Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Gość termin na koniec sierpnia
Hej dziewczyny!!! Łazanka wielkie współczucia!!! Podaj nr konta!!! Biedactwo... Aż brak słów... :( Nula!!! GRATULACJE!!! Nareszcie!!! Tymkowa ja w ogóle nie miałam pokarmu jak wróciłam do domu, a równo w 2 tyg od narodzin nadszedł kryzys laktacyjny i za 1 i za 2 razem udało mi się rozkręcić laktację za pomocą herbatek laktacyjnych i częstego przystawiania, odciągania laktatorem... Za 1 razem całą noc walczyłam laktatorem i udało mi się odciągną w ciągu całej nocy z 2 piersi aż 20 ml na drugi dzie walczyłam już z nawałem... Przystawiaj maleństwo jak najczęściej i jeśli masz laktator to też odciągaj, herbatka pomogła mi z hippa ( wiem że to sam cukier, ale na mnie działa) Co do kolek to używamy espumisanu i pomaga, mamy za to problem z kupkami : / mała płacze jak robi... Ma problem ze zrobieniem... Zmykam bo czkawka ją obudziła Pozdrowienia dla wszystkich

mój malutki jakoś ostatnio płacze często się napina ale brzuszek ma miękki i puszcza bączki i nie wiem kurcze czy to może być kolka?? czy może głodny karmie go zazwyczaj co 2-3 godzinki 90 ml(wbrew zaleceniu pediatry która kazała karmić po 60ml,ale to za mało dla maluszka mojego) swojego mleczka i jak w miedzy czasie płacze to nie wiem czy głodny czy to coś innego.Dziewczyny właśnie chciałam zapytać czy mogłabym podać herbatkę dla maluszka czy to nie zaszkodzi ??? któraś dziewczyna pisała wcześniej że dla jej maluszka wyskoczyły czerwone krostki na twarzy,mój ma od dwóch dni ni wiem od czego nabiał wyeliminowałam ale nic ni daje a i tak jem tyle co nic.

jejq a on znowu sie obudzil, z glodu? no znowu wisi ca cycu. spi tez na nim. pisza tez ze dxieci w 3 i 6 tyg oraz 3 i 6 m-cu maja faze skokową wzrostu i nam wydaje sie ze mamy malo pokarmu i dzieci non stop wisza na cycu i placza. No my konczymy 3 tydzien. Moze to i tak dziala . Tez wciagam teherbatki laktacyjne non stop , oraz takie z kopru zeby mlodemu sie dobrze trawilo. Mam nadzieje ze rozkrece pokarm.

monisiacz3k ja podalam mu wczoraj i dzisiaj herbatke humana na brzuszek. Ale tylko dlatego podalam bo mialam juz puste piersi i maly sie denerwowal gdy pil a tu nic... wiec dalam piersiom godzine na napelnienie sie. nic mu na buzi niepokojacego nie wyskoczylo.

tymkowa wiem że nie chcesz podac modyfikowanego ale chyba lepiej jakbys miala dziecko najedzone a nie to co Ty chcesz. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym raz lub dwa podać butelke modyfikowanego i obserwuj go jak sie zachowuje. Jesli bedzie spokojny i zadowolony to będzie znaczyło że faktycznie nie najada sie Twoim pokarmem a jak bedzie to samo co zawsze to chociaz bedziesz spokojna że Twoje dziecko nie chodzi głodne i będziesz szukała innej przyczyny jego niespokojnego zachowania. Ja też miałam taki moment że myslałam że mała sie nie najada non stop wisiała na cycu i spała przy nim i faktycznie jak podałam jej butelke sztucznego zasneła jak aniołek a ja w tym samym czasie męczyłam swoje piersi laktatorem i rekami. Mi to pomogło z dnia na dzień miałam więcej pokarmu a moja mała zaczeła przybierać ładnie na wadze. Jak do tej pory podałam jej 2 razy butelke i nie wydaje mi sie że jej zaszkodziłam. Moim zdaniem lepiej zeby była najedzona i zdrowa niz upierac sie na naturalnym jak jest go za mało. Pamietaj tylko aby kupić mleko które łączy sie z naturalnym mleczkiem a nie normalne modyfikowane dla dzieci karmionych butelka. Mleczka te mają inne składy!

