Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Nula, nie mam zamiaru Cię straszyć, ale moja znajoma urodziła ponad tydzien temu w Toruniu (nie w jakiejs wiosce) dziecko 17dni po terminie - tez jej mowili, ze wszystko ok, ze dobrze dobrze i dziecko dostalo 2pkt i leza oboje w szpitalu :( Dmuchaj na zimne.

Hej! Nula jak leżałam na patologii ciąży to zgłaszały się do szpitala dziewczyny po skończonych równo 40 tygodniach ciąży bo nigdy nie wiadomo czy tętno nie zacznie spadać, czy dzidzia nie poddusi się pępowiną czy łożysko jeszcze jest sprawne. Tyle strasznych sytuacji się w szpitalu naoglądałam i przeżyłam, że radzę wszystkim ciężarnym po terminie zgłaszać się do szpitala na obserwacje i być może indukcje. Mam pytanie: Czy u waszych dzieciaczków pojawiły się już odczyny po szczepieniu na gruźlicę??? (gródka czasem ropna na ramieniu) Dziadek jacek ja podobną magię stosuję na mojej córci ;) i też uważam to za najlepszy sposób na gaziki...

Gość _NuLa_
ale ostatnio jak odwiedziłam SOR to lekarz twierdził że termin mam na 09.09. wiec sama nie wiem...i to wywnioskował z dwóch pierwszych usg.

sluchajcie czy jakies zabiegi na wlosy,np rozjasnianie moze jakos wplynac na laktacje mleka czy zaszkodzic dziecku? wiem ze glupie pytanie ale nie wiem czy rozjasniac wlosy czy to teraz w 100% bezpieczne.. :) wczesniej nie moglam,a teraz bym za miesiac to zrobila.

ja mam wrażenie że w ostatnim tygodniu ktos podmienił mi dziecko:-((( tak sie męczymy z tymi kolkami. A czy ta woda koperkowa jest skuteczna? bo chyba tylko to mi pozostało do spróbowania no i jeszcze te rurki do dupki:-))) poza tym ciekawi mnie ta metoda na pepek z guzikiem - może wypróbuje bo nam trochę wystaje Mum to come w kwestii farbowania+karmienia cycem nic nie wiem Nula jak cie czytam to zaczynam doceniać że mnie złapało przed czasem:-)) słuchajcie a która to miała zawierać związek małżeński we wrześniu?

A my wreszcie w domku. Moje maleństwo zarazilo sie paciorkowcem i musiało miec podawany antybiotyk. Biedactwo. W sumie ja spędziłam w szpitalu 12 dni, a maluch 9. Ale jest juz zdrowy, został dokładnie przebadany, a ja zregenerowałam siły po CC. Pozdrawiam! Nula cierpliwości. Ja rodziłam 13dni po terminie. Też lekarze sugerowali mi ze w terminem cos jest nie tak.

ciotka julia - woda koperkowa (gripe water) nam bardzo polecali znajomi, ale poniewaz napisane na niej, ze dla niemowlat, to czekam z zakupem, az malutka skonczy miesiac, na razie pije herb koperkowa i robie jej masaze, jak ma problemy z brzuszkiem - ale slyszalam same dobre rzeczy na temat tego specyfiku

a ja mam Sab Simplex- z całą pewnością mogę stwierdzić, ze na każde moje dziecko działały i są niezastąpione, i skoro niemieckie dzieci je dostają to nie moze być z nimi coś nie tak, a co się nie robi zeby pomóć dziecku i sobie bo przecież mama przezywa te napady kolek. Podaje raz dziennie zaledwie i kolek nie ma.

