Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sądzicie?

Cz urodzić się w Polsce to pech?

Polecane posty

Gość chociaż jestem ateistką aż
chce mi się powiedzieć, że to grzech tak myśleć. Mieliśmy duże szczęście rodząc się w Polsce, bo co by nie mówić, ludzie nie umierają u nas na ulicach z głodu, mają się w co ubrać, nawet najbiedniejszy ma jakieś buty. Najbiedniejsze dziecko chodzi do szkoły przynajmniej do ukońćzenia 16 lat, a nie pasie kozy od czwartego roku życia do śmierci. Zawsze możemy iść do schroniska dla bezdomnych,: może wam się wydaje, że to nie jest wasze wymarzone mieszkanie, ale w wielu krajach bezdomni nie mają nawet i tego. W Polsce wiele jeszcze trzeba by zmienić, mogłoby być lepiej, ale jeśli wziąć pod uwagę 6 milardów ludzi na świecie i podzielić ich na tych, co mają lepiej od Polaków i tych co mają gorzej: okaże się że lepiej ma mniejszość.

Gość oczywiście że za komuny było
a w Polsce Ludowej to księża znali swoje miejsce i nie wpieprzali się do polityki, jak teraz I władza się z nimi nie patyczkowała, a teraz jedzie samochodem ksiądz nawalony jak stodoła a policja udaje że nie widzi

Gość hmmmmmmm mmm mm m
za komuny... a jak się ci na górze dorwali do mięsa i ludziom nie dali to co? To było w porządku? Żyjesz dalej na ich doskonałym pr, mówiącym, że jest cudnie. Skoro było tak cudownie, to czemu obalono ustrój? Bo nie było tak kolorowo.

Gość oczywiściza komuny było lepiej
bo Żydom w 68 r dano bilety w jedną stronę :P A teraz się w Polsce znowu panoszą

Gość hmmmmmmm mmm mm m
:O podziwiam PR czasów PRL, System upadł 20 lat temu a nadal żyją ludzie, którzy wierzą w to co im władza pocisnęła do główek :O

Gość Urodzić się w tym kraju to pec
h ten kraj ma wpisane w swoją historię PECHA, siedźcie tu głąby do usranej śmierci.

Gość Emmett Fitz-Hume ma racje
:( :(

Gość ozeszzkurwaa
Tym razem to znowu ja -----------wez ty sie pierdolnij w swoj pusty leb

Gość oczywiście że za komuny było
A kiedyś dyrektorami czy kierownikami byli ludzie wykształceni i kulturalni, a teraz ? Pełno hołoty ze slomą wyłażącą z butów. ale pieniądze mają bo się dorobli na handlu na ulicy, czy na kantach, teraz mają firmy i traktują swoich pracoiwników jak śmiecie

Gość a ja powiem tyle
No zajebisty patrząc pod tym wzgledem że mogłeś/aś się urodzić w afryce i nie mieć co jesc, mogłaś urodzić się w Azji i być prześladowana, mogłaś się urodzić w ameryce i co lato przeżywać huragany

Gość za komuny było oki
a w Polsce ciągle przyzywamy zimy stulecia, a ostatnio powodzie, trąby powietrzne - ile ludzi w tym roku straciło domy? Niestety klimat nam sie upodabnia to tego z egzotycznych krajów

Gość Emmett Fitz-Hume
mam pecha

jak w polsce źle to można za granice wyjechac przecież. nie namawiam do emigracji ani nic ale w dzisiejszej rzeczywistości co za różnica w którym państwie UE się urodzisz. jestes obywatelem UE jedz gdzie ci pasuje.

Gość bez przesady bo pech
to urodzic sie kobieta w krajach muzulamanskich np. Biede? to autorka biedy nie widziala, Tunezje zna z eleganckich hoteli. Prawdziwa biede mozna zobaczyc w Afryce, Indiach , Nepalu juz nie mowie o Korei PN.Nie ma u nas trzesien ziemi, tornada, tsunami. Mie mamy ekstremalnych temperatur, Krajobraz jest zroznicowany, klimat nie m eczacy. Ludzie spoza Unii zazdroszcza na swobodnych porózy po Europie.

Gość Emmett Fitz-Hume
Za komuny było zajebiście. 🖐️

bo Polska, to kraj narzekaczy, a narzekają najwięcej ci którym najlepiej sie powodzi. Prosze mi pokazać rolnika, który nie narzeka, a jeździ najnowszym mercedesem......

Gość Emmett Fitz-Hume

Gość smierdzonce kapcie
ja tam nie znam zadnego rolnika co jezdzi najnowszym mercedesem ale takim 20 latnim co najwyzej

Gość hikj.
Ja tam zdecydowanie wolę życie w Szwecji niż w Polsce. Zdecydowanie.

Gość kukuryku na partykuu
pech na calej linii, tylko ciw rzadzie nie maja na co narzekac

Gość gość
Czytając te żałosne komentarze wiem, dlaczego Polska nigdy nie trafiła do ruskiego syfu, tylko do Europy Zachodniej, dlatego jest pełnokrwistym, rozwiniętym krajem pierwszego świata. Polska jako nie-Zachód nie ma w ogóle racji bytu na tym świecie i jej historia nie ma nic wspólnego z komunizmem, tylko z kolorowym kapitalizmem.