Tymkowa i pij jak najwięcej! Jak miałam kryzys to położna kazała podczas każdego karmienia wypijać szklanke herbatki laktacyjnej a oprócz tego wypijać jak najwięcej wody!!! Także uzupełniaj pŁyny i z ppewnością laktacja ruszy z kopyta ;)

tymkowa nie bój mu sie podać mleczka z butelki raz czy dwa, przede wszystkim że podajesz mu juz herbatki. mlekiem się na je a herbatką oszukujesz tylko jego organizm.

termin na koniec sierpnia ma rację powinnas też pić wode niegazowana litrami!! a i pamietaj zawsze ok 30 min przed karmieniem wypij duza szklankę wody, powinno pomóc. Mnie tak położna mówiła przy moim kryzysie.

nula i mężu gratulacje! w końcu się doczekaliście :) a jakie piękne imię :) tymkowa nie bój się, ja też narazie raz podałam modyfikowane, mam hippa (takie dawali w szpitalu), którym właśnie można dokarmiać podczas karmienia piersią był wtedy bardzo głodny i to pomogło, gdyby była taka potrzeba to bym podała jeszcze raz, raz na jakiś czas nie zaszkodzi

no uspokoilamv sie waszymi doswiadczeniami. Zdecydowalam sie na mleko Enfamil, tylko musze sie dowiedziec czy moge je laczyc. Raz na jakis czas nie zaszkodzi. fakycznie. Po herbatce jest spokojniejszy, to po mleczku napewno bedzie. Z woda niegazowana to mam przy lozku butelki 0,7 i pije zawsze gdy on ssa bo tak mnie wtedy sucho w ustach. herbatki pije po 3 razy tak jak na opakowaniach radz,a. A mowicie ze mam pic przed kazdym karmieniem? nie za duzo bedzie? .tego sie w sumie nie da przedawkowac chyba... Byc moze w moich piersiach jest jeszcze mleko, chociaz nie bywaja juz takie nabrazmiale jak kiedys przy nawale, sa raczej normalne i czasem maly przelyka a czasem przykima na cycu i wtedy sie zaczynamyslowa ze on je tak maltretuje bo malo tego mleka czy jak...

nula doczekałaś się i ty gratuluję:-))) tymkowa pij pij litrami mi położne zalecały głównie ( oprócz wody) kompot z jabłek.

hej. mam problem z maluchem - chyba ma potówki. Czy sie je leczy? Czy musze isc do lekarza? Czy cos sama robic czy moze czekac az same znikną? To takie krostki czy pryszczyki na dekolcie, brzuszku i ramionach. No chyba ze to uczulenie - zjadlam chałwę (była w cieście) albo mały uczulił się na płyn do płukania. Wyprałam ubranka jak zawsze w Lovieli proszku ale dodałam płynu do płukania też Lovela dla dzieci, ale może to ten płyn..? Sama już nie wiem skąd te krosteczki..:( Co robić?

