Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ocet

co to znaczy ze ciaza wg usg jest tydzien mlodsza...

Polecane posty

Gość ocet

niz wg miesiaczki? a drugie pytanie czy robilyscie badanie genetyczne w ciazy??

Gość fufujara
To znaczy, że pewnie miałaś tochę później owulację - nie 14 dni przed spodziewana miesiaczką, tylko później. Albo ze młody trochę wolniej akurat rosnie. 2-3 tygodnie różnicy to żaden powód do niepokoju. badań genetycznych nie robiłam

Gość ocet
hmm.calkiem mozliwe bo odstawilam tabletki anty i owulacja mogla sie przesunac. dziekuje za szybka odpowiedz :)

Gość ocet
lekarza zapytalam,odpowiedzial ze nie mam sie co martwic i walnal gadke o przesunietej owulacji,ale ja tak mam, ze martwie sie czasem na zapas i wole zapytac TU,osob ktorym nie zalezy zeby mnie uspokoic tylko odpowiedza (jezeli wiedza) szczerze. :p a poza tym,to chyba moja sprawa gdzie i kogo pytam prawda? milego dnia zycze .

to chyba normalne, że dziewczyna się martwi, co? nie trzeba jej od razu wyzywać. nawet, jeśli lekarz coś mówi, każda sprawdza to jeszcze w milionie źródeł :D podobno do dwóch tygodni różnicy między wiekiem ciąży z terminu miesiączki a terminu z usg to norma. wiadomo, że wiele zależy też od usg, którym dysponuje lekarz, i jego umiejętności przy obsłudze. co do badań prenatalnych - ja się nie kwalifikowałam wiekowo :) i nie myśl o nich, jeśli nie masz wskazań, bo się będziesz denerwować niepotrzebnie.

ja robiłam badanie genetyczne a co do tej wielkośći to tak jak poprzedniczki nie masz sie co martwic...

Gość cocojambo ido przodu
co to znaczy ze sie nie kwalifikowalas wiekowo?? autorce pewnie chodzi i jakies usg genetyczne a to sobie moze zrobic kazdy bo i tak trzeba zabulic:O

Gość ocet
XliloX-- dzieki.masz racje,jestem jedna z tych osob ,ktore sprawdzaja wszystko i wszwdzie :) taki typ. a tej osobie o nicu < fiu co za debilka< gratuluje spostrzegawczosci,glupoty i zlosliwosci.:) nie martw sie ,moze jeszcze ci sie zycie ulozy. jedno dziecko juz mam (4,5 roku) drugie w drodze i zdziwilo mnie ze lekarz zalecil badania genetyczne(mam 29 lat) ,pewnie taki sam panikarz jak ja i woli sie upewnic.ze wszystko ok. sprzet usg ma nowoczesny.no nic,wszytko sie wyjasni za 2 tygodnie. dziekuje wszystkim normalnym osobom za odpowiedzi i zrozumienie

Gość hahahahahh
ale jakie genetyczne?? usg genetyczne??

sprawdzi na usg wszytsko co potzreba bedziesz spkojna itd ,mi lekarz powiedział ze jak chce to zebym zrobiła bo to moja 1 ciaza (mam 30 lat)wskazania do badan prenatalnych dostaje sie jak sie ma 35 lat ,ja to zrobiłam troche dla swojej spokojności:)

Gość fufujara
Moze lekarz chce po prostu zarobic. Ja jestem w 1. ciaży, mam 32 lata i lekarz nic o badaniach genetycznych nie wspominał. Nie martw się na zapas, jeśli to prywatny gabinet, to pewnie cię po prostu wywąchał, ze się strasznie przejmujesz i za wszystko jestes gotowa zapłacić, byleś miała pewność, ze jest zdrowe. Ale jesli sie tak martwisz, że ci to spac nie daje, to zrób te badania, bedziesz spokojniejsza

Gość wwswsw
robisz badania genetyczne u genetyka, najlepiej u ginekologa ultrasonografisty, niestety takich specjalistów jest jeszcze niewielu ale w wawie jest np. bardzo dobra dr kucińska - chachwan