Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

DziadekJacek- jeśli chodzi o fajki, to ja pierwszej ciąży nie miałam problemów choć raz zbladłam jak poczułam papieroska. Teraz natomiast to jak tylko poczuję dym, to od razu gonię do toalety...jak na początku ciąży:)

Ja w pierwszej ciąży nastawiłam się, że mała będzie większa. Nie miałam w ogóle ubranek w rozmiarze 56, a mała się urodziła 54 długa i był problem, mąż obszedł wszystkie sklepy i dopiero w lumpkach coś znalazł, więc tym razem kupię troszkę bodziaków, ze 2-3 pajacyki. W ogóle nastawiam się na odzież 0-3 miesiące. Jeszcze o tym nie myślę, bo raz że przeprowadzka, a dwa że czekamy na decyzję o wylocie męża na misję i przeciąga się strasznie... Witam nową mamę :) Ja aktualnie mam chęć na różne, w sumie i mięskiem nie pogardzę, choć wolę warzywko, słodkiego też troszkę podjadam. Jakiś szczególnych objawów nie mam. Brzuszek układa się do przodu, może nie mam idealnej piłeczki ale jest umiejscowiony z przodu. Co do kształtu brzuszka to nie ma prorokować, bo znajoma miała piłeczkę i ma córkę, potem miała rozlany i był syn, u innej odwrotnie. Także to chyba zależy od innych czynników, sama płeć to chyba nie ma za bardzo wpływu.

ja tam nie wierze w takie rzeczy jak ochota na słodkie, kwaśne czy wygląd brzucha. Myślę że z płcią to nie ma nic wspólnego. Osobiście mam ochotę na jedne i drugie rzeczy, w takim stopniu jak jak przed ciążą,brzuszek mam rozlany i będę mieć synka :) ile macie cm w brzuszku i w którym tygodniu?

ja w 23 tyg mam 95 cm:) smarujecie sie moze Mustellą? ja wysmarowałam tubkę w tydzień bo idę po całości...szok, jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję...nie wiem jak to działa na rozstępy bo narazie nie mam ale na swędzenie skóry pomaga i bardzo odzywia i cudnie pachnie. oliwka przy tym wysiada. a, i ten krem na sutki z medeli super mi zregenerowłał skórę, były suche a teraz gładziutkie. przed chwilą zaszlałam z rozmiarem 62, juz sie nie mogę doczekac aż ubranka do mnie dotrą...wogóle jak już się coś ma to tak jakos inaczej, obejrzałam kilka ciuszków które mam w domu i aż się popłakałam:)

no, ja też się otrząsam z szoczku...boi wagę sprawdziłam...65kg!!!- tyle miałam jak rodziłam Ziemka...

🌻Misiaczkowa🌻 witaj:D Polecam najprostszy specyfik świata do wszystkiego, a mianowicie parafinę. Stosowałam za pierwszym razem, stosuję teraz w "newralgicznych" miejscach i kochane...ani pół rozstępu (a w pierwszej przybyło mnie ponad 20kg, fakt, że głównie przez prochy, ale zawsze:O) Ale oczywiście każda ma swoje metody:P

Łazanka ty o wadze nic nie mów ;) Ja mam teraz 67 kg, jak rodziłam Lidkę miałam zdaje się 74, także jestem blisko pierwszego rekordu ;) Teraz jeszcze mam tak, że muszę około północy coś zjeść, to też się zrekompensuje w kg ;) No ale muszę ;) No witaj dziadku_jacku :) Podczytałam, że ty jesteś hardkor mama :D Dwójka szkrabików, podziwiam!

witaj Dziadku :) wiecie, takie calkiem malutenkie dziecko to ja widzialam rok temu tylko raz, moze mialo 3-4dni. a dzis w banku bylo malzenstwo z takim malenstwem w foteliku samoch. i to male nie moglo miec chyba wiecej niz 2 tyg bo jeszcze mialo buzke pomarszczona mocno i nawet nie mialo nalozone czapeczki, a dzis 10 stopni! oczywiscie bylo przykryte kolderka,ale to chyba za malo.. w kazdym razie jakos mnie strach oblecial, ze to male ma byc Takie Male.. i czy ja sobie poradze z takim szkrabkiem :) moj szkrabek poki co ladnie kopal wieczorkiem, smieje sie,ze pewnie robi porzadki na przyjazd babci :) ah mogloby cieplo wrocic! zakupilam leki przeciwalergiczne, bede probowac.

no dziewczynki 21 tydzień 108cm w najszerszym miejscu w pępku 104cm- SZoK!!! A BMI poza ciążą mam na środku normy wagi prawidłowej...

to jeszcze powinnyśmy podawać jaki był rozmiar przed ciążą:) przed ciążą 64 teraz 21 tyg 98cm

No przed ciążą obwód 68cm teraz 104-108 ale zmierzę się rano i wam napiszę bo pomiar poranny jest bardziej miarodajny hi hi... :)

Hej Kobietki! Już rano więc się zmierzyłam - 96 cm, czyli dwa mniej. Dzięki za zaproszenie na FB, jakoś ostatnio mam dużo roboty (pokoik Maleństwa w reszta - malowanko) i zaglądam tylko do Was. Jak znajdę chwilę to tam też zajrzę :).

