Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shopgirl

W którym tyg.ciąży zaczynaja się wymioty?

Polecane posty

Gość shopgirl

jestem chyba w 5 tyg.czuje się normalnie oprócz skórczów brzucha nie wiem czy to normalne:(i mam obrzmiałych piersi.

Gość Nie musisz mieć
wcale wymiotów. Ja nie wymiotowałam całą ciążę ani razu, urodziłam zdrowego chłopca.

U mnie od 7-8tygodnia sie zaczeło, wymiotowałam tylko 3 razy, ale mdliło mnie okropnie. Nie wiem skad wzieło sie powiedzenie poranne mdłosci bo mnie to zawsze dopadało po poludniu lub wieczorem jak sie kladłam spac.

Ja piersi wogóle nie miałam nabrzmiałych i obolałych, ani teraz ani w pierwszej ciąży. Co do wymiotów - w pierwszej miałam tak od 6-7 tygodnia do ok 20 tygodnia, codziennie, po kilka razy. Teraz w tej ciąży zdarzyło mi się może z kilka razy, ok 8-9 tygodnia. Nie ma reguły - każda kobieta znosi ciążę inaczej, nie wiadomo czy będziesz miała męczące dolegliwośći.

Gość sesesemulina
Ja nie wymiotowalam, ale mnie mulilo. I zaczelo sie w 7 tygodniu, a skonczylo w 13-14

Gość shopgirl
juz tydzień czasu mi sie spóźnia okres i 2 testy wyszły pozytywne.Tylko martwie się skurczami brzucha jak przed okresem.Czuje sie jak bym wiecznie czekała na okres.okropne.jutro ide do ginekologa ciekawe czy potwierdzi bo jesli tak to jest 5 tydzien.Nie wiem czy coś zobaczy wogule.

Gość sesesemulina
W 5 tygodniu to za wiele tam nie widac, ale przynajmniej w krwi wyjdzie, czy ciaza, czy nie. A cos interesujacego na usg to bedzie widac tak w 7-8 tygodniu. Ja bylam na 1 wizycie pod koniec 9 tygodnia i to juz byl konkretny stwor

Gość shopgirl
ja sie umówiłam z Ginekologiem na jutro .No nie wiem możę coś zauważy.Nie wiem czy to nie za wcześnie,ale ja wyjeżdzam na pare dni za granice i wolałabym juz wiedzieć.

Gość ANIA%
Od 6 tygodnia się zaczęło. porażka ;-(

Wcale nie musisz mieć wymiotów ;) I.....ciesz się że ich na razie nie masz. Ja nie miałam nudności ,ani wymiotów.Jedyny objaw ciązy to brak okresu oraz w początkowej fazie ciąży skurcze macicy.Dopiero później bo gdzieś początek 8 miesiąca naszły mnie zgagi i ból w pachwinach.

Gość tez chce sie wypowiedziec
sesesemulina, dziekuje za rade, zeby dluzej jesc i dokladnie przezuwac. Mnie tez najwiecej muli przed i po jedzeniu, zaczelam sie stosowac to tego, to dzis obiadek zjadlam w miare bez ekscesow. Mnie zaczelo mdlic w okolo 6m tygodniu i trzyma do dzis (10 tydzien). Mam taka nadzieje, ze mnie odpusci w ok 12 tygodniu. to ponoc cialo zolte tak sie zneca, a jak zaprzestaje swej dzialalnosci, jego funkcja przechodzi na lozysko, to niby wtedy ma sie poprawic z tymi mdlosciami. Inna wersje slyszalam,ze mdlosci, to oczyszczenie organizmu od toksyn i im kobieta jest bardziej "zanieczyszczona", tym gorzej mdli.

Gość tweeddy
U mnie od około 6-7 tydz. do 13 tyg. po 3-4 razy dziennie teraz raz na jakiś czas...

Gość misia1111111111111111111111
nie miałam z tym problemu

ja zaczelam wymiotowac od 6 tc i skonczylam w 3 miesiacu:/ przez tyle czasu dziennie kilka razy wymiotowalam przez co schudlam 3 kg ale teraz jest super jestem przy koncu 5miesiaca i czuje sie swietnie

Gość serniczkowadziewczyna
Ja w ogóle nie wymiotowałam. yy przepraszam raz pod koniec ciąży jak się za przeproszeniem przeżarłam. Ja w 5tc byłam u gin. Zrobił usg dopochwowe. Mam na pamiątkę foto. Syn miał całe 7mm:)

Mnie zaczęło mulić w 5 tc, rozkręcało się przez 6-ty, a od 7 do 17 makabra. Teraz jest super.

No to dziewczyny ja Wam powiem że teraz jestem w 5tc i zaczynają się lekkie mdłości co mnie bardzo cieszy ;)

Gość gość
ja dowiedzialam sie o ciazy w 5 tc i cieszylam sie ze nie mam objawow az do teraz, mija mi 10 tc a mdlosci sa okropne, mam nadzieje ze nie potrwaja dlugo.

Gość 1234567887654348
na przełomie 5/6 tygodnia mdłości, wymioty

Gość gość
nie wymiotywałam wcale, ale mnie mdliło i miałam odruch wymiotny (pultało mną nad kiblem jak do wymiotów, ale nic nie leciało i nie było ulgi). pierwsze mdlenie miałam 3 dni przed @ jak robiłam obiad mężowi :D pultanie mam do dzisiaj, mdłości zmniejszyły się po 18tc, teraz czasami są, ale żadziej, jestem w 23tc :)