Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o odpowiedzzzzz

Czy pracownikowi na macierzynskim naleza sie bony swiateczne?

Polecane posty

?

Gość misia1111111111111111111111
oczywiście że tak nawet na wychowawczym

Gość a na wychowawczym?
ktos wie? ja w zeszlym roku bylam na macierzynskim ale moja pani naczelnik nie uznaje takich osob za pracownikow i nic nie dostaly te dziewczyny. sadze ze w tym bedzie podobnie.

Gość u mnie tez sie naleza
u nas nie.

2 lata temu bedac w ciazy na l4 dostałam bony, w tamtym roku bedac juz na wychowawczym bezpłatnym dostałam karte upominkowa na 500zł i paczke, w tym roku normalnie pracuje i chyba nie dostaniemy nic;-(

no wlasnie wczoraj odebrałam paczkę dla dziecka na macierzynskim wiec bony dostane ? wie ktoś?

paczke dla dziecka, tzn? jezeli zawsze zaklad pracy daje paczki dzieciom i twoje dostało to bony jak najbardziej, najlepiej zadzwonic do ksiegowosci i zapytac?

Gość Sistemmm
po pierwsze to ważne czy bony daje ci zakład ze swojej kasy, czy z funduszu socjalnego, jeśli z socjalnego to musisz dostać, bo to twoja kasa, a jeśli nie to nic nie musisz i sprawa prosta

Gość oczywisice ze tak
ja dostalam 850 plus 100 zl na dziecko. :)

850 zł? ja wlasnie jestem w takiej samej sytuacji paczkęm odebrałam tylko niewiem czy dotsane te bony

Pracuję w szkole i u nas będąc na macierzyńskim mam prawo do wszystkich świadczeń z socjalnego, a takim są bony. W każdej firmie, w której istnieje fundusz sojalny MUSI być regulamin przyznawania świadczeń, poproś o niego i poczytaj. Nie pamiętam w którym roku, ale chyba w 2005 w ustawie o zakładowym funduszu świadczeń socjanych wprowadzono zapis, że prawo do w/w świadczeń mają WSZYSCY pracownicy, a będąc na macierzyńskim nadal sie nim jest.

no wlasnie dzwonilam do firmy teraz i powiedzieli mi ze dotsane oczywiscie niezaleznie czy jestem na l4 czy macierzynskiem bo jestem pracownikiem firmy:)

Gość a co ma być głodne ????
850 ???SZOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja dostane bon do smyka - paczka dla mojego dziecka na kwotę bagatela 80 zł :-o i bon dla mnie sodexo na kwotę 100 zł :-o to moje bony zazdroszczę wam

Gość A ja nie dostaje zadnych bonow
w ogole

Gość Mamusia2010
No właśnie dostałam dziś 400zł a jestem na wychowawczym:)

tak, jeśli są z funduszu socjalnego zależy od pracodawcy, jeżeli z jego inicjatywy U nas nie ma funduszu i to firma(duża korporacja) sama wprowadziła bony. Każda co najmniej miesięczna nieobecność skreśla z ich otrzymania np. l4, macierzyński, wych, u. bezpłatny. Paczki dają wszystkim dzieciom

Ja też jestem na wychowawczym i dostałam paczkę dla synka i kasę na święta :)

Bony i baczki są przyznawane z Zakładowego Funduszu Swiadczeń Socjalnych i to pracodawca sam decyduje komu i ile przyznać - według własnego uznania, ale teoretycznie powininien się sugerować sytuacja materialną pracownika. I tak dl aprzykładu w mojej firmie pracownicy, którzy mniej zarabiaja dostają bony na wyzsze kwoty, a Ci którzy więcej zarabiają - bony na nizsze kwoty. W każdym razie jest to decyzja pracodawcy - i dlatego także o tym, czy będąc na urlopie macierzyńskim i wychowawczym dostanie sie bon - decyduje sam pracodawca.

Agawa ma racje - nie ma takiego przepisu, który by zmuszał pracodawcę do czego ś takiego, to jego dobra wola. Dlatego pytanie się o to na forum jest bezcelowe.

Gość UPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
UPPP

Gość gość
A co dostajecie w paczkach dla dzieci ? Duże są te paczki?