Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lotka totka

czerwone plamki na brzuchu-kto wie?

Polecane posty

Gość lotka totka

Co to może być? Mam je od kilku dni. Są średnicy ok 1cm.Nie mam pojęcia skąd się wzięły...Nie jadłam nic nowego,ale na wszelki wypadek wypiłam wapno,bo myślałam,że może to uczulenie.Niestety plamki zostały.Nie nosiłam ostatnio nowych ubrań,nie zmieniałam też proszku czy płynu do płukania.Plamki są płaskie,nie bolą i nie swędzą.Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w tym temacie?

Mój uczeń tak miał, dodam,że po kilku dniach plamki zaczęły się łuszczyć. To była rekacja na antybiotyk. Dermatolog wykluczył np. szkarlatynę i różyczkę.

Gość albo początki
łuszczycy, lepiej to sprawdź, w dzisiejszych czasach wyłazi znienacka nawet osobom nie obciążonym genetycznie

Tak, czy inaczej wszelkich tajemniczych wysypek nie wolno bagatelizować i jeśli lekarz pierwszego kontaktu nie pomoże, lepiej udać się do dermatologa.

Gość pstylka21
hej! Takie wybroczyny to może byc oznaka trombocytopenii czyli za małej liczby płytek krwi w osoczu. Radzę zrobic morfologię i spradzić czy ich liczba się zgadza. Poczytaj w necie o skazie krwotocznej. Pozdro

Bliska mi osoba miała trombocytopoenię i nie miała takich plamek. Często przyczyna jest banalna-nie ma co strszczyć dzieczyny tylko wysłaćdo lekarza. Jeśli chodzi o łuszczycę to fakt, może ujawnić sie nagle np. pod wpływem silnego stresu.

Dla mnie w tym przypadku niepokojące było to,że plamki są takie duże. 1 cm to sporo, bo wszelkie wysypki są raczej drobne....

Gość lotka totka
A po ilu dniach miałby to się zacząć złuszczać? Dodam,że nie przyjmowałam ostatnio leków.

Gość lotka totka
I ogólnie czuję się bardzo dobrze,nic mi nie dolega.

Gość kupilas jakies nowe spodnie
badz spodnice i prze zalozeniem nie pralas?

Gość lotka totka
Nie,nie mam nic nowego,nie zmieniałam też proszku ani płynu do prania.