Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgflkjiuyrfdtyffygitgyr5rtfgg

Czuje uraz do nieżyjących rodziców

Polecane posty

OPTIMA19 ciebie powinni w wariatkowie na oddziale zamkniętym umieścić

spróbuj powysyłać maile opisujące waszą sytuację do wszystkich organizacji i fundacji deklarujących pomoc niepełnosprawnym.

Gość zastawa stołowa
Wiesz co moim zdaniem należy Ci się wiele, ale uważam, że powinnaś iść do osoby, która odpowiednio Cię pokieruje. Nie wiem jak w Twojej miejscowości, ale u nas w Ośrodku Pomocy raz w tygodniu przyjmuje radca prawny, nie bierze pieniędzy, może on odpowiednio Cię pokieruje. Spróbuj wybrać się też do Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie, tam też powinna być osoba, która coś Ci poradzi. Pamiętaj, że w naszym kraju, jeśli sama się nie zgłosisz nikt Ci nie powie, że coś Ci się należy.

jasne oddać i po problemie....w opiece powinni dać jakąś opiekunkę przeciez ty nie możesz cały czas zajmować się bratem, i jeszcze wyżyć za 600zł, musisz walczyć o swoje, może idz z tą nauczycielką niech ona z nimi rozmawia, bo jak widzą w opiece mołdą dziewczynę niedoświadczoną to wiadomo że od razu ją spławią, a kase wezmą dla siebie, opieka ma naprawdę duże pieniądze na takie zapomogi,

OPTIMA19 ciebie powinni w wariatkowie na oddziale zamkniętym umieścić,albo do porawczaka oddać jak bylaś młoda

ziemi nie mamy tylko 0,5hektara ogrodu a dom to zwykła parterówka 4 pokoje kuchnia łazienka i spory hol jakies90pare metrów

Gość 6yhjh
szok,dobrze ż e chłopak odszedł teraz,widać jaka z niego świnia,jakbyś kiedyś chorowała albo dziecko byście mieli,też byś pewnie nie mogła na niego liczyć spróbuj w Opiece gdzieś wyżej w wojewódzkiej,z jakimś kierownikiem pogadaj moja znajoma dostaje rentę za opiekę nad synem niepełnosprawnym ale dostała jak on miał 24 lata,zajmowała się od urodzenia moja ciotka dostaje dodatek pielęgnacyjny za opiekę nad niepełnosprawną córką,nie wiem dokładnie około 200 zł,to Ci przysługuje na pewno

Gość frecz
Tak powinni dać opiekunkę, powinni to, powinni tamto, a życie życiem.

Gość 6yhjh
kumpela moja miała rentę bop jest niepełnosprawna a oprócz tego matka brała na nią zasiłek pielęgnacyjny ,ona miała 21 lat wpisz w google zasiłek pielęgnacyjny,poczytaj

Gość evcia re
Na pewno będzie Ci trudno, ale DPS, to najlepszy pomysł. Co do chłopaka, to nie chcę nikogo osądzać, ani bronić, ale może on czuł się odrzucony...Znam takie przypadki, gdy osoba niepełnosprawna przysłoniła życie opiekunowi, nic, ani nikt poza nią się nie liczył.

myślałam nawet żeby sprzedać ten dom ale co najwyżej kupiłabym za niego kawalerke w mieście a musiałabym płcić czynsz i nie wiem jak bym na tym wyszła. a wracając do chłopaka to byliśmy ze sobą ponad 2 lata i dobrze wiedział że mam brata chorego a przy rozstaniu mmi powiedział jeszcze że zawsze bał się związku ze mną bo to napewno genetyczne i jak by wiedział że nasze dziecko ma być chore to kazałby mi usunąć .

a to nie jest chroba geretyczna podczas porodu było niedotlenienie i został uraz

6yhjh dzięki za link

Gość pobliszer
Dziewczyno weź się w garść, Ty musisz żyć, iść do pracy, poznać kogoś, tak nie może wyglądać całe Twoje życie!

Gość 6yhjh
[zgłoś do usunięcia] jhgflkjiuyrfdtyffygitgyr5rtfgg myślałam nawet żeby sprzedać ten dom ale co najwyżej kupiłabym za niego kawalerke w mieście a musiałabym płcić czynsz i nie wiem jak bym na tym wyszła. a wracając do chłopaka to byliśmy ze sobą ponad 2 lata i dobrze wiedział że mam brata chorego a przy rozstaniu mmi powiedział jeszcze że zawsze bał się związku ze mną bo to napewno genetyczne i jak by wiedział że nasze dziecko ma być chore to kazałby mi usunąć . CHŁOPAK ZWYKŁA KANALIA,SZUJA,MIENDA KLIKNIJ W LINKI KTÓRE CI PODESŁAŁAM,IDŹ DO OPIEKI Z KIMS STARSZYM I WALCZ O SWOJE GŁOWA DO GÓRY,ŻYCZĘ POWODZENIA DOMU NIE SPRZEDAWAJ,WIESZ ILE SIĘ PŁACI W BLOKACH ZA OGRZEWANIE?SPÓLDZIELNIE TO ZŁODZIEJE,JAK JUŻ LEPIEJ W KAMIENICY WŁASNE MIESZKANIE KUPIĆ,ALE CZYNSZ TEŻ NIEMAŁY

