Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

udało się. mama8327- ja tez jak się nie posmaruje balsamem ro skura mnie swedzi. dzięki za pomoc z tymi kwiatkami. Ja też tak miałam jak twoja przyjaciółka, miesiąc po porodzie miałam tylko 3 kg więcej niż przed ciążą, karmienie piersią to najlepszy chyba sposób na zgubienie kilogramów. małp@ - witaj w klubie ja w sobote również zaczynam 15 tydzień ciąży. Gratuluje takiej wspaniałej wieści, ze znasz już płeć Maleństwa, chłopaczek z ogonkiem hehe.

Gość małp@
Dzięki dziewczyny:) Póki co chłop rośnie wzorcowo. Mój mąż po cichu marzył o dziewczynce, ale już powoli przestawia się na chłopca. Może za drugim razem się uda:) Martwię się tylko moimi plamieniami, bo przez to jestem na zwolnieniu i czuje sie jak inwalidka.

Hej wszystkim Dziewczyny muszę się Was poradzić.Własnie dzisiaj odebralam wyniki badania genetycznego. Opis USG jest jak najbardziej dobry ( to juz wiedziałam podczas badania) ale za bardzo nie rozumiem reszty wyników. A mianowicie napisane jest że obliczone ryzyko 1:21063 dla zespołu Downa, 1:248584 dla zespolu Edwarda i 1:585180 dla zespolu Pataua a ponadto PAPP-A 13,38, HCG 38,89. Dziewczyny czy któras z Was miala podobne wyniki ??? Będę wdzieczna za pomoc . :)

Gość małp@
ewikos29 wydaje mi się, że wyniki masz bardzo dobre bo jest niskie ryzyko ww. chorób. Co do reszty wyników to nie wiem.

Ewikos to rewelacyjne wyniki. To znaczy te ryzyka, bo pozostałych nie robiłam. Ja jestem nieco starsza więc miałam je trochę "gorsze". W moim wieku (31 lat) ryzyka te odpowiednio wynoszą 1:509, 1:1283, 1:4013. A USG genetyczne określiło w moim przypadku te ryzyka na poziomie odpowiednio: 1:1843, 1:3887, 1:48498. I lekarz był bardzo zadowolony z tych wyników. Jak je porównuję z Twoimi to widzę że moje w porównaniu z Twoimi wyglądają bardzo słabo. Z zapisu karty badania: " Ryzyko wyjściowe jest wyliczane na podstawie wieku ciężarnej. Nowe ryzyko jest ryzykiem w dniu badania wyliczonym na podstawie ryzyka wyjściowego i czynników ultrasonograficznych ( szerokość przezierności karkowej, czynność serca płodu)." Dziewczyny wczoraj wieczorem i dziś ponownie czuję że mam taki napięty brzuch. Wczoraj na dodatek czułam jakby był twardy. Dziś jak go dotykam to jest miękki, tylko to napięcie. Czy wy też tak macie? Nie wiem czy się martwić, czy to normalne. Wizytę u gina mam dopiero 28 lutego. Na razie profilaktycznie wysłałam męża do apteki po no spę.

hej. u mnie właśnie dziś brzuch jest twardy i bardzo wydęty. Ciągle chce mi się pić i wcale prawie nie chodzę do toalety. Czuje jakby cała woda którą piję zbierała mi się w brzuchu i czuję się ociężała:( Ale to chyba normalne..;/ sama nie wiem..

Ja po usg. NIunia nie bardzo chciala fikac koziolkow, lezala sobi spokojnie jakby spala, dopiero jak pani doktor ponaciskala troche brzuch zaczela skakac, hehe pewnie nei byla zadowolona ze ktos ja budzi. Pewnie nie zdawala sobie sprawy z tego ze mamusia i tatus ja podgladaja. ALe az milo bylo popatrzec. Machala raczkami. Wszytko w porzadku. Teraz termin przesunal mi sie o 2 dni, mam wyznaczony na 26 sierpnia. Ale wszystko jest w porzadku, bardzo sie ciesze i troche sie uspokoilam juz. Jutro zaczne 14sty tydzien, niewiarygodne jak ten czas leci.

e tam, jakie niby przeciwskazania? generalnie dla mnie zbędny gadżet

aga15510 - Taki detektor mozna kupic na allegro jesli mieszkasz w pl. Ja czytalam o nim same plusy i sie na niego skusilam :) z tym ze na razie sobie czeka, poniewaz uzywa sie go od 21 tyg ciazy a ja mam koniec 16 dopiero...

