Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primaverka89

CIĄŻA W MŁODYM WIEKU

Polecane posty

Gość Mania_20
kochanie ja jestem w 7 miesiacu nie tygodniu. sakaszfili- twoje wypowiedzi tu nikogo nie interesują coś mi sie wydaje ze jestes stara panna ktorA KOCHA TYLKO SWOJE PSA ALBO MŁODĄ KOBIETA KTORA CHCIALABY MIEC DZIECKO. POSZUKAJ SOBIE INNEGO TEMATU NA FORUM BO TYLKO NAM TU ZAWADZASZ.

madzianka123 czyli uwazasz ze co kobieta ktora rodzi dziecko w wielku28-30 to jest stara dobre ahahhahahaha

Gość primaverka89
tez uwazam ze to dobry moment na dziecko. Co prawda planowane nie bylo... :) ale i tak wszytsko mialo byc "robione" (slub, dziecko, inzynier) w przyszlym roku. A, że na inzyniera uczyc sie bede z malenstwem na reku to ojejku - zadne poswiecenie a słodki obowiazek :):):)

Gość MariaaaaMagdalenaaa
zaszłam przed 20tką, na początku wielki wstrząs, myslałam,że zwariuje, pierwszy w życiu kochanek i taki wstrząs..podawano mi dożylnie leki uspokajające w dniu gdy sie dowiedziałam, dziś jestem szczęśliwą i kochająca mamą :)

mama_kubusia_kochanego twoje maleństwo jest tylko o kilka dni młodsze od mojej niuni:) Obraca się z brzuszka na plecki??/ moja jeszcze nie i troszkę się martwię bo czytałam że już powinna

Gość primaverka89
Mania_20 oj to zle przeczytałam. Kurcze i ja bym chciala tez juz wiedziec :)

Gość Mania_20
primaverka89 - DOWIESZ SIE JUŻ NIE DŁUGO MY JAK POSZLISMY NA USG TO ODRAZU POKAZAŁ JAJECZKA :) PIERWSZE CO :)

Gość sakaszfili
mania 20 moja droga, jestem już 39 letnią kobietą :) pierwsze dziecko (corke) urodzilam 3 dni po moich 27. urodzinach bylismy juz na swoim (własne mieszkanie) ja w mojej pierwszej pracy, maz juz na dobrym stanowisku i to byl idealny czas. Dojrzali emocjonalnie, dorosli ludzie swiadomie zdecydowali sie na dziecko, zapewniajac mu takze stabilizacje materialną myslisz ze czego nauczysz swoje dziecko, ktore bedzie widzialo ze rodzice wiecznie nie maja kasy i biorą od dziadkow, ze mama bez szkoly (studiow)?? ze tata tyra gdzies, zeby zarobic na wynajmowane mieszkanie. moze nawet mieszkacie gdzies kontem u rodziny. a jak bedzie nastolatkiem, zda sobie sprawę, ze to wszystko przez niego... ze rodzice mogli cos osiagnac, gdyby tak szybko sie nie pojawil... uwierzcie, znam to z autopsji, bo bylam takim dzieckiem ;)

zawsze sie znajdzie jakas osoba, ktora wie lepiej od innych kiedy rodzic dzieci a kiedy nie:( zalosne. to jest indywidualna sprawa, jeden dojrzewa szybciej, a inny wcale. ja wyprawke zaczynam kompletowac w lutym. i nie odpisujcie na glupie zaczepki. znam wiele dziewczyn, ktore urodzily w wieku 18lat, skonczyly studia i nie pracuja w sklepie na kasie. dziecko nie ma nic wspolnego z wyksztalceniem

Gość Mania_20
TO MOZE CIE RODZICE NIE ZAPEWNIALI GODNYCH WARUNKOW O MOJE WARUNKI MIESZKALNE NIE MARTW SIE . jESTEŚ ŻAŁOSNĄ BABĄ 40 STOLETNIĄ WSPÓŁCZUJĘ TWOJEJ CÓRCE ZE MA TAKA MATKĘ .

Gość sakaszfili
inka linka no tak, bo uwierze, ze 18 letnia mloda pinda jeszcze przed matura moze byc dojrzalsza emocjonalnie i bardziej przygotowana na rodzicielstwo niz 27 latka!! no smiech na salli i chodzi mi glowie o "dojrzalosc materialna" ;)

w wieku 30 to tak:0 ale to jest moje zdanie i nic ci do tego. Uważam też iż młode mamy są lepszymi mamami. Są odważniejsze zaradniejsze. Ciągle czytam na forum jak to starsze mamy są zacofane. Supermarket z dzieckiem nie bo tam bakteria, wczasy w ciepłych rajach nie bo niebezpiecznie, Na dwór nie wyjdą bo za zimno a żeby lecieć samolotem to już są w wielkim szoku. A i wszystko wiedzą najlepiej, do wszystkiego się wtrącają i nic nie dadzą sobie wytłumaczyć:)

Gość sakaszfili
a dalczego Twoim zdaniem jestem zalosna i dlaczego jej wspolczujesz?:) jesli potrafisz, to to uzasadnij czyzby 20 letnia, niezbyt inteligentna podlotka sie zbulwersowala? ;> hormony, czy ogolnie masz tak spaczony charakter?

Gość ooo....
sakaszfili co Ty tutaj bredzisz?????????? Ze człowiek 20letni jest niedojrzały emocjonalnie? A ty niby 7 lat pozniej juz taka dojrzała sie zrobiłas????????? Kobieto ja mam szkole skonczona, maz tez, zarabiamy oboje i niczego nam nie brakuje, a juz napewno nie beda nam pomagac finansowo rodzice. A jak juz taka madra jestes to Twoje dziecko napewno na wyiadowce sie Ciebie wstydzi bo jstes najstarsza ze wszsytkich mam. Twoje dziecko bedzie miało 20 lat a ty 50!!!!!!