Tymkowa a ile jesteś w stanie przed karmieniem ściągnąć pokarmu laktatorem? Ja jak ściągnęłam 60 ml z obu piersi to położna mi powiedziała że mleka mam bardzo dużo bo laktator ściągnie max 20 % tego co dziecko... Teraz ściągam po 120-150 Co do tego, że piersi masz miękkie to tym się nie przejmuj i wcale to nie oznacza, że nie masz mleka ( też tak myślałam i położna mnie wyśmiała) Co do tego że maleństwo zasypia przy piersi to też nie jest to spowodowane tym , że mleka nie masz, ja mam go aż za nadto a moja mała też przy cycu zasypia, po prostu ssanie męczy dzieciaczki a po 2 przy piersi się uspakają i zasypiają - normalne jak ściśniesz pierś to leci coś z niej? Ja sądzę że panikujesz jak ja ;) i tak jak u mnie, u Ciebie w cale nie jest tak źle ;) Co do mleka mod, ja w momentach kryzysów też małej podawałam, hippa piła i jej smakował ( w szpitalu też go piła) a po enfamilu mi 3 razy wymiotowała - nie ulewała tylko wymiotowała... Może Twojemu maluszkowi bardziej będzie odpowiadał ;) Ps. Dzisiaj nasza mała prawie caŁą noc przespała :D karmienia o 21:30 ; 3:00 ; 9;00 :). Niech żyje wynalazca espumisanu :)

sirpniowa mama jesli to sa potowki to przedewszystkim nalezy pamietac by nie przegrzewac dziecka.. ponadto moja jak je miala to smarowalam bepantenem i pieknie schodzily, a ze to bylo w szpitalu ponad 30 stopni to lezala tylko w podkoszulku i pieluszce i tak problem z potownkami minal ;) do dziewczyn z problemem "malo mleka w piersi" nalezy duzo pic wody tak 3 litry dziennie to powinna byc norma i odciagac pokarm po nakarmieniu, napewno cos po poleci :) mnie to pomoglo teraz mam go w nadmiarze, wczesniej karmilam co 1,5 godz teraz co 2,3 ale tez zdarzy sie ze czesciej, zlezy jki dzieciak ma humor ;) dziewczyny bo juz sie martwie o ta mala, chyba ma kolki szczegolnie nad ranem ja lapie i trzyma ze 3-4 godz, ale nie to mnie martwi, a jej kupy ! Robi zielone a raczej ciemno zielone czaem nawet zgnila zielen sie trafi, zapach raz jest ok a raz tak smierdza ze z daleka juz czuc, po drugie meczy sie a dzis zaobserwowalam czerwone (krew) nitki w stolcu, ktos mi cos poradzi, moze ktos tak mial, na pierwsza wizyte ide dopiero za tydz ale martwi mnie to

bepanthen masc , ja ja mialam na pekajace brodawki tym mi kazali dziecko kilka razy dziennie w szpitalu smarowac , smarowalam 2-3 razy dziennkie miejsca gdzie potowki byly

Majka! ja mialam sluz w kupie u malej przez 2 dni (ale po konsultacji, jezeli liczba kupek nie wieszka niz 8 na dobe i sluz na 3 dzien zniknal nie trzeba do lekarza) - wszyscy mamy czasem sluz w stolcu, ale jak nie jest przewklekle, to ok, tylko ta krew jest raczej niepokojaca - jezeli jest w wiecej niz jednym stolcu, to chyba powinnas isc wczesniej na wizyte ja tez umowilam sie na jutro do pediatry - moja mala ma cala buzke w uczuleniu - czerwone krosteczki i troche na glowie - wczoraj bylo ich ze 30, dzisiaj dwa razy wiecej, wiec lekko sie zaniepokoilam, wczoraj myslalam, ze to wysypka adaptacyjna, ale juz sama nie wiem nie przeszlo mi jeszcze za bardzo to co dzieje sie z piersia i dzisiaj znowu do poradni laktacyjnej, pewnie bede musiala wziac antybiotyk, ale moze jednak nie...

