Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juliiita

dieta od 6 grudnia - kto ze mną ?

Polecane posty

Gość elephant
Witam :) Chciałabym się dołączyć. Tez zaczełam wczoraj diete. Jak narazie chce jak najwięcej do świąt, a puzniej bede bardziej zdrowo ciągnąć diete. Więc jestem z Wami!! :) 164 i 69kg (masakra) Przez 10 dni jestem na diecie białkowej + ćwiczenia na orbitreku. Uda się więc do dzieła !!!! :):)

Kolejny dzień:) Czuję się coraz lepiej i efekty widać z dnia na dzień:) Jogurt naturalny to cudo;) mało kalorii, nasyca i do tego napędza przemianę materii, polecam;) Dzisiaj zafunduje sobie jakiś aromatyczny zimowy balsam do ciała mmmm;) i myślę nad nową fryzurą. Wiem, że to banał, ale świat staje się piękny, gdy lubimy swoje ciało:)

Gość tega
jak dajesz rade o jogurcie i jabłkach cały dzień , łykasz cos?

nic nie łykam;) Jogurt jest dla mnie tak sycący, że nawet nie mam ochoty na żadne jedzenie. Coś tam od czasu do czasu zjem oprócz jabłek np. ostatnio byłam na imprezie i zjadłam papryke nadziewaną. Nie przesadzajmy, myślę, że coś tam trzeba skubnąc, bo inaczej przemiana materii może tak zwolnic, że później efekt jojo murowany.

dopiero 2 dzień,a ja już umieram z braku słodyczy! najchętniej skoczyłabym do sklepu po milion tabliczek czekolady!;// też uwielbiacie słodycze?

A ja dzisiaj: - jogurt naturalny - 350g - 210kcal - jogurt malinowy - 330g - 240kcal - jajecznica z dwóch jajek bez tłuszczu - 240kcal - brokuł na wodzie - 300g - 80kcal - biszkopcik w czekoladzie - 30g - 100kcal (nie wiem ile bo nie napisali ale tak przypuszczam) - czarna kawa raz - zielona herbata raz Mam zamiar jeszcze herbatkę wypić i koniec :) Mój cel to 52 kg. Po dzisiejszym ważeniu 60,4. Jak narazie jestem zadowolona z wyników. Zobaczymy co będzie dalej bo jestem akurat w momencie w którym moja waga zazwyczaj stoi. Mam 161cm wzrostu i nigdy nie schudłam poniżej 60 kg. Tym razem się nie poddam :)

a i zapomniałam :P wszystko kosztowało zawrotne 9 zł :P się wykosztowałam dzisiaj

Gość tega
polsiak ja nie przepadam za słodyczami za to gnębia mnie słone przekąski - krakersy i chipsy , krakersy i paluszki to moje ulubione "słodycze", no i majonez , dodaje go do wszystkiego , niestety gubi mnie tez alkohol, uwielbiam lapke wina w łóżku , po kapieli hmmmm, ograniczyłam jedzenie do 4 posiłków , nie podjadam i tez widze efekty, brzuch jakby mniejszy i 2 kg mniej na wadze, niestety mam słaby żołądek i nie moge byc głodna więc wcinam tylko niskokaloryczne jedzenie np warzywa na patelnie , teraz jest promocja w lidl a są na prawde smaczne , chleb , makaron i kasze tylko razowe , odrzuciłam moje winko i czekam na spadek kilogramów , mam nadzieje że sie uda , przytyłam w ciąży 19 kg a zostało 7 z tej i 10 z poprzedniej , mój wymarzony cel to 58 ale będe szczęśliwa jak zejde wogóle ponizej 70

Polsiak - nie martw się słodyczami, jeśli przetrwasz pierwsze 3-4 dni bez słodkiego już później nie będziesz miała ochoty :) trzymam kciuki

Gość tega
polsiak , upadła dla mnie szok jak mało jecie, ja zawsze jadłam straszszszsznie duzo i byłam szczupła , więc jak teraz jem mniej (ale nadal dużo) to nie wiem jak was wszystko nie boli

tega - tez ubóstwiam słone przekąski swego czasu codziennie jadłam chipsy :P Trzeba to zastąpić czymś czym można się napchać na tyle by już nie można było wcisnąć nic chrupiącego :)

ja się czuje wręcz fantastycznie :) nawet zaczęłam chodzić na randki :D Samopoczucie naprawdę lepsze. A co dziwne po zajęciach aerobiku czy siłowni nie mam zakwasów a jeszcze miesiąc czy dwa temu je miałam :D

Tega, to nie jest takie straszne tak mało jesc;) Po paru dniach żołądek się kurczy i już po małej porcji czujesz się najedzona:) Poza tym zgadzam się, że od słodyczy też można się odzwyczaić. Słodkie uzależnia;) to jest jak z paleniem - można rzucić, chociaż nie jest łatwo. A teraz moja spowiedź: Jogurt naturalny- będzie przez cały dzień jakieś 0.7l, jabłko milky way minute zbożowe ciasteczko Nawet nieźle, nie chce mi się w ogóle jesc, wręcz czuję sie przejedzona, chyba przez ten zapychający jogurt. Jutro wraca moja współlokatorka, z którą codziennie chodzę na obiady. Wiem, że skrytykuje moją dietę, ale nie dam się, postanowiłam i koniec;) Koniec z obiadkami na mieście...