Gość koteczkowa 1984
hej, co do mojej wagi, po dwóch godzinach znikło to dwa kilo więc chyba rzeczywiście woda się zatrzymała. Ale ulga:-)

Hej Kobietki, miałam koszmarną noc. Od 3 nie śpię. Obudziły mnie takie mdłości że masakra, jak na początku. Myślałam, że choć trochę przeszło...chyba kupię ten imbir. Miłego dnia dla Was wszystkich i Waszych Bliskich. Za kilka godzin weekend...ufff Buziaki!

Gość koteczkowa 1984
macie jakieś sposoby na ból głowy? bo juz mi pęka z samego rana:-( i tak jest co dzień...

na ból głowy Apap biorę, w ciąży można, każdy paracetamol byle nie ibuprofen.

bol glowy mialam raz i nie wzielam lekow, jedynie sie polozylam z zimnym kompresem na czole. pomoglo..

Koteczkowa spokojnie weź paracetamol, wiesz jak anglicy sa wyczuleni na skurtki uboczne leków i jest wiele publikacji tutaj nawet na niewinną nospę maja a paracetamol jest zupełnie bezpieczny i u ciężarnych można nawet do 8 x250 w ciągu dnia, więc nie martw się o jedną tabletkę, weź pół paracetamolu a jak nie przejdzie w ciągu godziny drugie pół. Ja też czekam teraz na wyniki krwi z testu genetycznego, chyba za tydzień będą. Łazanka dziekuje:) stram się trzymać pozytywnych myśli:) tak sie boję tego wtorku, że szok...juz bym chciała byc po założeniu szwu, za chwilkę jade na pbranie krwi, by była świeża morfologia przed zabiegiem

Greys, a ja tak z ciekawości co do twojej stopki, czy ty już wiesz, że będzie dziewczynka, że masz tam imie Natalie? bo widzę,że my w tej samej sytuacji- 2 chłopaków już w domu mamy i marzenie o córeczce?

olin_ka - a ty chlopcow rodzilas w uk ??? Czy to twoje pierwsze dziecko w uk bedzie ???

olin_ka - Juz sobie sama odpowiedzialam ;) cos mi sie pomieszalo ze Ty w uk mieszkasz, pewnie dlatego ze pisze na 2 forum gdzie sa mamy z uk... Sorry za pomylke :(

Gość Alicja28
mama8327 16 tydz sie ciagnie i ja tez m faze na swedzenie- nawet jak sie wysmaruje malp@ gratuluje chlopca u mnie tez obstawiaja chlopaka - okaze sie ;) dziewczyny a jak u was z celulitem ????????????? u mnie sie zrobil praktycznie na calych nogach - moze nie jest taki widoczny ale wystarczy ze sie dotkne a na tylku to nie wspomne widac golym okiem masakra :-/ , mi brzuch widac bylo od samego pocztku bo zawsze przed okresem rosl i taki zostal, teraz od 15tyg urosl nawet sporo, kolezanki taki mialy w 6/7tyg pozdrawiam :)

Gość Alicja28
mialo byc 6/7 miesiacu ;)

U mnie na razie z celulitem nie mam problemow. Brzuszek tez troche urosl, dzis kupilam dwie kolejne bluzki ciazowe bo wczesniej mialam dosc krotkie, wiec teraz jak brzuszek urosl to by wystawal :). Do mnie dzis nikt nie dzwonil ze szpitala, to mam nadzieje, ze badania wyszly dobrze, bo powiedzieli ze jakby bylo cos nie tak to dzis zadzwonia.

