Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

Nadciśnienie w 38 tc

Polecane posty

Od poniedziałku mam za wysokie ciśnienie, lekarz przepisał mi tabletki, kazał brać 3xdziennie,ale to cholerne diabelstwo nie pomaga. Cały czas waha się w graniacach 150/100 wczoraj miałam nawet 160/105 Dziś będę dzwonić do lekarza, bo mówił coś o tym że w razie czego to do szpitala. Czy tabletki potrzebują dłuższego czasu żeby zadziałały? Biorę je od środy.

Gość ostrężynka
Kochana z takim ciśnieniem to ty już powinnaś być na IP. A leki powinny zadziałać od razu a nie po kilku dniach :O

To nie Ty pisałaś wczoraj? Leć na IP. Wysokie ciśnienie to nic dobrego, szczegolnie, ze powinno dawno zmaleć po tabletkach..

Nie ja wczoraj nie pisałam, o 15 mój lekarz zaczyna przyjmować to się z nim skontaktuje.Torbę mam przygotowaną i mąż też nastawiony na wyjazd do szpitala.

z takim cisnieniem zrobia ci cesrake ,wiem bo lezrałam ostsnio w szpitalu jesli cisnienie jest wysokie kłada na stół,jest to niebezpieczne jedz do lekarza po prostu musi cie przyjać.....

Gość aniutek77
mnie od razu skierowali do szpitala a miałam 145/95 i byłam pod stałą kontrolą. Tez w 38tc

ja miałam też b wysokie , 180/120 leżałam w szpitalu , brałam w domu wcześniej Dopegyt , ale nie pomagał ...

z takim ciśnieniem się samej nie rodzi , jest zagrożenie nie tylko dla dziecka , ale i dla matki , radzę Ci skontaktuj się z lekarzem , że laki nie działaja , na mnie też nie działały , skońcyzło się cieciem w 37 tyg

Gość fdeee
wczoraj pisałaś, dziś piszesz, a NIC nie zrobiłaś. Twoje dziecko jest zagrożone niedotlenieniem a nawet uduszeniem, nie dociera to do ciebie?

oczywiście , moje dziecko pomimo opieki w szpitalu , wcześniejszego cięcia urodziło się po nie dotlenieniu i z 6 punktami , wysokie ciśnienie to nie żarty !!!!

po co powtarzasz tematy...do lekarza chyba że chcesz urodzić chore dziecko tak jak pisze fdeee jeśli dojdzie do niedotlenienia,ale jak widać niektóre matki mają gdzieś swoje dzieci-szok! z takimi skokami leży się w szpitalu! koleżanka miała 2 skoki i była w szpitalu

Ciśnienie spadło do 130/80 byłam zmierzyć ciśnienie u położnej, sprawdziła tętno dziecka, też jest w normie.

ja w 38 tyg. miałam cesarkę, na 30 min. przed cięciem miałam ciśnienie 150/110