Witam wszystkie koleżanki o poranku:D 🌻mum to come]🌻 Witaj:D:D:D Cierpię trochę, bo jak zwykle mam kiepską morfologię i muszę się szprycować dodatkowymi dozami żelaza, a po nim:O:O:O:O:O Masakra!!! Wczoraj pół dnia pękała mi głowa, o kłopotach żołądkowych nie wspomnę, drugą połową przespałam (na szczęście synek mi towarzyszył dzielnie i nie rozrabiał za bardzo:P) No cóż...lepiej teraz trochę pocierpieć, ale w domu niż wylądować w szpitalu...

moje wymiary: brzuszek 92 cm, jak było wcześniej to nie wiem, wiem, że w paskie było ok.84 ale tu sie nigdy nie mierzyłam w pępusiu:-). Waga 59,3 przy wzroscie 160 cm. Jest dobrze! Jest dobrze, pomijając, że od dwóch dni nie śpię z pwoodu potwornych bóli reumatycznych:-(

Jeszcze wspomnę, że lekarz pozwolil brac nospe 3razy dziennie i magnez tez 3 razy dziennie. Nie wiem, skad wiedzial,że po wizycie zaczną mi sie skurcze nóg:-P. Mąż kupil mi Asmag 20 mg i tez z podwojna dawka i nie wiem, który mam brac więc biorę ten słabszy. Lekarz nic nie powiedzial, jaki to ma byc wiec mam nadzieje,ze dobry mam.

Boże...ból w podudziach to moja zmora, ale co ciekawe wyłącznie wieczorami, przed spaniem...jak tylko zasnę wszystko jest ok..nie wiem, to chyba jakieś nerwobóle, bo nie są to skurcze mięśni...

Cześć Dziewczęta. Witam nowe mamusie. Tak sobie kobitki czytam te wasze wymiary i sie troche zaniepokoilam. U mnie 23 tc ciąża bliźniacza i 97 cm. Dodam ze mam 8 kilo na plusie. Ja juz rowniez po połówkowym miałam tydzien temu. Chłopaki waża odpowiednio 408g i 389g a myśle ze w ciagu tygodnia juz troche przybrały. Martwi mnie tylko wynik badania jednego z chlopakow gdyz lekarka nie jest pewna co do ciaglosci przygrody miedzykomorowej na serduszku, wiec czeka mnie rowniez echo serca płodu. Pozdrawiam wszystkie Brzuchatki :)

Cześć! Tak mi się ten katar rzucił, że noc miałam kiepską... Nie mogłam spać (spałam łącznie z 3 godziny), bo zatkany nos ciągle miałam. Oby szybciutko przeszło. Kleopatra, ja się smaruję Mustelą i jestem jak na razie zadowolona. Co prawda zalecenie jest 2x dziennie, a ja smaruję się tylko raz. Mam zamiar kupić jeszcze jakiś inny krem (tańszy) i stosować go wtedy rano. Mam zamiar wypróbować ten MAltan (na brodawki), kupić i stosować już 2 miesiące przed porodem. Zobaczymy czy pomoże ;) Ewikos29, na pewno okaże się, że z synkiem w porządku. Trzymam kciuki, żeby przegroda była domknięta.

Hej dziewczyny, Co do spania to ja spać nie mogę w ogóle, wmawiam sobie, że jeszcze tylko połowa i jakoś dotrwam, ale chyba tak naprawdę powoli wymiękam... Co noc to samo, usypiam szybko, ale później się budzę, wiercę i już usnąć nie mogę...

Gość małp@
Ja ze spaniem w nocy mam tak samo jak wy. Zasypiam szybko, ale potem budzę się co chwilę w nocy i nie mogę zasnąć. Ewikos nie martw się, mały na pewno będzie zdrowy. U mnie obwód na poziomie pępka to 95 cm, 22 tydzień.