Olin_ka nie wiem jeszcze jaka płeć, na usg powiedzieli, że za wcześnie i mam poczekać na to usg w 20 tyg, ja mam nadzieje, że dziewczynka, imię dla dziewczynki mam, dla chłopca jeszcze nie wiem...Jak się ma 2 chłpców, to też pewnie marzysz o dziewczynce:)

Grays- no to jest nas tu 3 w takiej samej sytuacji- 2 chłopców i marzenie o córeczce. Ciekawe której się uda:) ja mam od samego początku nieodparte wrażenie ,ze to znowu facet. W 2 poprzednich też tak obstawiałam i się nie myliłam, a teraz ciągle dopatruje się podobieństwa do ostatniej ciązy- te same smaki, zachcianki, samopoczucie. My w zaden sposób nie stosowali praktyk w celu poczęcia okreslonej płci, tak że czysty traf to jest, nawet nie potrafiłabym określić czy to było przed po czy w trakcie owulacji- a date za to znam dokładnie bo to był raz jedyny raz:)

olin_ka własnie, ja tez intuicyjnie wyczuwam, że to będzie facet, bo po objawach nawet nie patrzę, pierwsza ciąża zupełnie bez objawów inne smaki, druga za to pełno objawowa i tez inne smaki, umęczyłam sie bardzo i wierzyłam, że dziewczynka i co? znowu chłopak, więc z objawów to zupełnie niewiarygodne, nawet z kalendarza chińskiego mój drugi chłopak powinien być dziewczynką:) pierwszy syn poczęty przed owulacją tuż po okresie i chłopak, drugi syn po owulacji, wiec tez to niewiarygodne, sa rodziny które maja po 4-5 córeczek i starają się w samą owulacje i znowu dziewczynka... Mój mąż wierzy, że dziewczynka teraz, aż się boję, że za bardzo w to wierzy...

Ja zaszłam w 3 cyklu starań z testami owulacyjnymi, usg wskazuje , że dziecko jest większe, dlatego przesuneli mi termin, to jakś nadzieja, że jednak może dziewczynka, bo pamietam poprzednie ciąże na usg wychodziły że póżniej dochodziło do zapłodnienia. Będę wiedziała 8 kwietnia, tego dnia mam usg, poinformuję od razu:) życze Ci dziewczynki:)

U mnie pierwszy synek byl nie planowany :( wiec nawet nie wiem czy bylo to w owulacje. Drugi juz byl planowany ale nie wiedzialam ze plec mozna planowac i staralismy sie o niego przez caly cykl :) Ciaze mialam calkiem rozne, przy pierwszej zero mdlosci i apetyt na kwasne :) A przy drugiej zwracalam i zajadalam sie slodyczami ( wszyscy mowili na pewno cora ) a tu chlopak :) Wiec teraz to juz nie wiem co myslec staranka byly na 2 dni przed owulacja potwierdzona testem, zobaczymy moze u mnie sie to sprawdzi i bedzie ta upragniona dziewczynka :) Jeszcze miesiac i sie przekonamy :)

Hej dziewczyny chciałam się pochwalić że wczoraj byłam na badaniu nt i że wszystko jest dobrze:) i bardzo się zdziwiłam bo nie spodziewałam się że lekarz tak szybko określi płeć bo dopiero zaczął się 13 tydz ale ewidentnie było widać że chłopczyk nawet zdjęcie dostałam:)od początku ciąży podświadomie to przeczuwałam nawet buciki dla chłopczyka kupowałam:) Strasznie się bałam przed ta wizytą bo nie dawno poroniłam i właśnie na badaniu nt zobaczyliśmy że serduszko nie bije,także teraz już jestem troszkę spokojniejsza na wynikach i wymiarach nt się nie znam ale lekarz powiedział że wszystko ok więc kamień z serca.Cała dzisiejszą noc wymiotowałam chyba z 5 razy i pomyślałam że mój dzidziuś chyba nie lubi tych badan usg:)

witajcie dziewczyny, mam pytanko, szczegolnie do tych ktore juz mamami sa :) Czy chodzilyscie w ciazy na basen? Rzadko, ale czy tak? Moja gin mowi,ze to niczemu nie przeszkadza, ale sie oczywiscie zastanawiam czy to na pewno dobre. Ja bylam wczoraj, i dzis juz o 7 spac nie moglam, tak mocno spalam choc czulam sie mega zmeczona zaledwie po paru basenach. Milego weekendu!