Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnbnnbnnbbn

Panowie, na jakie dziewczyny NIE ZWRACACIE UWAGI?

Polecane posty

Gość bnbnnbnnbbn
Tym razem, nie chcąc nikogo z was urazić muszę stwierdzić, że komentowanie czyjegoś wygląda jest po prostu niestosowne. Miałam w klasie chorobliwie otyłą dziewczynę i nikt jakoś nie prawił żadnych komentarzy, no bo przecież nie wypada. Teraz na moim roku jest dziewczyna, właśnie taka drobna, szczupła (widzę w niej siebie sprzed kilku lat, kiedy to nie potrafiłam odpowiedzieć na te głupie komentarze) i kiedy tylko ktoś mówi coś o jej wadze przy :D

Gość bnbnnbnnbbn
wyglądu*

Gość ale o co chodzi....
tym razem to my Ci pożyczymy :P Nie najmniejszy jest 65-A :) czyli dla chudszych dziewczynek hehe

Gość Ciapek0000
ZWRACANIE UWAGI NA KOGOS KOGO NIE MA !!!!!! Niemal każda dziewczyna jest ładna a wszelkie braki czy tez wady można w pewien sposób ukryć. Żyjemy w czasach gdzie łatwo dostać bieliznę czy też inne ubrania zmieniające talie kobiety. Jeśli chodzi o nadwagę skoro to nie aż tak wielka przeszkoda można ja zaakceptować lub starać się zrzucić kilka kg. A co do zwracania u wagi na kobiety jak można zobaczyć kogoś kogo nie ma ? skoro dżinsy buty na płaskiej podeszwie są wygodniejsze Jeśli chcecie aby zwracano na was uwagę zmięcie garderobę na bardziej elegancką odważniejsza tylko pamiętajcie żeby nie przekroczyć pewnej granicy i nie wyglądać jak xxx Co do obuwia oczywiście szpilka może nie każda dziewczyna daje sobie rade na obcasie ale trening czyni mistrza a nie od razu ma mieć ona 10cm do tego jeszcze fryzjer a jeśli sami nie umiecie dobrać ubioru łatwo można poradzić się stylisty nie mieszkamy na marsie

Gość czyli ze mna chyba nie jest zl
bnbnn-wybacz,jesli poczulas sie zle:( ja zareagowalam tak tylko dlatego,ze niezle Cie choroba "odchudzila".Fakt,ludzka ignorancja jest okropna-nie zastanowi sie przez chwile taki jeden z drugim,tylko od razu pochopne wnioski wyciaga:O maria-ja z cyckow nie spadam,ani mi w nich nie przybywa (wyjatek-ciaza.Wtedy byly dosyc spore).Wszystko idzie w tylek:O,biodra:O i uda:O

Gość bnbnnbnnbbn
Ucięło mi wcześniejszy post - kiedy ktoś mówi coś o jej wadze to zawsze odpowiadam prawiąc danej osobie jakiś "miły" komplement, taka szpileczka, żadne chamstwo, bo to nie w moim stylu. Nie zapomnę jak na początku pierwszego roku na studiach, gruba (bardzo gruba) dziewczyna, która na swoje oporowo tłuste nogi i wielki tyłek zakładała LEGGINSY w panterkę powiedziała do mnie, cytuję "jakie ty masz chude nóżki" :D

Gość bnbnnbnnbbn
Spoko, teraz te komentarze mi nie przeszkadzają, ale wówczas nieźle zryły mi banię. Na każdym kroku słyszalam, jak tragicznie wyglądam i to ma swoje efekty nawet teraz, kiedy wyglądam normalnie (jestem po prostu szczupła, chcę przytyć, ale tragedii nie ma). W dalszym ciągu nie jestem w stanie założyć krótkich spodni, chociaż widziałam swoje zdjęcia z działki i na każdym wyglądałam ok, ale stwierdziłam, że tylko na zdjęciach tak wyglądam, bo w lustrze widzę co innego... Takie błędne koło, jestem więźniem własnej psychiki, ale myślę, że z czasem i wiekiem to się unormuje :)

"Tym razem, nie chcąc nikogo z was urazić muszę stwierdzić, że komentowanie czyjegoś wygląda jest po prostu niestosowne." no pewnie tak. na pewno przez nabijanie się czy złośliwe żarty chociażby w szkole wiele dziewczynek i chłopców też przeplakało nie jedną noc ale sorry, jesli kobieta mówi że ważyła 37kg 99% osób (które z własnego doświadczenia nie spotkało się z chorobami np jelit i jedynie cos s lyszało o anoreksji) zareaguje zdziwieniem i być może nietaktownie i niedelikatnie.