Gość tega
dziewczyny chyba kupie jutro ten jogurt i zobacze jak działa na mnie dzisiaj zjadłam na sniadanie 2 kromki razowca na obiad kurczak i buraki i ziemniaczki potem ser biały z warzywami i teraz znowu razowiec

Gość tega, za duzo
pieczywa i po co te ziemniaki? wywal to, efekty predzej nadejda i nie bedziesz miala uczucia wypchanego, wzdetego brzusia

ja nawet 4 dni nie potrafię wytrzymać. słodycze są moją zmorą. no i skusiłam się zjadłam ok.10 migdałów w czekoladzie z cynamonem. no ale nie poddajemy się od jutra znowu. ;| a życie na tych jogrutach naprawdę nie jest złe :)) no i moim minusem oprocz slodyczy jest brak ruchu , a to podstawa..

na brak ruchu polecam puścić dobrą muzykę i potańczyć cobie choć te dziesięć minut codziennie w domu :D

chciałabym zacząć. miałam okres gdzie chodziłam na siłkę,ale potem ubzdurałam sobie ,że sobie mięśnie rozbuduje. jak to naprawdę jest? a tak w ogóle jakie ćwiczenia polecacie na odchudzanko ?

Gość Lavender34
Po pierwszym dniu diety: -twaróg chudy z otrębami pszenymi i owsianymi +jogurt -4 jajka gotowane -serek wiejski -kawa, herbata, woda Pozbierałam od koleżanek jadłospisy i nie dam się.Jutro ważenie.Staram się nie łączyć białek z owocami czy warzywami.Brakuje mi słodyczy, ale wiele damza płaski brzuszek:-)

Gość tega
jak widze wasze menu to chyba rzeczywiście ogranicze węglowodany ,na razie je zmniejsze , nie wyrzuce całkowicie , dzieki za rady :) dzisiaj zrobie zakupy , planuje kupić wiecej nabiału i jakies owoc greipfruty , jabłka , zobaczymy , moze zafunduje sobie indyka

:) kolejny dzień rozpoczęty od jabłka i jogurtu. Pełna energii lecę na zajęcia;) Daję radę... A Wy?

Gość elephant
Daje Rade !! dzień 3 powoli zaczął lecieć, jak narazie zjadłam serek wiejski zaraz bedzie kawka :) a potem do pracy i nie bedzie mnie do wieczora z czego sie ciesze bo jak nie siedze w domu to mnie nie ciagnie do obzerania sie :):) a wczorajszy dzień 2 zaliczony pozytywnie. dietowo okej i ćwiczenia na orbitreku tez były :) oby tak dalej :):)

Gość grubcia_lat_20
172, 69kg z 73 i jadziem dalej do konca roku chce zejsc do 65 ;) wymarzona waga 60kg

U mnie też dziś ok :) jogurcik naturalny 300g na śniadanko i teraz po zajęciach marcheweczka starta na tarce. Na obiad przewiduje gotowaną marchewkę (na wodzie), a kolacja pieczarki z cebulką oczywiście duszone na wodzie :) Nie jestem pocieszona bo zakupy znów wyniosły mnie dzisiaj prawie 9 zł - przez te pieczarki :/ chyba jutro będzie por w takim razie :P (1,70zł) :D wychodzi ze będzie to jakieś 560kcal wiec należny mi się chyba jakieś ciacho :D Tak na marginesie pewien czas temu zauważyłam jak to u mniej jest. Teraz zawsze trzymam ciastka schowane w szafce. Kiedyś jak wracałam do domu zachodziłam do sklepu po batonika i zjadałam go po drodze a później dopiero obiad. Teraz jak idę to mówię że przecież mam w domu ciastka to po co mam kupować i takim sposobem wracam do domu zjadam obiad i nie chce mi sie już słodkiego :D

Gość Nonusiaaa
dołączam się ! 165/60kg ...

Nonusiaaa- zapraszamy :D , pisz ile chcesz schudnąć, jaka taktyka odchudzania itp. aczkolwiek 60 kg przy 165cm to według mnie nie tak dużo :)

ja raz w tygodniu godzina na siłowni lub aerobiku i w weekend czasami na rowerze po kręce jak zjem coś typu pizza :P i polecam oczywiście domową dyskotekę :D jak nikogo w domu nie ma to sobie tańczę :) polecam

niby nie jest ze mną tak żle,ale odkąd zmieniłam pracę,to tyje strasznie szybko [praktycznie cały czas siedzę ] no i mam problem z brzuchem,jest duży ;< pozbywam się go na chwilę,a za chwilę znów wraca...