze mam profilaktycznie w domu.

no i lipa.. użyłam tribiotic.. piecze mnie w dodatku . szkoda że nie zostałam tutaj dłużej :(

Gość hihgih
najlepsze oklady z maslanki.Stary sposob ale sprawdzony,zawiera zywe kultury bakterii

ciekawe.. domowy sposob :P skuteczny na "grzyba" ? ;/ czy nie wiem jak to nazwac :P

o matko . postanowiłam zgolić na 0 .. jest jeszcze gorzej . Wyrobić nie idzie. Jak dotkne swędzi i gryzie dwa razy gorzej. Jak siedze jest wszystko dobrze i ulga. Troche sie wstydze powiedziec mamie o tym. Pomyśli sobie, że się nie myje.. czy coś.. Eh.. dzisiaj juz sie dwa razy wykąpałam :P kurcze no :( Jutro ide kupić ten clotrimazolum.. Boje sie że tej nazwy nie wymówie :D

o rany:) Tak z ciekawości zajrzalam na topic:) Grzybicy nie ma co sie wstydzic,to jest takie cholerstwo ze czesto powstaje z nadmiernej higieny,tzn za czeste mycie mydłem,musisz mieć plyn do higieny intymnej.Poza tym jak zaczniesz teraz leczenie to MUSISZ wyprać posciel koniecznie,nowe ręczniki itd...

przez takie cholerstwo mam pelno roboty :P Kurcze. Teraz bym sie poszła spytac mamy :D nabrałas we mnie odwagi :D Ale tatusiek jest. :P

a mamy nie powinnaś sie wstydzić ,to normalna infekcja grzybicza którą maja kobiety powszechnie i często.Poza tym mamy mają w apteczce maści i służa radą pod warunkiem ze nie sa bardzo pruderyjne.

Gość chrupkie chrupki
Ja dalej uwazam, ze powinnas pojsc do lekarza, bo taka masc tylko sprawi, ze nie bedzie swedzialo, ale infekcji nie wyleczy. Skoro masz takie okropne swedzenie, to dobrze nie jest! No i pisalas o spieczonej skorze... To niedobrze! Takie kremy tylko zakrywaja prawdziwy problem - kobieta mysli, ze skoro juz nie swedzi, to jest zdrowa, a choroba sobie kwitnie...

Gość Wroclovianka
warto iść do lekarza :) to na pewno jakaś infekcja grzybicza i nie ma co zwlekać, bo będzie tylko gorzej :) jak miałam 17 lat, to widziałam, że coś się ze mną dzieje... poszłam do lekarki i okazało się, że jest to nadżerka :) nie ma co się wstydzić! lekarz Cię nie będzie oceniał, tylko badał i leczył. Spytaj mamę do którego ginekologa chodzi, lub którego poleca. nie idź na chybił-trafił, bo możesz trafić na jakiegoś chama i prostaka, który skutecznie zniechęci Cię do wizyt :)

To na pewno nie nadżerka u mnie :) Jestem dziewicą i w tym nie masturbuje się przez pochwę. Pogadałam z mamą i powiedziała mi że kiedyś też tak miała.. Kupi mi żel do mycia higieny intymnej.. Skoro już tak miała to wie co robić. Jeśli to nie po0może to pujde do lekarki. Kobieta ma trudne życie :P

No nic.. kupiła mi jakiś żel . Pisze, że łagodzi podraznienia ladnie pieknie.. Nałożyłam.. Myślałam, że mi wargi sromowe odleca.. Normalnie mi łzy ciekły z bólu.. Tak niewyobrażalnie szczypało. "Cien" tak się to gówno nazywa :(

Gość zuzka10000
Bo grzybicy nie wyleczysz samym płynem do higieny intymnej ,to jest dla profilaktyki a nie leczenia.Kup clotrimazolum

Gość Wroclovianka
kochaj nadżerka nie bierze się z masturbowania :| może się pojawić przez zmiany hormonalne (kiedy dojrzewasz, jesteś w ciąży, itp.), tampony i inne.

Gość chrupkie chrupki
Ale ty ten zel do higieny intymnej nalozylas sobie na srom i nie splukalas? Tak wynika z twojego opisu! :)

Gość chrupkie chrupki
tu zreszta masz recenzje tego plynu: http://www.bangla.pl/kosmetyki-higiena/higiena-ciala/higiena-intymna/cien-cien-intimate-body-wash-zel-do-higieny-intymnej-p7075.htm Idz, dziewczyno, do lekarza, bo bedzie jeszcze gorzej, wczesniej czy pozniej i tak wyladujesz u ginekologa, szkoda czasu. Im dluzej czekasz, tym gorsza diagnoza dla ciebie, potem ci przepisze powazniejsze leki i drozsze, a tydzien temu moglas to wyleczyc pewnie zwykla mascia na recepte. Na cholere czekasz?