jagodka czekam na nastepna kupe i w tedy zobacze co dalej, jak na razie moje dziecko spi caly dzien raz na jedzenie sie obudzila i padla z powrotem, az nie normalne mi sie to wydaje bo nigdy tak nie bylo ale poczekamy i zobaczymy doczytalam tez o tym twoim zatorze, mi sie zrobil na jednej piersi, piers byla twarda od spodu cala czerwona i bolala, zeby nie sklamac bite 2 godz !! wyciskalam z niej pokarm recznie !! bo laktatora nie mnialam, teraz juz mam ;), masowalam i znowu wyciskalam, troce grudki rozmasowalam, do przjemnosci to nie nalezalo, ale mleko lalo sie caly czas, w kocu po 2 godz odpucilam i poszlam spac, zrbilam sobie cieply oklad z rumianku w nocy zlapala mnie temperatura ale rano bylo juz ok, przystawialam mala jak najczesciej do tej piersi a pozniej sama jeszcze troche odciagalam, po 3-4 diach zaczerwienienie zeszlo i wszystko wrocilo do normy i co jak co ale z tej piersi na brak pokarmu nie moge narzekac ;)

termin na koniec sierpnia - gdy mi sie nazbiera pokarm i czuje delikatnie nabrzmiale to przy wycisnieciu leci mleczko. gdy maly ssa duzo bo on strasznie duzo je... to wtedy z miekkiej piersi nic nie moge wycisnac, chociaz znajac nature to mleczko tam jest i dziecko ssajac i tak by wycisnelo co by chcialo. Laktatorem nie odciagam , malemu daje ssac jak sie budzi i gdy ma momenty aktywniscu w ciagy dnia, to co pol godziny potrafi ciumkac cyca. odciagam gdy chce wyjsc aby maz mogl nakarmic. raz odciagnelam 50mlv z obu. Ale nie oprozniajac do konca jednej zeby zmienic na druga/ zmienilam gdy byla mega miekka. pije non stop herbatki jak radzilyscie dziewczyny, co 1,5 h praktycznie, wode pije gdy maly ssie bo wtedy mnie mega suszy..i doraznie wypijam sok jablkowy i porzeczkowy. Mam nadzieje ze tym podtrzymam mleczko lub nawet rozkrece zeby sie nieniepokoic. oprocz enfamilu mam rowniez bebilon 1. po prostu wole sie przygotowac gdy jednego nie bedzie tolerowal to bedzie drugie. A jesli chodzi o zmiane mleka z jednego na inne wlasnie w syt gdy dziecko nie toleruje to tak z butelki na butelke zmieniliscie czy jakims sposobem?

nie wybudzam bo z dziecmi to roznie bywa, moze tak dzis akurat chce ;), poza tym bardzo ladnie az za ladnie przybiera na wadze wiec moze sobie pospac ;), od 8 jadla raz kolo 12 i tak porzadnie wiec moze nie potrzebuje, spi nadal oooo juz nie ;)

Gość jeżeli chodzi o wybudzanie
to moja położna powiedziała, że dziecka się nie wybudza. moj syn spał np. wczoraj w nocy od 20 do 4, dzień wczesniej do 3.30 a dzisiaj np. budził się o 2, po 3,po 4. co do soku jabłkowego i porzeczkowego to nie wolno ich pić! kompot z jabłek tak jest na laktacje ale nie sok z kartonu chyba, że wyciskasz sok z jablek i porzeczek.

Tymkowa skoro odciągniesz 50 ml tzn że mleczko masz ;) pij jak najwięcej i się nie stresuj bo stres nie wpływa dobrze na laktację... Ja jak podałam enfamil mała się krzywiła, wypychała językiem ale w końcu wypiła i po chwili zwymiotowała, 2 raz to samo i za 3 razem dałam pierś, później kilka dni znów dałam enfamil i znów zwymiotowała i znów dałam następnym razem pierś, a hippa piła wcześniej i nic jej nie było Moja mała też zjadła dziś o 9 póżniej o 13 i śpi... Też niewybudzam, pytałam lekarki gdy nam raz w nocy 8 godz spała czy wybudzać i powiedziała że nie, że dziecko się nie da oszukac i skoro śpi i nie krzyczy tzn że głodne nie jest... Wcześniej wybudzałam co 2-3 godz i efekt był taki że mała się denerwowała, krzyczała i i tak nie jadła... Na wadze spadała!!! Odkąd nie wybudzam tylko karmie na jej żądanie mała przybiera - w ciągu 1,5 tygodnia przybrała 700 gram!!! A spadła nam podczas wybudzania w ciągu tygodnia ponad 330 także bardzo dużo