Gość Mania_20
PO PROSTU WKUR*WIAJA MNIE TACY LUDZIE JAK TY

Gość dama78
tylko, że tu nawet nie o kase chodzi ale o dojrzałość emocjonalną do posiadania dziecka. Dziecka nie "wyłączysz" jak Ci się znudzi :) Nie sądzę, żeby 19-latka była gotowa być matką, ale to tylko moje prywatne spostrzeżenie. Jeśli laski są szczęśliwe zostając mamami w tak młodym wieku- ich sprawa. Wkurza mnie natomiast takie gadanie o "starych" matkach- że lepiej być siksą niż starą. Bo ludzie na wywiadówce będą myśleli, że to babcia przyszła. Typowe myślenie nastolatek- dla mnie śmieszne. I tyle w temacie.

Gość primaverka89
Moim zdaniem osoba która poddaje młode mamy krytyce, krytykuje bo jej sie udalo nie wpasc. Moja sytuacja byla taka, ze spotykalam ze z moim obecnym partnerem przez ponad rok. Uprawiajac seks stosowalismy tylko i wylacznie stosunek przeywany ktory nie dziala przeciez w 100%. zadne inne zabezpieczenia nie wchodzily w gre. Po roku takich uciech zaczełam sie zatanawiac czy cos jest nie tak z moja plodnoscia. (facet robil badania z kolega w momencie gdy kolega staral sie o dziecko - tak solidarnie - moj byl plodny wg badan). Ok on ma dobre wyniki ale skoro rok bzykania bez zabezpieczen dodatkowych a my jeszcze nie wpadlismy to cos nie halo chyba ze mna!!!!!! Naszczęscie okazalo sie ze jednak nie :) Tato moj tez skwitowal to jak mu oznajmilismy "lepiej zeby teraz, niz zeby wogole nie bylo" i mial racje. Bo teraz wiekszosc par nie moze doczekac sie swojego malenstwa.

Gość sakaszfili
ooo... kochana z liczneiem u ciebie cienko :D hmm to normalny wiek. dziadkiem powinno sie zostawac ok 55 roku zycia i wyzej ;) jesli chcesz byc 40 letnia babcią to powodzenia, ja chce trochę pozyc ;)

Gość Mania_20
bez dwóch zdań córka jej sie wstydzi takiej piepszniętej matki ...

Gość sakaszfili
btw. rodzice uczniow w szkole moich dziec sa w podobnym wieku, tez mieli wszystko poukladane. nie ma ani jednej 20 paroletniej letniej podlotki, bo poprostu prawdopodobnie ich na nią nie stac ;)

sakaszfili ja nie rozumiem jaki masz problem z wiekiem. 30-letnie kobiety rodza dzieci i wyrzucaja je na smietnik, a Ty masz problem do mlodych dziewczyn tylko i wylacznie dlatego, ze sa mlode. fakt moze 18lat to malo, bo ja w tym wieku nie myslalam o dzieciach, ale nie mnie oceniac i jakos mnie nie interesuje ich status materialny:/ zycze milego dnia

sakaszfili, twierdzisz, że młodym mamom się nie udaje, zostają bezrobotnymi, posłusznymi utrzymankami swoich mężów, przez co są gorsze od Ciebie? Nie wiem, na jakiej podstawie tak twierdzisz, ale myślę, że to bardzo.. głupie i szczeniackie, że 40letnia baba przekrzykuje młode dziewczyny pełne nadziei, że zniszczą sobie życie i będą tego żałować :) To nie czyni Cię lepszą... co najwyżej bardziej żałosną.

Gość dama78
a co jest złego w tym, że jak dziecko będzie miało 20lat to ja będę miała 50???? Moja mama ma teraz 54lata i jest w pełni sil witalnych:):) Ej dziewczyny, widać, że młodziutkie jesteście skoro uważacie, że w wieku 50lat to już nic tylko do grobu się położyć :P

Gość sakaszfili
mania 20 haha wiedzialam! czyli jestem zalosna i moje dziecko sie mnie wstydzi bo Cie wkurwiam? no cudowne rozumowanie, a IQ to chyba AŻ 60 :d hahah moje dziecko sie ma mnie wstydzic, ale Twoje Ciebie juz nie, skoro uzywasz takiego slownictwa? oj mala, troche opanowania dziecko, joko matki to ja Cie nie widze.... bardziej na dyskotece techno w białych kozaczkach kabaretkach, mini łykającą piguły ;)

Kobieto a mi się wydaje,że jest coś takiego jak instynkt macierzyński. I nie moja wina,że w wieku 18 lat poczułam,że chce mieć dziecko,że ona da mi szczęście. Mój mąż myślał tak samo. Wiedzieliśmy,że mamy gdzie mieszkać,mąż ma prace i zdecydowaliśmy się. Urodziłam w wieku 19 lat. Nie żałujemy. I żałować nigdy nie bd.

Dziewczyny nie przejmujcie sie głupim gadaniem. Najlepiej wiecie jakie jesteście szczęśliwe i tego się trzymajcie. To nie jest topik "Krytukujmy młode mamy". Ja tam trzymam za Was kciuki, życzę powodzenia i zdrowia dla Was i Maluszków.

Gość póknijcie sie w łęb
kobieta ktora rodzi w wieku 30 lat jest stara no nie mogaaaaaaaaaaaaaa ahahahahahahahah