Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

czesc baboleńki 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 wczoraj zaniedbalam forum popoludniem i wieczorem ale bylam u tego drugiego pediatry. Cóz wiec sa to dolegliwosci ktore trzeba przezyc niestety. uklad delikatny dojrzewajacy powoli. od sob przez dwa tyg mam podawac mleko nutramigen. Tu nie chodzi o to ze on skazowiec albo alergik, zadne z dwojga, to mleko jako jedyne przebadane w leczeniu kolek mowila Pani doktor. Jak sie wycisza to mam wrocic do mleka jakiego chce, czyli wroce do enfamilu mysle. Poza tym on ciagle nagazowany bo jak mi pije z piersi to az steka i cwierka, strasznie lapczywie je i sie nalyka. Qrcze probowalam inaczej przystawiac ale prawidlowo przystawiam to on nakrecony sie rozpedza i wtedy bole z piardkami sa. potem jak wrocilam to padlam i poszlam spac z kurami po ostatniej zarwanej nocy. Kupilam mu karuzelke z projektorem to niestety ja szybciej odplynelam przy niej, a malego rozpraszal bolacy brzuszek. Bedziemy niedlugo uczyc go samodzielnego zasypiania bo prze wadze 6100g moj kregoslup pada Dzisiaj o 9.00 byla piekna kupka ;) sie rozkrecil maluch. Vivat kompoty!! Sama nie wiem co gorsze, te wysypki i alergie z ktorymi sie meczycie czy te moje kolki... Czy wasze babaski jak pija z butli to tez raczkami wam przeszkadzajaa, przytrzymuja jakby ktos chcial ja im zabrac? bo czasami sobie z łapkami poradzic nie moge zeby nie wytracał ;)

Czy warto kierowac sie tym iż jesli ciemiaczko zapadniete to jest glodny? .. Bo possał teraz z 15min piers i dalej zapadniete... to chyba nie jest regula? Ono sie czasem zapada bo powoli zarasta chyba?

tymkowa mój tak od urodzenia wywyja rączkami że hej czasem jak go karmię nie jestem w stanie sama podłożyć pieluchy pod szyję :-))) a raz jak siedział w leżaczku klęknęłam obok i tak mnie złapał za włosy przy samej skórze że 15 minut tak klęczałam z tyłkiem wypietym i za chiny nie mogłam sie wyswobodzic:-)))

My po pierwszym szczepieniu. Mały ładnie przybiera. Wazy 5300, 62 długości. Co do wysypki mam kąpać małego w Oliatum i ograniczyć mleko. Jeśli nie będzie poprawy mam się zgłosić ponownie. Co do Kalium na te ranki po szyjką powiedziała że ona tylko wysuszyła zapalenie. Kąpałam małego w Oliatum po wyjściu ze szpitala, potem zmieniłam na inne środki. Może rzeczywiście pomoże. "i tak mnie tutaj nikt nie czyta" dla mnie to nic dziwnego. Mojej kumpeli na pieluszkowe zapalenie skóry pediatra polecił Clotromarizolum, lek tez na grzybka. Co do chrzcin. Chrzestna matka kupuje białą szatkę ( kawałek materiału wyszywany, kupuje się go w sklepie z dewocjonaliami) i nakłada go na dziecko w trakcie ceremonii, kapłan powie kiedy. Natomiast chrzestny kupuje świece i zapala ją od świecy stojącej przy ołtarzu, również na znak kapłana. W niektórych regionach matka chrzestna kupuje jeszcze ubranko dla dziecka, u Nas na Pomorzu nie praktykuje się tego jednak. Ja byłam chrzestną już 3 razy, wiec mam już jakieś doświadczenie. Któraś z dziewczyn naklejała plasterek na pępuszek. Mój dziś miał naklejony i nie wiem jak długo ma z nim chodzić, a nie dopytałam. Może ktoś mi podpowie. Pozdrawiam!!!

Gość mnie tez nikt tu chyba
nie czyta.

co do chrzcin to tradycja tradycja ale nie kierujcie się tym że chrzesna kupuje cos a chrzestny cos bo jesli chrzesna też jest ciemna w tych sprawach to zostaniecie bez szatki albo co gorsza bez świecy. Najlepiej wszystko wcześniej przedyskutować to z nimi. Ależ dziewczyny macie z tymi alergiami, skazami itp tylko współczuć. Dobrze że moja ma się dobrze. Jestem strasznie ciekawa ile ona teraz waży. Muszę coś wykombinować.

aga15510 moj mial plasterek . regula taka zeby jak najdluzej miec plasterek. on niestety sie powoli odkleja bo dziecko sie kapie przeciez. pierwszy raz mial od czwartku do niedzieli wieczora. byla poprawa ale jak krzyknal to wyskoczyl. wiec w nast czwartek przykleilismy drugi i wytrzymal do srody, prawie tydzien. i tym razem calkowicie sie wchlonal. syn nie mial zadnego uczulenia na brzuszku po kleju a sam plasterek fajnie schodzi na oliwce. dostal mi sie brudek maly tam w zaglebienia pepka, a on juz wchloniety, boje sie go jakos uwypuklic zeby go wyjac,;) ktos stosowal to mleczko nutramigen? ono jest wazne tylko 15dni, prawda to?