Nie byłam u ginekologa i się boje! Dzisiaj spojrzałam na wkładkę higieniczną.. i tak jakaś biała wydzielina z małymi grudkami . Wyglądała jak ropa... :( jesli jutro nie bedzie lepiej to pujde kupic ten clotrimazolum .. widze, że bardzo mi doradzacie tą maść .. jeśli nie pomoże niestety bede musiała stanąć czoła mojego lęku i pujde do ginekologa... dziecięcego ? :D

Bidulko dalej się meczysz? Clotrimazol pomoże,a te upławy sa normalne w grzybicy i będa się zminiać.clotromazolum pomaga po ok 3 dniach regualrnego stosoqwania,moze wywolać uczucie ciepła i pieczenia potem jest lepiej:) Co do ginekologa...dzieciecego?:) to nie wiem,zależy ile masz lat:) Kurcze a my tu rozmawaimy z Toba jakz prawie z doroslą:) ale to bez znaczenia.Powiedz mamie ze ludzie z netu zalecaja clotrimazolum i popros o kupno,masć nie ma progu wiekowego,zwykła klasyczn masć.Sądze ze ewentualny ginekolog nawet nie będzie Cię badał tylko wypisze masć własnie clotrimazolum która jest bez recepty jak rózniez moze dolaczyć leki doustne przeciwgrzybicze gdyby clotrimazolum nie pomógł.Grzybice trzeba leczyć bo sama nie przejdzie a moze włsnie przejść w zalalenie jajników i nawet spowodowac rozwój nadżerki.To sie normalnie leczy.Taka dola kobiet:/ A do ewentualnego ginekologa idz z mamą,niech ona Ci wybierze kogos kogo zna,lub jak ktoś z najbliższych poleca.jak nie spodoba Ci się ginekolog,będziesz sie czuła xle,bardzo nieswojo to nie musisz godzić sie na badanie.

Gość chrupkie chrupki
Taka biala wydzielina z grudkami to grzybica. Nie czekaj, az sie polepszy, bo nic sie nie zmieni, a choroba bedzie postepowac. Sama masc ci nie pomoze, potrzebujesz lekow na recepte, pewnie doustnych, skoro jestes dziewica. Nic sie nie boj, to wcale nie jest straszne, a jesli trafisz na fajna babeczke, to wizyta bedzie przyjemna i uplynie w milej atmosferze. :) Glowa do gory i lec w poniedzialek do gina, nie ma na co czekac, bo sobie pogorszysz.

O rany :) inkkkkkkka i chrupkie chrupki sie najbardziej o mnie martwią tutaj na kafie :) Miło, że mi próbujecie pomóc i dziękuje za to :) Już mówiłam mamie, że polecacie mi to i powiedziała, że mi to kupi :) Nie mogę się doczekać ulgi. Nawet przy myciu się męcze bo woda szczypie :( Ale po chwili już jest dobrze :) A ta biała wydzielina była tylko jeden dzień. Można powiedzieć, że przez co najmniej godzine leciała lub krócej. Teraz jakaś żółta wydzielina. Zawsze jak były dni mokre to też była taka żółtawa, ale nie aż tak. Zbliża mi się okres i boje się jak to będzie. Przy wypróżnianiu szczypią mnie wargi sromowe :( Jeja. Aż mi się śmiać chce jak to czytam, tak się zwierzam :P

Nareszcie kupiłam! Przed chwilą sobie posmarowałam i nie wiem czy mnie czasem tak zaswędzi on tego kremu czy z mysli ze już się nie moge doczekać ulgi :D 3-7 dni i zobaczymy jak to tam bedzie :) Już mam tego dosyć. Na udach mi powychodziły krosty ..oczywiscie kolo okolic intymnych

Gość chrupkie chrupki
Boze, az krosty masz? IDZ Z TYM DO LEKARZA, ten krem ci nie pomoze, tylko da chwilowa ulge - pomoze uwierzyc, ze lekarz nie jest konieczny. Nigdy nie slyszalam, zeby przy infekcji wychodzily krosty, tobie lekarz potrzebny jak najszybciej! Nie czekaj, kobito! Zmienialas ostatnio plyn do prania, czy kupilas nowa bielizne? Moze to jest uczulenie?

Gość a mozee?/
ona napisala, ze ogolila sie na lyso.. wiec wiecie te krosty moze z podraznienia po goleniu? ja jak sie ogle maszynka to tez mam takie czerwone krostki??? i to swedzenie to golenie moglo nasilic w okolicach mi sie tam pojawia to jak sie gole