Gość 6yhjh
I NIE WIEM GDZIE MIESZKASZ,u mnie jest taka komórka przy urzędzie miasta pomocy dla niepełnosprawnych,można dostać za darmo np.wózek inwalidzki zobacz w urzędzie miasta,czy jest coś takiego mało tego,są warsztaty dla niepełnosprawnych,urząd dostaje na to dotacje z unii,uczestnicy mają za to płacone poszukaj w internecie jakiejś fundacji,znajoma dostała dla córki komputer stacjonarny i laptopa

Gość 6yhjh
aa i przypilnuj,żeby lekarz wpisał w orzeczeniu o niepełnosprawności,że brat jest niezdolny do samodzielnej egzystencji i wymaga stałej opieki,bo szwagierce lekarz wpisał,że brat jest samodzielny(ale to była prawda akurat) i nie dostała zasiłku

ale może w mieście byłoby jej łatwiej żyć ...jest więcej pracy i są takie dzienne centra opieki dla ludzi upośledzonych , dzięki nim taka osoba jak autorka może mieć trochę czasu dla siebie , moglaby pracować...

Gość 6yhjh
tak,w niektórych miastach są możliwości,prawda

Gość 6yhjh
autorko,a złożyłaś w opiece wniosek o dodatek mieszkaniowy? napisz swój e-mail,może potrzebujecie jakiegoś jedzenia na ŚWięta,sama nie mam wiele,ale może jakaś skromna paczka,napisz czego Wam najbardziej potrzeba

Jak skoncze te studia to wyjadę do Anglii, nie bede sobie życia w tej Polsce marnować. I to jeszcze ze świrem na karku

Gość ankaaaaa,,,,,
Gdy byłam małą dziewczynką zmarł mój ukochany tata. Przeżywałam bardzo jego śmierć, ale nie myślałam, że mam do niego żal, że odszedł. Gdy widziałam dziewczynki w towarzystwie taty, łzy same mi płynęły, nie potrafiłam ich pohamować, nawet gdy byłam już dorosła. Pewnego dnia usłyszałam, że zmarli bardzo cierpią, jeśli się im nie przebaczy tego, że umarli i nas opuścili. Odmówiłam specjalną modlitwę przebaczenia - jak rozmowa ze zmarłym - mówisz, jak było ci źle, mówisz o swoich uczuciach, że masz żal, że odeszli, ale przebaczasz. Można jeszcze wypowiedzieć słowa które chciałabyś usłyszeć od zmarłej osoby - w sensie przeprosiny. Gdy się w ten sposób modliłam, wręcz zanosiłam się od płaczu, ale później, ze zdziwieniem stwierdziłam, że nie płaczę już na widok ojca z córką, ale że wręcz taki widok sprawia mi przyjemność. Jestem pewna, że stało się to po tej modlitwie. Nie uświadamiałam sobie, że mogę mieć żal do taty, że odszedł, ale jak widać to głęboko we mnie tkwiło. Proponuję Ci, żebyś również w ten sposób się pomodliła, da Ci to spokój serca i pozwoli odzyskać harmonię. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)

ten u góry to podszyty. Nie nic nie potrzebuję ale dziękuję bardzo;) na święta jedziemy do babci mieszka 150 km. właśnie tyle razy ją prosiłam żeby się wprowadziła ale nie chce ma swoje życie mi byłoby łatwiej

takie orzeczenie brat już ma na całe życie było potrzebne do renty. A o co chodzi z tym dodatkiem mieszkaniowym przysługuje nam dom prawnie należy na mnie a brat jest ubezwłasnowolniony pod moją opieką

Gość 6yhjh
jhgflkjiuyrfdtyffygitgyr5rtfgg takie orzeczenie brat już ma na całe życie było potrzebne do renty. A o co chodzi z tym dodatkiem mieszkaniowym przysługuje nam dom prawnie należy na mnie a brat jest ubezwłasnowolniony pod moją opieką w opiece społecznej złóż wniosek o dodatek mieszkaniowy,będą Ci dopłacać do rachunków za prąd,gaz,opał np.przyjdą,zrobią wywiad środowiskowy,musisz złożyć wniosek,dołączyć akt własności domu do skserowania