Dzięki Tymkowa. Co do tego mleczka to nie pomogę. Mój cały czas tylko na mojej piersi. Pisałyście dziewczyny o Emolium. I teraz się zastanawiam czy kupić Oliatum czy Emolium. Oliatum dobrze służyło malcowi po porodzie, ale wiele dobrego czytałam o Emolium, a jest tańszy. A może polski Olium. Za dużo tego na rynku. Mam już mętlik. Balneum próbowałam bo miałam próbkę i mi nie podpasował. Skórka małego była po nim sucha.

wiecie co...strasznie juz mnie boli glowa od przemeczenia, niewyspania... zeby przespac troche dluzej w nocy to podam moze ten sab simplex... wiem wiem zeszkalujecie mnie, to trucizna, ale tylu bobasom pomogla. Tylko wieczorem podam zeby te gazy ktore go wybudzaja wylatywaly bezbolesnie. musze to przemyslec. mowilam sobie ze w akcie desperacji to zrobie.... chyba nadszedl ten moment. Musze sie dowiedziec jak go podawac.

Cześć dziewczyny :) Mam nadzieję, że dziś mi nie zeżre posta - a skorzystam z rady i będę kopiować przed wysłaniem, a co :) trzeba się uczyć na błędach. TNKS, u mnie też pożycie wymarło - jak dinozaury ;) Ale po pierwsze też nie ma kiedy, a po drugie ja padam jak trup wieczorem, przykłądam głowę do poduszki i tracę kontakt z rzeczywistością ;) Dziewczyny, ja na temat okresu przechowywania mleka modyfikowanego (proszku) po otwarciu rozmawiałam z pediatrą (normalna babka) i powiedziała, ze jeśli mleko nie zlepia się w bryłki, nie zmienia koloru i nie ma innego zapachu to żeby nie przesadzać i nie wyrzucać po 3-4 tygodniach, ze to taki chwyt firm. Wiecie może co z ŁAzanką? _aga_, u nas też czasem pieluszka moczem "pachnie", ale jak jest ewidentnie zsikana na maxa ;) mama, to super, że kolki lżejsze. Jak Ty to robisz, że tyle już zrzuciłaś? U mnie jak u TNKS - od kilku tyg. waga stoi w miejscu i nie mogę zrzucić pozostałych kilgramów. A zostało ich aż 6 :( Grays, nie zazdroszczę, ale mam nadzieję, że maluszek szybko z tego wyrośnie. Tymkowa, ja tylko sab stosowałam bez debridatu, więc ci nie pomogę.

Tymkowa zamiast sab simplex daj espumisan w kroplach, w jednym i drugim leku substancją czynną jest simeticon, różnica taka, że w 15 kroplach ss jest go 69 jednostek, a w 20 kroplach espumisanu 40 jednostek... Jeśli ma Ci to pomóc to espumisan też pomoze a nie ma aspartamu... Tym bardziej że pewnie 1 dawka nie wiele da wiec szkoda malucha apartamem zalewac... Daj espumisan tylko wiecej kropli, ja dawalam 20 i dzialalo... Co do szatki to u nas też kupuje chrzestna i jest to tylko taka "szmatka" nakladana jak ktos już pisal... U nas noc rewelacyjna! Mala zjadla o 23, o 23:30 spala i o 6:30 pomoglam jej się obudzic na 1 śniadanko :) zaraz po sniadanku kupa, o 10 nastepna a teraz spi na spacerku :) pogoda taka że aż grzech nie wyjsc na spacerek... Pocahontas dzięki za jadlospis... Kurde ale Ci tej utraty wagi zazdroszcze! Ja jem ledwo co, ruszam się i dalej jak betonowy kloc waze : / Bombastyczna a jak u Ciebie z wyciekiem? U mnie krew zaminila się w śluz jakis taki gęsty i kremowy : / to się chyba nigdy nie skonczy :( Wspolczuje Wam dziewuszki problemow skornych... Wiem jaka to masakra, choć my "tylko" mega wysypke leczymy

Dziadku drogi dziadku - matko dwóch rogaczy :D powiedz łaskawie co Ci DR mówił o tych skarpetach? Co się może stac he?