Acha Tymkowa jeśli chodzi o same piersi to moje też są totalnie miękkie a aż z nich cieknie!!! Jak użyłam położnej argumentu ( w spr braku mleka) że moje piersi są miękkie to się śmiała i powiedziala że jak urodze następne dziecko i będę miała nawał pokarmu to znów będą twarde a póki co. Miękkie są i tak im dobrze ;) Co do soku jabłkowego ja pije z fortuny bez cukru rozcieńczony z wodą tak 1/4 soku reszta wody i ani mi ani małej nic nie. Ma...

Oczywiście, że można pić soki i jabłkowy i porzeczkowy najlepiej rozcieńczony z wodą. A podczas ciąży te soki były zabronione? Nie .Dlatego podczas gdy karmimy mozna jeść wszystko tylko w małych ilościach.

Hej Dziewczyny próbowałam już wszystkiego na kolki i nic nie daje ulgi mojej córci ani ciepła kąpiel, ani masaże, ani espumisan (po nim ma śluz w kupkach) ani bobotic (po nim robiła 10 kupek dziennie) nawet masowałam jej odbycik żeby się wygazowała ale też to dawało jej ulgę na chwilę. Dziś/m kupił sab simplex... to nasza ostatnia deska ratunku bo dziecko nam strasznie cierpi i nawet nie jest w stanie się najeść bo w trakcie jedzenia łapie ją kolka. Nadmienię jeszcze, że ja jem od ponad tygodnia tylko pieczywo i biszkopty wię kolka nie jest związana z tym co sama jem. Aha i podaję córci priobiotyk biogaia na te kupki ze śluzem. Jagódka współczuję problemów z mleczarniami :( Grays tobie również współczuję tych boleści - taki ból to coś strasznego... :( Tymkowa na pewno masz dużo mleka - pokarm się doproduklowuje podczas karmienia. Olinka Mum to come _Aga_ Aga15.. Dziadek Jacek Misiaczkowa Łazanka Tymkowa Jagódka Grays i wszystkie nie wymienione mamusie 🌼 ❤️

majka obserwuj te kupy, tymkowa ja odradzam ci bebilon1 comfort na kolki i zaparcia bo po nim moje dziecko miało mega kolki zupełnie jakby to mleko działało na odwrót ( to nie tylko u nas tak działało). a dzisiaj to w ogóle też masakryczny dzien z kolką. na potówki z domowych sposobów działa krochaml czyli mąka ziemniaczana rzomieszana z zimną wodą i wlana do wrzątku ( nie pamiętam jakie proporcje bo robiłam go 3 razy na samym początku jak przegrzałam dziecko )co niektóre dziewczyny robiły bezpośrednio krochmal w wanience ( poszperajcie w necie ) a i nie wolno potówek natłuszczac np oliwką bo to pogarsza.

Hej Kobietki! Żyję i pamiętam :) Nula GRATULUJĘ! Nareszcie! Ale musisz być szczęśliwa :D A u mojej wysypka ogarnęła już całe ciałko :( Najprawdopodobniej jednak skaza białkowa :( W czw mam szczepienie (dalej nie wiem co robić) i lekarka ją znów zobaczy. Serce mnie boli jak na nią patrzę :( Aj Dziewczyny a ja idiotką totalną jestem. Od pt przeszłam na dietę, wyrzuciłam wszystkie najsilniejsze alergeny i w sumie niewiele mi zostało rzeczy, które mogę jeść. Jeszcze byłam na zjeździe.. bieganina, zamieszanie, małe, nieregularne i mało wartościowe posiłki i co? Dziś cyce puste :( Przesadziłam.. Mała wieczorem płakała, bo była głodna :( Siedzę właśnie i nadrabiam. Ehh Głupia ja :( Jutro więcej napiszę bo padam na twarz ❤️