Witajcie i ja sie nie wyłamałam- bedzie chłopak:-))) tak jak chciałam ale po cichutku żeby nie zapeszyć. Małp@ jakiej firmy te poduszkę kupiłaś? ja jestem fanką allegro ale po kazdym nieudanym zakupie obiecuję sobie że pójde najpierw do sklepu i pomacam daną rzecz a poźniej kupię. ale tylko tak się wsciekam a potem robie tak jak zwykle. teraz np kupiłam z kolei 3 spodnie ciążowe które są do dupy: wyobraźcie sobie że np spodnie happy mum rozmiar s są chyba szyte na słonia nie na mnie co prawda nosiłam ten rozmiar ale przed ciążą zanim przytyłam i to sporo. z h&m to samo- normalne m sa teraz w sam raz ciążowe ten sam rozmiar bardzo duzo za duzy. ok wklejam tabelkę NICK*.....................*WIEK*........* DATA PORODU*.....PŁEĆ meeg24..........................25.........01.08.2011. .......córeczka agneskaa.................... ...38........ 01.08 .11........... happy............................20.........01.08.2011 .......Synek:*:* katekiss.........................32.........02.08.11.. ......... mum to come...................28.........02.08.11...........córka PurPur27........................27.........02.08.11... ......... Szczęśliwa przyszła mama!..30........04.08.11.....córeczka Klaudusia mikusiaaa.......................22.........04.08.11....C reczka:* waneska..................... .. 26.........04.08.11... ..... 024sylwia.......................27..........04.08.11. .......... Żabuleńka......................23...........04.08.11... ......... Mania1982.....................28...........07.08.11... ... córka mamuska88 ...................23...........09.08.11........Córka :* Ewelina29......................29..........10.08.11... ..... synek ryba510........................31..........11.08.11...... ..... crazy_green_eye............24..........11.08.2011.. ...... misiaczkowa..................28..........12.08. 11......córka??..... Peska44........................28..........12.0 8.11............. OlesiaZ.........................27..........12.08.11. .....córeczka ... gosia84........................26...........13. 08.11.............. kleopatra2011...............31...........13.08.11... synek Agabi 2011...................28............13.08.11.....córeczka rosica86......................25............13.08.11. ........... Bożi...........................22............14.08. 11. SYNEK Leeila.........................24..............14.08.1 1 SYNEK hjk33.........................36...............14.08.1 1 SYNEK Myszaa29....................28..............15.08.11.. ............ Pandzia_1....................27..............15.08.11. .........??? Angie S........................27..............16.08.11......... .... osti ...........................28..............16.08.11...... ........ ewikos29.....................29..............16.08.11 ...2 synków Becik-83..................... 28..............16.08.2011 Pocahontas-1984...........27.............16.08.11...SYNEK mama_dzidka................33..............18.08.11.... ......... vilia............................26..............18.08. 11.....synek sierpniowa mama 2011.....28..............18.08.11.......synek Ninka .........................27...............18.08.11........?. . . małp@.......................32................18.08.11.....sy nek Mama Miłoszka..............31...............19.08.11....... synek aga15510 ....................31...............19.08.11. ......synek łazanka.......................32...............20.08.11. ......syneczek jagódka1.....................28...............20.08.11 .............. Beti2905.....................30..............mama Aniołka....... Izabelka_....................24...............22.08.11 ............. Grays77......................34...............22.08.11 ..synek Alexander koteczkowa 1984..........27...............22.08.2011...... monisiacz3k.................24...............23.08.11 .......synek **TOSIA**.....................23...............23.08.11 .............. aga_jabi.....................28...............23.08.20 11........... Wikula-33....................33...............24.08.11. .córka ? ciotka julia..................31...............25.08.11..SYNEK anitia.........................29...............26.08.1 1............. olin_ka .......................31...............26.08.2011......syne k mama8327....................27..............28.08.11.... ........ szczurkowa .................34 .............28.08.2011............... annika1983..................27..............29.08.11... .......... kotkowa.....................28...............30.08.11.. ......... Aga...........................26...............30.08.20 11... Mot ..........................29 ..............29.08.11 ............. Rybka1705...................24...............17.08.11.... ...... ????

małp@ cieszę się, że nie jestem sama z tym niedosypianiem... miejmy nadzieję, że jak już nasze dzieciaczki będą z nami to dadzą nam troszkę odpocząć :)

ciotkaJulia - gratuluję synka, no jak nic chyba pobijemy jakiś rekord w ilości chłopców ;) co do spania to ja nie mam problemów z zaśnięciem, tylko z tym że jak kładę się na lewym boku to dzidziuś strasznie kopie i to tak na boku właśnie :/ ciezko mi sie ułożyć bo nie chce go przygniatać. Najwygodniej to mi jest na plecach i na prawym boku oczywiście. A co do wymiarów brzuszka to ja mam w 23 tygodniu w najszerszym miejscu 92 cm. Ale mam mały brzuszek, tylko jestem bardziej na bokach "rozlana". Wyglądam jakbym po prostu przytyła, a nie jakbym była w ciąży. Chyba będziemy musiały założyć nowy topik - odchudzanie po ciąży ;D razem będzie nam łatwiej. :)

tak się mierzycie, że i ja z ciekawości sięgnęłam po miarkę - 92 cm w 22 tygodniu. Brzuch sterczy z przodu :)