Hej dziewczęta:) znowu się odzywam nadal ze szpitalnej sali już dzisiaj mija tydzień od kiedy tu jesteśmy i końca nie widać:/ naświetlania już się skończyły po 5 dniach ale bilirubina dużo nie spadła teraz na weekend odstawiamy moje mleczko i od dziś daje małemu nutramigen pediatra każe dawać 60 ml co dwie godziny a mój mały po godzinie się dopomina więcej więc cały dzień płacze i teraz też tylko chwilka spokoju bo już się zaczyna koncert:/ oj dość już mam tego szpitala i malutki też boże żeby to się już skończyło.

monisiaczk trzymaj się 🌼 i dużo zdrówka dla maluszka! olinka - wszyscy polecaja te niemieckie kropelki, wiec na pewno cos w tym jest - a mozna je podawac noworodkom?

jagodka- one są od 3tyg życia. Zadne gripe water , espumisan nie działały wczesniej i teraz nawet w te specyfiki nie inwestuje.

monisia- wytrwalosci, w koncu i wy traficie do domku!! ja wykonczona, mala nie spala dzis prawie 8h z przerwami a teraz za nic nie mogla usnac, w koncu zrobilam kapiel i wymeczylam, zjadla i zasnela. nareszcie. polecam te metode na kolki,zeby mama pila herbatki koperkowe. pije 3-4 dziennie, bo moja panna nie chce pic, i musze po 2 dniach stwierdzic ze jest super, nie moze zrobic nadal kupy,ale to dlatego ze wody tez nie chce pic ;) ale na kolki nie narzekamy juz. odstawilam preparat antykolkowy. super pomysl,dzieki!!

qzwa posta mi zzarlo..................a tyle napisalam!! juz mi sie nie chce no ... napisze jutro. eeeeeeeeeh

hej Laseczki. Bombastyczna - mój Kacperek też zawsze ma in ne plany niż ja, jak chcę żeby dłużej pospał to nie śpi, a jak czekam aż wstanie to on śpi. Nula - oj ty biedactwo, wyczekujesz i wyczekujesz, ważne żebyś ktg często robiła. Dużo szczęścia życzę. mama8327 - szczepienie pp gruźlicy - Kacperek już ma mala grudkę, ale jeszcze strupek się nie zrobi, a w czwartek skończy 6 tyg. Aga15510 - to świetnie, teraz odpoczniecie od życia szpitalnego. monisiacz - trzymam kciuki, ale się nie poddawajcie, wszystko będzie dobrze i do domku niebawem wrócicie. U nas kolki ale dajemy rade. Kacper kupkę zrobi wczoraj rano i do dziś wieczora nic, tylko się napina. podałam przed kąpielą przegotowanej wody ok 20 ml. i narobi tyle w pampersa, że sie nie zmieściło. Więc woda zadziałała fantastycznie. Pozdrawiam i idę spać, bo rodzinka śpi.