Gość ale o co chodzi....
idę spać dobranoc wszystkim paap :)

Gość bnbnnbnnbbn
Tym razem, rozumiem do czego dążysz, ale zastanów się, czy kiedykolwiek podszedłeś do kogoś (lub byłeś świadkiem takiej sytuacji) z nadwagą i powiedziałeś "ojej, ale jesteś gruba, dlaczego tyle jesz?"

Gość czyli ze mna chyba nie jest zl
bnbnn-mialam na studiach kilka kolezanek,ktore byly drobniutkie.Jedna,z tego co pamietam,przy 160cm wazyla 39-40kg.Wszystko miala proporcjonalne,kosci jej nie wystawaly.Od czasu do czasu oczywiscie slyszala glupie komentarze na swoj temat-moze tez dlatego,ze miala sliczna twarz i czesc dziewczyn dogryzala jej z zazdrosci;P przyzwyczaila sie do "ale ty jestes chuda".Bylo tez kilka grubszych dziewczyn,ale one "ale ty jestes gruba" nigdy nie uslyszaly,a jesli juz,to lecialy teksty o nietolerancji,wyzwiska itd.itp. Niestety,dogryzanie chudym jest spolecznie bradziej akceptowane i "usprawiedliwiane",niz powiedzenie komus otylemu,kto jeszcze na dodatek obzera sie paczkami,ze jest po prostu gruby.Nie mowie tutaj o przypadkach,gdzie otylosc spowodowana jest choroba.

"Tym razem, rozumiem do czego dążysz, ale zastanów się, czy kiedykolwiek podszedłeś do kogoś (lub byłeś świadkiem takiej sytuacji) z nadwagą i powiedziałeś "ojej, ale jesteś gruba, dlaczego tyle jesz?"" nie. nigdy. w dorosłym życiu nie. jedynie w podstawówce może kiedyś byłem świadkiem ale wiadomo, dzieci. tylko że to kolosalna różnica jest, podejśc do otyłej koleżanki i powiedzieć " gocha weź przerzuć się na suchary bo jesteś za gruba" a podejść do filigranowej koleżanki i powiedzieć "kaśka powinnaś więcej jeść jesteś za chuda" ma zupełnie inny wydźwięk i mimo że rani być może tak samo to jednak wiesz. w pierwszej sytuacji to raczej jest ewidentny przytyk a w drugiej może być wywołany troską. osoba wypowiadająca takie słowa może nie zdawać sobie sprawy że to przykre nie wiem czy napisałem jasno

Tak właśnie jest! Chudemu można powiedzieć, żeby cos ze soba zrobił, że pewnie ma anoreksję i musi zacząć jeść itp. Ale jak powiesz jakiejś grubesce, że moze by zaczęła zwracać większą uwagę na to co je to od razu oburzenie. Grubemu po prostu uwagi zwrocic nie mozna. ja rozumiem puszyste dziewczyny sie podobaja i fajnie. rozumiem ze sie ze soba dobrze czuja. ale mi chodzi o te grube- ludzie tu chodzi tez o zdrowie nie tylko wyglad!

no pewnie, otyli ludzie o duże obciążenie finansowe dla publicznej służby zdrowia, tak jak palacze. dlatego propaguje się zdrowe odżywianie i niepalenie. bo wtedy służba zdrowia mniej kasy wydaje a tym samym pańśtwo mniej wydaje.

każda skrajna waga jest zła dla zdrowia. ps. ja czesto słysze że powiniem przytyć ale dla mnie nie jest to przykre ani niemiłe. mam stałą wage od kiedy przestałem rosnąć. czy siedze w zime i jem i pije browar i zero ruchu nie licząc seksu czy w lato biegam za piłką to i tak mam taką samą wagę od lat +/- 1kg

no poszla, ale ja jeszcze jestem- chetnie zobacze Cie w bikini :-) obciazenie oczywiscie ze tak! wszystkie choroby wiencowe, serce, miazdzyca...

to tak jak u mnie- oprocz seksu to mało ruchu mam raczej, powinnam coś zaczac cwiczć :-) a co do zwracania uwagi jeszcze to czasem to jest z troski, ale czasem to tez normalne przytyki w stylu "ale masz chude nogiii fujjj" albo "ale ci kosci wystaja" i to nie jest mile.

no na pewno , z takimi tekstami wobec kobiet się spotkałem. a co do otyłych chorobliwie to więcej widze facetów z brzuchami jakby mieli zamiar pobić rekord i urodzić 20raczki... więcej chorobliwie otyłych facetów. nie wiem czemu.

Fakt, facetów ciężarówek tez jest masa. A z tymi brzuszkami... No właśnie facet młody to ma ładne ciałko a potem to mu sie tak robi, że z mięśni to tylko mięsień piwny widać. I jak tu sobie faceta znlezc takiego, ktory bedzie sie zawsze podobał...