MAtko:O Internet mi tak hula dzisiaj, że się popłakać można... Ktoś tu marudzi, że nikt nie czyta...Ja czytam, jak tylko mam czas czytam wszystko, ale fakt, nie ma szans na odzew w 100%, bo tak się ostatnio rozszalałyście:D, że głowa boli:P TNSK🌻 sprawa jest dość, ściągacze uniemożliwiają prawidłowe krążenie krwi, a to na dłuższą metę może doprowadzić do uszkodzenia naczyń krwionośnych i prawidłowego rozwoju kończyn. Takie dziecko ciągle płacze, a nikt nie wie o co chodzi. Tyle doktorek. Ja już wszystko poobcinałam. Aga15510🌻używałam też kiedyś Oilatum. Wcale nie uważam, że jest lepsze od emolium, na pewno ma "lepszą" cenę...3 razy wyższą:O

MAtko:O Internet mi tak hula dzisiaj, że się popłakać można... Ktoś tu marudzi, że nikt nie czyta...Ja czytam, jak tylko mam czas czytam wszystko, ale fakt, nie ma szans na odzew w 100%, bo tak się ostatnio rozszalałyście:D, że głowa boli:P TNSK🌻 sprawa jest dość, ściągacze uniemożliwiają prawidłowe krążenie krwi, a to na dłuższą metę może doprowadzić do uszkodzenia naczyń krwionośnych i prawidłowego rozwoju kończyn. Takie dziecko ciągle płacze, a nikt nie wie o co chodzi. Tyle doktorek. Ja już wszystko poobcinałam. Aga15510🌻używałam też kiedyś Oilatum. Wcale nie uważam, że jest lepsze od emolium, na pewno ma "lepszą" cenę...3 razy wyższą:O

Dziewczyny moja mała sobie dziubek opaliła... Kurde nie wiem czy nie za mocno... Mnie piecze... Czym jej go posmarować żeby jej nie piekło?

hejka my tez robimy chrzciny w ostatnia niedziele listopada, dzieki, ze napisalyscie o tej szacie, nie wiedzialam, ze trzeba cos takiego... a moge ja ja kupic? czy musi koniecznie chrzestna?

aga-jabi to kwestia ustalenia z chrzestną. Ja pierwszy raz nie kupowałam, bo matka dziecka miała. Nastepne 2 razy juz ja wybierałam. Tymkowa dzis chyba u Nas na Pomorzu jakąś niekorzystna aura. Łącze sie z Tobą w bólu. Kawa mi nie pomogła, może Apap da radę.

TNKS- ja podawalam espumisan jako pierwszy w 3 tyg jak te cholerne kolki dopadly nas. Lekarz sam mi zalecil zwiekszyc dawke a i tak nie dzialalo, to pewnie sab tez lipny bedzie... Amoze to ten syf aspart... dokonuje te cuda ze niby przechodzi dzieciom. aga_jabi na szczescie nie pasdali dzis, bo tego cisnienia moja glowa by nie zniosla. dzisiaj i tak bylo lepiej niz wczoraj. maly mi dzis z calego dnia lacznie moze godzinke pospal... wszystko przez te gazy no! teraz po kapaniu jest i chce mi sutka odgryzc;))) Dziewczynki pytalam pare postow wstecz o to ciemiączkom zapadniete, czy to zawsze objaw glodu czy pragnienia? nic dzisiaj nie jadlam praktycznie...ciekawe ile waze...

Hej! Misiaczkowa pochwal się, którą spiralkę wybrałaś? Ja właściwie też jestem zdecydowana na założenie tej hormonalnej tylko za chiny nie mam czasu wybrać się do mojej gin... może w przyszłym tyg M zająłby się małą to wyskoczę. I muszę przyznać, że jesteś bardzo dzielną babeczką - taka sama za dziewczynkami:). Tymkowa - sab sim... można łączyć z debridatem . ja tak podaję - zalecenie pediatry. W sumie łączę debridat z sab z biogaią i decicolem. Debridat 3x2,5ml, sab s. co 4 godz 10-15 kropli, biogaia 5 kropli i do każdego posiłku 12 kropli delicolu. Nic się nie bój...

