Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sądzicie?

Cz urodzić się w Polsce to pech?

Polecane posty

Gość co sądzicie?

Czy według was to pech że urodziliście się i mieszkacie w Polsce? Według mnie tak. Nie oszukujmy się, w Polsce jest strasznie chujowo. Jest bieda, bezrobocie i syf. Ludzie po studiach nie mają pracy. Ludzie którzy mają pracę i tak ledwo wiążą koniec z końcem, nie mogą sobie pozwolić na nowy samochód czy mieszkanie, które to rzeczy na Zachodzie są standardem. Emeryci przymierają głodem, nie stać ich na leki, gdzie na Zachodzie emeryta stać żeby jechał na zagraniczne wczasy. Państwo nie daje pracy, opieka zdrowotna jest chujowa, szkoły są na niskim poziomie. Państwo zabiera nam mnóstwo pieniędzy a nie daje w zamian prawie nic. Polska jest jednym najbiedniejszych krajów w Europie, a i na świecie jesteśmy daleko w ogonie, z bardzo niskim poziomem życia. Mówi się że Afryka jest biedna, a ja była w Tunezji i Egipcie i powiem wam że tam się żyje lepiej niż w Polsce. Do tego w Polsce jest zacofane społeczeństwo. No porażka po prostu. Nasz naród to pośmiewisko w Europie. Wciąż nielegalna jest u nas aborcja, eutanazja, a mało brakowało i in vitro było by nielegalne, żal.pl, porażka. Jak więc można mówić o szczęściu że mieszka się w Polsce? Urodzić się w Polsce i mieszkać w niej to pech.

urodzić się muzułmaninem, w jakimś kraju arabskim, to nie tylko pech, ale i nieszczęście....

Gość wrednamalpa
pech to mało powiedziane, co z tego że skończyłam studia, mam pracę ale po opłaceniu rachunków na nic mi nie starcza, mieszkanie muszę wynajmować, bo nie mam zdolności kredytowej, ech szkoda pisać zepsułam sobie humor

Gość prawiczy prawiczek 28
Sądzimy że jesteś idiotkom :O 🖐️. Można wymienic ze 160 państw w których jest GORZEJ niż w polsce. Ta lista to świetnie pokazuje http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_oczekiwanej_d%C5%82ugo%C5%9Bci_%C5%BCycia czym krótsza średnia długość życia tym gorszy kraj. Co chyba oczywiste bo gorsze warunki i większa umieralność. Można by też wkleić listę państw według PKB http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29 POLSKA jest 21 gospodarką na 190 🖐️ Więc przestań pieprzyc.

Gość wrednamalpa
ale powiedz co w Polsce można jeżeli nie masz bogatych rodziców lub nie robisz lewych interesów do niczego nie dojdziesz, pracuję 160 godzin miesięcznie za 1317 brutto, czy to jest normalne?

muszę ci przyznać, że jeśli to urodzenie jest w popegierowskiej wsi na Mazurach, albo dalej na wschód, to pech i to cholerny, ale np w Gdańsku, całkiem przyjemnie.

nie przesadzaj już , ok może są kiepskie warunki ale też wiele zależy od nas samych jak sobie pościelsz tak się wyśpisz

A pomyśl co można w zimbabwe? i 150 innych krajach. 160 godzin? przecież to 8 * 22 dni pracujące. Czyli standardowy etat. Jako mała chinka robiłabyś w fabryce jeansów po 12 godzin dziennie za 1 dolara

Gość wrednamalpa
może i są kraje gdzie jest gorzej, ale urodzić się w Polsce to i tak pech

[zgłoś do usunięcia] bmblondyn muszę ci przyznać, że jeśli to urodzenie jest w popegierowskiej wsi na Mazurach, albo dalej na wschód, to pech i to cholerny, ale np w Gdańsku, całkiem przyjemnie. nie zgodze się z tobą ja urodziłam się w małej popegerowskiej wiosce na Mazurach i wiesz co jestem z tego dumna , jestem dumna z tego ,żeby coś osiągnąc sama do tego dążyłam nie oczekiwałam niczego od rodziców , chciałam studiowac za garnicą sama zarabiałam w Pl na kursy jężykowe a teraz kończe studia na Uniwersytecie we Frankfurcie , za to nie musz płacic za wakacje na Mazurach bo jade do rodziców którzy czekają z utensknieniem także nie jest pechem się urodzic pechem jest nie walczyc o lepsze życie i barc tylko to co leży przed nami

Gość wrednamalpa
piszcie co chcecie ale ja i tak myślę swoje, rodzice? rodzice robili wszystko bym miała lepiej niż oni, ale niestety wiele z tego nie wyszło, po co były mi studia, równie dobrze mogłabym pracować w biedronce po zawodówce i zarabiałabym tyle samo, najlepiej to wymienić cały rząd na mądrzejszych ludzi

zgadzam się z tobą, mama z de, ale popatrz realnie, ile takich ludzi jest jak ty w tych zacofanych mazurskich wsiach. Chodziłem do średniej szkoły w Karolewie /Kętrzyna, więc trochę widziałem , jak wygladają mazurskie wioski.

