Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawiczy prawiczek 28

Czy zgadzacie się, że kobiety i mężczyźni powinni bić traktowani równo w sprawac

Polecane posty

Ewidentnie to widać. Z tym odchodzeniem panów. I jeszcze jedno. http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_oczekiwanej_d%C5%82ugo%C5%9Bci_%C5%BCycia Tylko na końcu znalazłem kilka państw gdzie mężczyźni żyją średnio dłużej. Ale tam są takie warunki, że :O. Ale w naszym "kręgu" nie ma.

jestem Bi nie wiem z czego się śmiejesz. Ważne, że jest zabawnie.

Gość bo kobiety rodza dzieci
ponosza wszelkie konsekwencje ciazy,porodu,karmienia i wiecej poswiecaja na wychowanie. dzieki kobietom w ogole jestescie na tym swiecie i jak zaczniecie tez rodzic i kobiety beda rownie silne fizycznie jak faceci, to wtedy pogadamy o rownouprawnieniu wy meskie cioty

prawiczy prawiczek 28: dzięki za tabelę .wiem teraz gdzie się przenieść jak dla mnie chłopa nie styknie :) :) :)

Przypominam, że do powstania dziecka potrzebny jest też plenik. A jak dotychczas, tylko mężczyzna może go wyprodukować. :)

żeby poświęcić na poród i karmienie 19 - 5 = 14 lat to trzeba by mieć co najmniej kilkoro dzieci. Mało która para ma więcej niż 1 a maksimum 2.

brum: miałam na myśli takie tam:podawanie,przynoszenie,wyręczanie itp..

jak zawsze wy macie tylko przyjemnosci:p

Prawiczku ale chyba Twoja mama nadal przygotowuje Ci obiad?

prawiczek28: a czas na wychowanie malucha, chyba ze od razu dajesz bobasa do nianki na 10h?

A wiecie co ja myślę/ Bez nas byłoby Wam ciężko. Nam kobietom bez Was też. Trzeba dbać o siebie nawzajem. :) Filozof mi się włączył chyba :)

"To wpływa na wybór a nie wiek emerytalny " kogo by nie wybrała, to kobieta rodzi, karmi i opiekuje się przez gros czasu

Ludzie, ludziska... Są kobiety. I są mężczyźni. Istnieją plusy bycia kobietą. I minusy bycia kobietą. Również podobnie w przypadku mężczyzn: są plusy i minusy bycia facetem. I tyle w temacie. Wg mnie nie ma czegoś takiego jak: kobiety w ogóle mają lepiej (gorzej) od facetów, mężczyźni w ogóle mają lepiej (gorzej) od kobiet. Różnice są po to żeby się uzupełniać. A dyskusja kto ma lepiej może się ciągniąć do końca tego świata... i jeszcze dzień dłużej:)

A Tobie jak rozumiem tata robi obiad? Prawiczek bez wiary miał być dziewicą bez wiary. Wiesz, że możesz zmienić płeć? Z wychowaniem dzieci to nie taka prosta sprawa. Zobacz co się uznaje dzisiaj a co było lata temu. I jakoś dzieci się wychowały bo żyjemy ;). Znaczy matka rodziła i zaraz życie wracało do normy a dziecko wraz ze wszystkimi.

Chłopaki dajcie już spokój z tym szowinizmem.I Wam i nam jest trochę w życiu dobrze i trochę źle.W kwestii przetrwania gatunku i tak musimy ze soba współpracować czy chcemy,czy nie.

Sama sobie gotuję obiad. Śnaidanie i kolację też.

Kształt_klepsydry Ogólnie masz rację ale w punkcie z emeryturą to się mylisz ;). Obiektywnie było by np. 90% średniej długości życia dla płci. Podawanej co roku przez gus :P. Równość musi być.

prawiczek28 wiekszosc kobiet pracuje, wiec na tej zasadzie to moze olac dziecko i isc do pracy:o dziecko u nianki i po sprawie,co ty myslisz ze przy dziecku to nie ma co robic, baki to ty bedziesz puszczac w pracy w porownaniu do kobiety opiekujacej sie malutkim dzieckiem:o niedlugo kobiety w ogole przestana rodzic tyle meskich ciot w tych czasach:o

bo kobiety rodza dzieci chill out :P. Za bardzo się podniecasz tym lekkim tematem. Dziecka olać nie można. I tu jest problem wywołany przemianami społecznymi. Że nie ma 3 małych sióstr co by się zajęły czy innej wielopokoleniowej rodziny. Dlatego pewnie zachód wymiera. Kiedyś właśnie miał się kto zając dziećmi albo dzieci małe, zawinięte w chustę szły z matkę, po wodę czy innej pracy. Ale to było dawno ;). A Twoja frustracja na męskie cioty pokazuje jasno, że kobiety mają takie same genetyczne wymagania co do samca i to za kulturą nie nadąża. Pewnie facet co by został opiekować się dzieckiem 24/7 też by się na taki epitet załapał, co? Czy nie?

Prawiczek bez wiary dlaczego zaliczasz się do nieudaczników? MYŚL POZYTYWNIE!

dziecko wymowka:-D chlopie jeszcze musisz sie duzo nauczyc i dobrze, ze jestes prawiczkiem, bo typy z takim skrzywionym mysleniem i brakiem szacunku wobec kobiet nie powinny byc w zwiazkach 🖐️

fajnie się rozmawiało ale opuszczam ten topik Rozmowa na początku była na poziomie, teraz zaczynają się nieprzyjemne docinki, niepotrzebnie. :p

Cześć jestem Bi .do spotkania na jakimś fajnym topiku.;)

prawiczek28 jestem przeciwna sztucznemu rownouprawnieniu, bo 1) nie jest mozliwe i 2) matka natura nam przydzielila role nie bez powodu(biologia). co do mezczyzny opiekujacego sie 7/24 uwazam,ze jest bardzo odpowiedzielny i nic takie zajeciu nie uraga jego meskosci

Prawiczek bez wiary:ty też wyzywasz np.kobiety od puszczalskich.Dlaczego odmawiasz kobietom prawa do seksu?

Gość taaaaa a dzieci to się same
urodzą i wychowają..... najwięcej krzyku podnoszą tacy kolesie, którzy gdyby mieli dziecko to nie chcieliby się nim w ogóle zajmować niby skąd wzieły się te topicki na których mężatki skarżą się że dziecko ma 1,5 roku a mąż ani razu nie zmienił pieluchy ? z księżyca ?