Dziewczyny teraz już jest dla mnie jasne z tą szatką :). Małą ubiorę chyba w biały kombinezon ( chrzest 27listopada), pod spód białą sukieneczkę a szatkę kupi chrzestna albo wykorzystam taką piękną koronkową narzutkę oczywiście w białym kolorze. Pytałyście się jak ja tyle schudłam :D... te kolki Oliwii mnie wykańczają... stosuję dietę dla skazy białkowej i mało co smacznego zostało mi do jedzenia, do tego ciągle ją nosiłam na rękach, codziennie chodzę a raczej pędzę na 2-3 godzinne spacery (a raczej gonitwy z wózkiem i psem) na których zaliczam od 6-10km. Dużo piję. Ale rekord w chudnięciu to ma: Pocahontas!!!! szok tyle kilogramów w dół!!! Gratuluję ci kochana... i jednocześnie się boję się czy nie masz nadczynności tarczycy? Może zbadaj tsh? Wysypka moja też ma te przypadłości ale wyraźnie widać że wysypuję ją od tego co jem. Używam clotrimazolum i metronidazol (mam nadzieję, że dobrze napisałam). Pampersy- ostatnio używam pampersów premium care - kupki super wchodzą do środka pieluszki niemal że jak siusie. Dziś byłyśmy za gimnastyce wcześniaczej - mała spała jak zabita podczas ćwiczeń. Grays to ci serdecznie współczuję! Zazdroszczę ci takiego grzecznego śpioszka - moja nie śpi całymi nocami/

Heloł!! No to już wiadomo co z tą szatką ;) Pocahontas--matko jak zazdroszczę, ja się utrzymuję na poziomie 66 kg, ani grama w dół :o Tylko ja żrę jak wół, normalnie mogę jeść bez końca :o Mamo8327--założyłam zwykłą, miedzianą. Założenie Mireny u nas 1200 zł, trochę sporo. Nadal krwawię i pobolewa mnie podbrzusze. Widziałam dzisiaj nasze nowe (chyba) lokum. Jak się babka zdecyduje na zamianę. Głęboki PRL w wystroju i remontach. Cofniemy się do początku dosłownie. Trzeba wszystko odświeżać, zrywać jakieś dziwne zabudowy, masa syfu, brudu. Jak weszłam do naszego pięknego domeczku to aż mi się odechciało, ale gra warta świeczki, tylko tej kasiory będzie trzeba tam wpompować full. Da się mieszkać, ale chyba najpierw zanim się tam wprowadzimy pomieszkam kilka tygodni u rodziców, a tam najpierw wysprzątamy, bo jest masakra. I wstrętne, brudne ściany z odchodzącą farbą. Mąż zachowuje się, jak by doskonale znał Lenkę i nie czuje się póki co całą sytuacją przytłoczony. Zobaczymy, jak będzie po jego powrocie.

mama8327 - tarczyce kiedyś badałam, a po ciąży coś się moglu zmienić? Ale to ta dieta bez nabiału, zdrowe jedzenie i opieka zad Kacperkiem, Oliweczką, domem tak zadziałała. Bombastyczna na wcześniejszej stronie pisałam co jem, zajrzyj sobie - post o 17;17 malkatunka - na cycu tak długo śpi, tylko pozazdrościć, ja to mam pobudki co 3 h. misiaczkowa- widzę męskie decyzje u Ciebie zapadają i to w terminie kosmicznie błyskawicznym wszystko załatwiasz ze zmiana mieszkania. Podziwiam podziwiam koleżankę

od 20 do 24 spal i karmienie. Oby nast drzemka tez dluga. Bo 4h to juz cos. Dwie takie daja osiem godz czyli porzadny sen dla doroslego. Juz go polozylam, ide spac. Ciao

a gdze tam spal o 2 pobudka na butle. I tak stekajac pospal yz do teraz i bylo karmienie znow. Nic prawie nie pospalam no.. Od 3 wybudzanie co pol godz, bleh

podsumowujac to moze zgodzinke dluzej pospalam niz wczorajszej nocki. Ale bylo bara bara i to sie liczy ;) Hyhy super fajny "pierwszy raz" miła bezbolesna niespodzianka. UUUUUUUUUUUUUF Cos mi tu kupy nie ma z rana nooo jakis maly kleksik sie tylko pojawil. Fakt ze wczoraj nie mial mialam jak nagotowac kompotu i pewnie dlatego bo nie pilam ;) Mam nadzieje ze moj synek nie bedzie grubaskiem jak podrosnie;) bo on az nad wyraz przybiera na wadze no ;) A maz jak byl maly to byl taki kubus puchatek, ;))) Wiadomo z dziecieca nadwaga tez ciezko sie walczy. Nie ma to jak nakruszyc sobie bułką w łóżku, A mały odstawiony do karuzeli do łozeczka i oglada. Ale ...jeszcze nie guga, czasem wyda dzwiek, a raczej lekki okrzyk. Ale zeby to było guganie to nie. Doczekac sie nie moge no .... za 1,5 tyg konczy 2miesiace. to jeszcze ma czas?