Gość wajgd.mjgd.
polaczki sie porównują do najgorszej biedoty świata,oszukują sami siebie,ze nie jest tak źle. Ja po studiach wypierd. Jeszcze tylko rok. Wlasnie dlatego tu jest taki syf i bieda,bo jeden przed drugim struga bogacza,a nie starcza mu do 1-szego,zamiast sie przyznac ze jest im ciezko.jak w innych krajach. Ludzie sie nie wstydza,ze jest im ciezko,strajkuja na ulicach itp. A u nas beda przymierac glodem,ale kupia sobie za ostatnie grosze futro,zeby pokazac sie w kosciele.

Gość
Można zapytać: czy urodzić się to pech? Może lepiej by było nie przychodzić na ten świat.

urodzić się w polsce to szczęście! czemu? wyobraź sobie pulę wszystkich państw świata i losowanie gdzie się urodzisz. trafić na np jedno z 20 najwyżej rozwiniętych państw świata to mega szczęscie ale na polskę też duży fart bo jesteś obywatelem uni europejskiej. możesz sobie jechać gdzie chcesz. w polsce jest bezpiecznie, nikt z ak47 nie biega po ulicy, sa wolne media, biedy w dużych miastach nie widać. może gdzieś w malych miasteczkach to tak ale ogólnie jakbym miał jeszcze raz losowac to bym nie ryzykował bo o wiele większa szansa urodzić się w chujowszym miejscu niż w lepszym od PL

Gość iyuutyjtyj
mama z de-szkoda, że Twoja siostra nie wzięła z Ciebie przykładu, bo niedawno lamentowałaś, jak to w tej Polsce jest okropnie, bo siostrze wstrzymali wypłatę zasiłku. Za robotę niech się weźmie, a nie żyje z zasiłku :o

nasz kraj ma wiele wad, kuleje słuźba zdrowia, sady itd. ale to spadek po 50 latach komuny. jakby przez pół wieku w w.brytani był kominuzm i uzależnienie od zssr albo we francji to tez byliby na naszym poziomie.

"rafić na np jedno z 20 najwyżej rozwiniętych państw świata to mega szczęscie ale na polskę też duż" no tak. bo polska jest 21 :P

poza tym do wszystkich marudzących,. PECH TO BYŁO SIĘ URODZIĆ W PL NP W 1910 roku i przecierpieć 2 wojny śiwatowe. i łażące w jedną i druga stronę armie niemieckie, rosyjskie mordujące i gwałcące itd teraz macie raj tu w pl.

Gość no straszna bieda jest w PL
taka bieda że sobie siedzicie na dupie przed komputerem i narzekacie w internecie jaka to bieda, a jutro wsiądziecie pewnie do swoich samochodów i pojedziecie do supermarketu i nażrecie się kebabu i hamburgerów, taka to bieda w Polsce, ale ponarzekać sobie od czasu do czasu można :P

I do tej pory uważam ,że akurat polska polityka, rząd , opieka jest do dupy!!! ale nie uważam żę urodzic się w Pl jest pechem i nigdy tego nie stwierdze jestem dumna że jestem Polką a kuzynka cóz żal dziewczyny ale to jej życie a ja ingerowac w to nie zamierzam moge pomoc jeśli będe w stanie...

Gość
Pechem było żyć przez ponad 5 lat w Generalnym Gubernatorstwie. Dużym szczęściem było wtedy po prostu przeżyć.

nie wiem która jest polska i według jakich kryteriów jest to okresllane ale w polsce jet wolnośść. moge podpisać się z imienia i nazwiska i oświadczyć że tusk komorowski kaczyński czy jakikolwiek plityk to chuj i złodziej i nic mi się nie stanie. mi to wystarcza. w polsce jest ok. moge sobie jeździć po unii bez problemu. wojny nam żadne nie grożą. mogłem trafić o wile gorzej . w zasadzie urodzić się w jakimkolwiek kraju europy poza bałkanami, rosją i białorusią to byłoby ok.

Gość Emmett Fitz-Hume
To wszystko jest pół chuja wody warte! Polska jest 21 gospodarką świata tylko na papierze bo mamy Ministra Finansów, któremu nadano NIP dopiero gdy dostał pierwszą wypłatę za bycie ministrem. Kreatywna księgowość, to jest to, co może zrobić na bezczela Polskę nawet i pierwszą gospodarką. Za komuny nie było problemów ani z sądownictwem ani ze służbą zdrowia, nie piszcie więc o "spadkach". Jest syf i wielka gnojówa bo ciągle rządzą te same smutne ryje. których celem jest tylko dorwanie się do władzy.