Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzisiaj pomarańczowa

umarła obok mnie

Polecane posty

Gość ile masz lat A utorko
dreammlike a ile miałaś lat jak zachorowałaś? i na jak typ białaczki? czytałam ze w Polsce kazdego roku na białaczkę zachoruje 5 tyś osób:(

a masz już dawcę? jeśli tak to gratuluję bo bardzo trudno go znaleźć niestety:(

bardzo serdecznie Ci gratuluję:) długo szukałaś dawcy? i jaki typ białaczki miałaś?

Gość TakaJedna...lalaaaa
Trzymaj się Skarbie Pomaranczowa :) Bo dobre nastawienie to podstawa... poproś bliskich by kupili Ci jakąś książkę o pozytywnym myśleniu:) potrafią naprowadzi na dobry tor myślenia... nie trać wiary i optymizmu!!! ;)

aha...a jeśli mogę spytać jakie miałaś objawy? czytałam ze w szpikowej jest drastycznie niski poziom płytek ( choć z tego co pisze Autorka nie zawsze tak jest)

Gość TakaJedna...lalaaaa
bedzie dobrze:) moja znajoma z tego wyzdrowiala:) dzis zyje normalnie i nie pamieta nawet o chorobie:)

Gość dzisiaj pomarańczowa
nie ja dawcy jeszcze nie mam ale szukają mi ja już uciekam dzięki wszystkim

no to uciekaj;) ale zaglądaj tu i pisz co u Ciebie Kochana:)

nie ja nie miałam niskich płytek miałam tak jak autorka niską hemoglobinę i WBC przeszczepu nie miałam bo się nie zgodziłam ale nie twierdzę że to dobry wybór jednak w moim przypadku wychodzi na to że bardzo dobry

Gość aha czyli tak mialas
A jakies inne objawy ?

Gość pewnie szybko umrzesz
:D 🖐️

dlaczego nie chciałaś przeszczepu? sama chemia wystarczyła by wyzdrowieć? szok, myślałam ze przeszczep to jedyna szansa...

Gość potrzebujesz krew
albo szpik?

dreammilke a inne objawy? bo pewno jakieś były... Pamiętam Agatę, jasne, ona ponoć dostałą sepsę i dlatego umarła.ale sam przeszczep ponoć się udał ...

Gość duze dzeicko bylo
trzymaj sie!

leżałam wtedy we Wrocławiu w DCTKzKBDSz u wspomnianego wyżej prof. A. Lange byłam przyszykowana do przeszczepu ale w tym czasie było bardzo dużo osób z powikłaniami i po prostu umierali, w tv mówiło się tylko o A. Mróz co prawda leżała w innym szpitalu ale cały czas się o niej słyszało u mnie też pojawiły się problemy ze zdrowiem miałam pojechać do domu podkurować się i wracać na przeszczep ale już wtedy wiedziałam, że nie wrócę tam i tak się stało od tamtej pory w szpitalu nie byłam i jest ok

czyli nie wrócilas do szpitala? tak bez konsultacji z lekarzami?jakim cudem wyzdrowiałaś? dziewczyno to jakiś cud:) jesteś z Wrocławia tak w ogóle?

kochana bo to jest tak, że przeszczep najczęściej się udaje tylko późniejsze infekcje lub niewydolność narządów daje o sobie znak a organizm jest często tak słaby że nie daje rady

to nie tak ja do szpitala jeżdżę średnio co miesiąc ale tylko na badanie szpiku jest ok i nie ma potrzeby brać leków czy chemii i sobie żyję najlepiej jak mogę :)

no tak, ale w tv czy nawet na stronach poświęconym pomocy chorym na białaczkę jest ciągle apel o oddawanie szpiku bo to jedyna szansa...to ja nie wiem...a napisz jakie miałaś objawy? (mam nadzieję, ze to pytanie Cie nie uraża)?

nie nie jestem ale dużo czasu spędziłam tam na Grabiszyńskiej :) jestem z Puław, a na kontrolę jeżdżę do Lublina

aha.jak jesteś z Wrocka to zapraszam na kawę:D wspaniałe są takie pokrzepiające historie...teraz u bratanka mojej koleżanki ze studiów podejrzewają białaczkę i rodzina przeżywa horror:( chłopak ma dopiero 15 lat...skąd to cholerstwo się bierze?

objawów prawie nie miałam jakiś miesiąc przed diagnozą miałam zawroty głowy i robiło mi się ciemno przed oczami, szybko się męczyłam przeziębiałam się często i tak jak autorka miałam problemy z zapaleniem dziąseł, i straciłam przytomność także prawie tak samo jak autorka

dziękuje za zaproszenie ale niestety nie jestem z wrocławia jak już wcześniej pisałam :) ale ogród botaniczny :) ..... marzenie :)

aha, to jak będziesz we Wro to kawa aktualna:D a skąd to gówno się bierze?pewno nie raz rozmawiałaś o tym z lekarzami...nie mogę tego pojąć jak można być zdrowym a nagle białaczka:( ten szpik tak nagle sam z siebie przestaje działać?

ja jestem honorowym dawcą krwi i choć w ten sposób mogę pomóc chorym...a zamierzam jeszcze zgłosić się na dawcę szpiku:) tu Cię zaskoczę bo moja mama pracuje w botanicznym i mogę załatwić wejściówkę za darmo:D