Urodziły: NICK*.................*WIEK** TERMIN PORODU**PŁEĆ**IMIĘ**DATA PORODU meeg24......................25.........01.08.11 CÓRKA Lena(02.07) happy.........................20........01.08.11 SYNEK ...(16.07) mum to come................28.........02.08.11 CÓRKA Julia(01.07) PurPur27.....................27.........02.08.11 SYNEK ALANEK (27.07) Erisss..........................26........02.08.11 CÓRKA. Alicja (21.07) Szczęśliwa przyszła mama!..30.....04.08.11 CÓRKA Klaudusia ( 28.07) mikusiaaa.....................22.........04.08.11 CÓRKA Nela (07.08) waneska................... .. 26.........04.08.11 CÓRKA NICOLA (11.08) sabinka87.....................23.........06.08.11 Córka Oliwia (27.07) ninka.29......................29.........07.08.11 SYNEK Miłosz (28.07) Mania1982....................28.........07.08.11 CÓRKA Karolinka (28.07) Sylwka1987...................23.........08.08.11 Syn Igor (9.08) mamuska88 ..................23.........09.08.11 CÓRKA Lena (29.06) Lady_Ania109................26.........09.08.11 CÓRECZKA Małgosia (1.08) Ewelina29....................29.........10.08.11 SYNEK Nicolas (4.08) misiaczkowa..................28........12.08.11 CÓRKA Lenka (8.08) OlesiaZ........................27........12.08.11 CÓRKA BASIA ( 19.08) kleopatra2011................31........13.08.11 SYNEK MAX (20.08) Agabi 2011....................28........13.08.11 CORCIA ......(9.08) lemi.............................??.........13.08.11 SYN ...........(16.08) hjk33..........................36.........14.08.11 SYNEK DANIEL (08.08) Bożi...........................22.........14.08.11 SYNEK....KEVIN (10.08) garfcia.........................??.........14.08.11 CÓRKA Nadia (16.08) bombastyczna................25.........15.08.11 Córcia Kornelia (11.08) ewikos29......................29....16.08.11 2 SYNÓW.IGOR i KUBA (22.07) Pocahontas-1984.............27.........16.08.11 SYNEK Kacper (04.08) malkatunka....................28........17.08.11 CÓRKA Gabrysia (10.08) Anitajakubek..................29........17.08.11 SYNUŚ Antoś (18.08) małp@..........................32.......18.08.11 SYNEK (chyba 29.07) Rybka1705.....................24........17.08.11 SYN Filip (22.08) mama_dzidka..................33........18.08.11 CÓRKA Aleksandra (22.08) Dawena.....................23..........18.08.11 CÓRCIA Nina Magdalena (12.08) vilia.............................27........18.08.1 1 SYNEK Bartuś (17.08) Mama Miłoszka................31........19.08.11 Córeczka Blanka (08.08) Dziadek Jacek.................33........19.08.11 SYNEK ..Franek! (14.08) as-80...........................31........19.08.11 CÓRCIA Martynka (17.08) aga15510 ......................32........19.08.11 SYNEK Antoni Mateusz (01.09) nelka872.......................24.......20.08.11. CÓRECZKA Julcia (17.08) łazanka.........................33........20.08.11 SYNEK..Karol Aleksander (18.08) jagódka1.......................28.........21.08.11 CÓRKA Natalia (20.08) Patrycja1989..................22.........21.08.11 SYN Franek (31.07) Grays77.................34.........22.08.11 SYNEK Adam Alexander(10.08) koteczkowa 1984.............27........22.08.11 CÓRUNIA Żanecia (12.08) monisiacz3k....................25........23.08.11 SYNEK Michał (21.08) aga_jabi........................28.........23.08.11 SYNEK Piotruś (25.08) Wikula-33......................33.........24.08.11 CÓRKA Martynka ciotka julia.....................31.........25.08.11 SYNEK Maciuś (4.08) olin_ka .........................31.........26.08.11 SYNEK Filip (18.08) mama8327......................28......28.08.11 CÓRECZKA OLIWIA (04.08) tymkowa .......................27 ........28.08.11 synek TYMON (29.08) _Aga_...........................26.........30.08.11 CÓRECZKA Anastazja Anna (28.08) Czekające: agneskaa.....................38........ 01.08.11 katekiss.......................32........02.08.11 024sylwia.....................27.........04.08.11 Żabuleńka....................23.........04.08.11 CÓRKA BIANKA.. Majka!........................29.........09.08.11 córka ryba510.......................31.........11.08.11 CÓRKA crazy_green_eye............24.........11.08.11 Peska44.......................28........12.08.11 gosia84........................26........13. 08.11 rosica86.......................25........13.08.11 Leeila.........................24.........14.08.11 SYNEK Agulekk25.....................25.........14.08.11 SYNEK Myszaa29.....................28.........15.08.11 Pandzia_1.....................27.........15.08.11 Angie S........................27.........16.08.11 osti ............................28.........16.08.11 Becik-83...................... 28.........16.08.11 sierpniowa mama 2011......28.........18.08.11 SYNEK Ninka ..........................27........18.08.11 Izabelka_.......................24.........22.08.11 **TOSIA**.......................23.........23.08.11 anitia...........................29..........26.08.11 termin na koniec sierpnia......27.........26.08.11 - niespodzianka szczurkowa ...................34 .........28.08.11-chłopczyk annika1983.....................27.........29.08.11 badeve..........................29.........29.08.11 synuś Juliusz Mot .............................29 ........29.08.11 SYNEK Jan Kazimierz _NuLa_.........................24.........29.08.11 ,,kinder niespodzianka" kotkowa.......................28..........30.08.11

