Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pooowwweeeerrrkkkaaa2222

czy jestem skazana na cesarke ?

Polecane posty

mam waska pochwe i dosc waska miednice. Czy to moze mi uniemozliwic naturalny porod w przyszlosci ?

zależy jak wąska ta miednica i jak duże dziecko będzie :P lekarz ci powie jak przyjdzie na to dobry moment :P ale teraz lekarze robią wszystko co w ich mocy by cesarek uniknąć :P

Gość ocieplacz hehehehhe
pochwa sie rozszerza, co do miednicy - może być różnie

tzn ze bede nacinana lub pękne ?

Gość nie ma to jak wygrzebać
a miałaś mierzony rozstaw kości miednicy? Bo to że wygląda na wąską to nie zawsze tak jest. Czasem osoba o pozornie szerokich biodrach ma wąską miednicę. A co do pochwy to z założenia jest ona elastyczna i się rozciąga.

Gość niehi chuh uhg l
pochwa no problem ale zalezy jak bedzie miednica waska i dziecko duze tak jak ktos wyzej napisal :)

nie mialam mierzone. Ogolnie jestem drobnej budowy ale nie za szczupla bo mam tluszczyku sporo tez

boże kobieto bez mierzenia nie jesteś w stanie stwierdzić czy masz wąską miednicę :P moja teściowa to chodzący szkielet ma jakieś 150cm i 40kg a w biodrach wąska jak 12-latka a ma za sobą 5 porodów każdy sn i najdłuższy trwał 2 godziny a za to moja mama to duuuuuża kobieta i co musiała mieć cesarkę bo się dusiłam tak wąsko w miednicy było :P poczekaj do ciąży i lekarz oceni czy dasz radę sn czy musi być cc :P

spokojnie! moja szwagierka 160 wzrostu cale 43 kg wagi urodzila naturalnie corke za to moja kolezanka z ktora chodzilam do szkoly, przy kosci, okazalo sie ze miala cc ze wzgledu na waska miednice :) zmierzona byla dopiero na porodowce,to dopiero ciekawe :) kiedys tez myslalam ze waska miednica=bardzo szczupla osoba nie majaca bioder

mam waska duza miednice , no tak wlasnie jest ze kobiety duze moga miec waska miednice bo ich postura bierze sie nie z budowy a z tluszczu , tak jak w moim przypadku

nie ma sie co martwic na zapac ;) pod koniec ciazy mozna pogadac z ginem czy polozna i poprosic o zmierzenie ale takie rzeczy sprawdza sie dopiero na samej koncowce ciazy

Gość ppwqjwdjd
ja ja jestem tak waska ze mieszcza mi sie tylko 4 palce , tez sie obawiam cesarki

Gość kjkljkjl
a mi lekarka powiedziala ze 90% sukcesu to polozenie dziecka, glowka przy porodze sie ''zweza'' , a reszta to juz pikus,

Gość pppooollllaaaa
ja mam szerokie biodra a mialam cc