dzięki dziewczyny za słowa otuchy:) u nas jak nie urok to sr..ka... dzisiaj malutkowi pękło naczynko w oku przestraszyłam się troszkę a lekarz na to... żeby większych problemów pani nie miała...ehhh no tak ale weź się nie martw po tym naświetlaniu i co pięć minut poprawianiu okularów(jeżeli tak to można nazwać) fajnie poczytać was i tych waszych różnych sposobów na kolki itp u nas na razie chyba nie ma problemów ale jakoś nie dobrze znosi ten nutramigen (nie dziwie mu się) ulewa sporo;/ i wogóle po zjedzeniu marudzi mi a od 4 karmień nie było kupki:/ a po moim za każdym karmieniem była.Dziewczyny chciałam jeszcze raz podziękować za przesłaną wcześniej muzyczkę (tymkowa:*) mam nagraną na telefonie i teraz w szpitalu kilka razy dziennie słuchamy mały ją uwielbia:)

Hej Laseczki! Monisiacz3k ❤️ dla Ciebie i Bąbelka. Tak piszecie o tych nieprzespanych nocach.. wiem, co to znaczy, bo przez 2 tyg po powrocie ze szpitala też tak miałam.. a teraz od tygodnia jest sper, tzn od przeprowadzki na swoje - Niunia chyba czuje, że jest u siebie :D Jak M wykąpie ją koło 20.30 tak śpi do 6-7 (3 razy zazwyczaj się budzi na karmienie i śpi dalej) a i po tej 7 jeszcze potrafi zasnąć i do 8.30 kimać :) HEhe dziś jak się obudziła, to bidulka tak się nadymała aż zbordowiała cała i tak nawaliła w pieluchę że upaskudziła wszystkie części założonej garderoby i całe plecy - nie nadążam z praniem :P Ale teraz humorek nie z tej ziemi ma :) Super, że piszecie o tych kolkach.. moja co prawda nie ma (oby nie miała.. strasznie się tego boję) ale ma dopiero 4 tyg więc.. w każdym razie dobrze wiedzieć :) Eh ciekawe co u Łazanki.. mam nadzieję, że lepiej.. Udanej soboty 🌼

hej, u mnie wczoraj był bardzo ciężki dzień. Mała ciągle się budziła i płakała. Szukałam przyczyny i byc moze znalazłam, a mianowicie w nocy byłam tak głodna,ze chwyciłam co jest i zjadłam ze smakiem 3 kanapki ze swiezo usmazonym smalkczykiem. To jedyne, co jadłam innego niz zwykle. Pomogl dopiero rumianek, pierwszy raz dopoilam ja ruminkiem, najpierw sie krzywila a za chwile jak złapała to mało butelki nie zjadła. Nie widzialam jeszcze zeby dziecko tak lapczywie cos jadło. Dzis juz jest spokoj, myslicie,ze ten smalec jej zaszkodzil? Trzymam kciuki Nula za Ciebie, trzymaj sie.

koteczkowa - pewnie smalec, niestety tłuste pokarmy są okropne Ja miałam wczoraj taki sam dzień jak Ty :( Nawet przy komputerze kilka minut z małą na kolanach siedziałam, a wszystko przez kilka winogron, które sobie podjadałam - reszta jedzenia była powiedzmy całkiem normalna

Hej dziewczyny, pisałam u was ze 2 posty wieki temu:) jesteście mi o tyle bliskie, że mam synka z sierpnia ale 2010 roku:) Super się tu trzymacie. Co mogę poradzić... na kolki - dla karmiących mlekiem modyfikowanym - mleko bebilon comfort, zawiera najmniej kazeiny, lekkostrawne, niezwykle lekkie plus butelka Dr Browns z rewelacyjnym odpowietrzaniem antykolkowym. Te dwie rzeczy pomagają. Co do szczepień, nie przesadzajcie:) wielu lekarzy mówi: absolutne minimum. Gulka po szczepieniu gruźliczym jest normalnym objawem,nic sie z nią nie robi,nawet jak podchodzi ropą, niczym nie smarować. zamieni się niedługo w strupek. Widzę, że niektóre z was nie znają płci, to dopiero cierpliwość, całą ciążę w niepewności, czy syn czy córka;) Dużo zdrówka życzę dla maleństw.

a co do karmienia piersią, te co mają malo mleka - zainwestujcie w laktator elektryczny Medela Mini electric. Ten to z was wydoi wszystko, rozrusza wspaniale laktację. I wtedy żadna nie powie, że nie ma mleka:) Polecam. Co do diety - ja jadłam tylko krupniki na rosole, wędliny te po 40zł na kanapkę i ciągle piłam kompot z jabłek - bardzo wzmaga laktację. Jak piłam herbaty na laktację, mały prutał jak stary i nie było to dla niego za dobre. I żadnych owoców pestkowych - zapomnijcie. Jak zjadłam gruszkę, mały zwijał się z bólu:( najlepsze owoce dla mamy karmiącej to jabłka i malinki:)

Na pupcię celem pielęgnacji najlepszy Linomag. Na odparzenia u nas super był sudocrem, a jak on nie dawał rady mąka ziemniaczana w duuużych ilościach. Do kąpieli chwalę sobie kosmetyki Nivea baby oraz hipp. Butelki do karmienia- Mój Oliwier zakochany jest w Lovi (te smoczki, eh:)) polecam teraz robią taką 0% BPA medical coś tam. Zawsze patrzcie czy butelka nie zawiera bisfenolu A, to bardzo ważne. Najbezpieczniejsze jest czyste szkło, bez żadnych trujących fenoli, ale ciężkie to jak ch... ja używałam i używam Lovi. Karmiłam 4mc, piękny czas. Nie rezygnujcie z tego, nie poddawajcie się jak nie ma mleka, najdzie. I kupcie laktator elektryczny medela. Pozdrawiam was mlode mamusie:)

agajabi- koleżanka z NIemiec mi przywiozła, ale przy poprzednich dzieciach zamawiałam z różnych ogłoszeń internetowych. Jak mi sie skończą a będzie potrzeba to zamówię przez tą stronke.

ok ciekawa byłam bo pewnie będę zamawiać i tak się zastanawiałam czy ta strona to sprawdzone źródło

Hejka Dziewczyny, pomocy! Nie wiem co się dzieje, a jutro niedziela i lekarza brak. Pieką mnie piersi. Bardzo. Nie brodawki - tylko w całości, podczas karmienia i między karmieniami. Od około 3-4 dni, od wczoraj się nasiliło. Znalazłam jakieś informacje, że to może być grzybiczne jakieś zapalenie przewodów mlekowych czy coś. Mam nadzieję, że to nie to... :( Macie tak? Albo może miałyście? Wiecie coś na ten temat? Wiem, że ciężko tu kogoś zastać w weekend, ale może??? Martwię się :(

Hej! Jagódka niestety nie pomogę w twojej sprawie, nie mam pojęcia co to jest. :( Może zadzwoń do swojej położnej. Monisiaczek głowa do góry niedługo będziecie w domku. U nas wszystko OK. Kolek puki co brak. Miłej niedzieli 🌼

jagodka-nie wiem co to,ale ja z kazdym problemem piersi-jakis zastoj, lece do poloznej a jak jej nie ma to do szpitala na dyzur,bo sie zawsze martwie,ale az cale mnie nigdy nie piekly,sprawdz to!!!