Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yoreczkiiiii

kto ma psa rasy york?

Polecane posty

Gość yoreczkiiiii

tak z nudów zapytam :) bo dużo ludzi uważa że te pieski są okropne tzn. brzydkie, szczekliwe, nie słuchające włascicieli itp. a to przeciez nie prawda :) są mądre Moja jest czarno-złota i piekniusia :P pozdr dla właścicieli yorków

Cześć.Ja mam dwa yoreczki :) Też mam czarno złote i są śliczne.Ale to prawda że niektore są brzydkie,takie szczurowate :P I dlatego pewnie ludzie wsadzają wszystkie yorki do jednego worka że yorki są brzydkie.Mówią tak bo jeszcze moich nie widzieli ;)

Gość yoreczkiiiii
zgadzam się z Tobą, Ja się zastanawiam czy nie kupić drugiego, ale to dopiero na wiosnę-lato. Mam roczną sunię i czy zaakceptuje drugą suczkę? Twoje dwa to rodzeństwo czy z innych miotów? Chyba fajnie mieć 2 pieski :)

U mnie oszczenila sie i okocila kotka tego samego dnia Kotka po 4 dniach olala male moja sunia je wykarmila a potem jak juz yly starszre i jadly z miski to najpierw mogly zjesc kotki dopiero potem jadly dzieci Tinki Tinka byla slicznyn dobermanem ;) da rade ;)

Gość KAYAkaaaa
Yorki są bardzo szczekliwe i sorry, ale głupiutkie. 100% razy bardziej wolę maltańczyki. Mam sunie i niedługo będę mieć szczeniaczki :)

Gość yoreczkiiiii
moja sunia prawie wcale nie szczeka tylko jak się z nią wygłupiamy, ani na listonosza, ani na przechodzących koło ogrodzenia a juz w ogole na gości :P

Ja mam yorka, sunię. Jest bardzo mądra. Nic nie gryzła jak była szczeniakiem, nigdy nie nasikała w domu, nie oddala się bez pozwolenia na spacerach i w ogóle mam wrażenie, że rozumie co do niej mówimy.:)

Ja mam yoreczki z różnych miotów.Starszy ma już 8 lat a mały pół roku.I nigdy nie zgodzę się ze stwierdzeniem ze yorki są głupie.To bardzo mądre pieski,tylko do psa trzeba dużo mówić a kazdy będzie mądry.Wszystko rozumieją co się do nich mówi a także umieją sami pokazać i ''powiedzieć'' co chcą.Nawet już mój malutki umie pokazać że chce ciasteczko albo że mam mu podać jego gryzaki bo zawsze na noc je chowam.Co do szczekliwości to chyba zależy od pieska,mój starszy niestety strasznie szczeka gdy ktoś zadzwoni domofonem,nie idzie go uciszyć.Za to mały jest cichutki,nawet ucisza starszego skacząc po nim.

te "szczurkowate" to pewnie psy bez rodowodu czyli mieszańce. Yorkshery mogą być ladne jak i brzydkie to tylko kwestia gustu. Natomiast jeśli chodzi o charakterek to sama mogę się co nie co wypowiedzieć. Uważam, że są szczekliwe ale za to bardzo towarzyskie. Przywiązują się do wlaściciela, tolerują dzieciaki. To taki pies "maskotka". Ja na codzień pracuję z psami, z różnymi rasami, mieszańcami i mam dość duże porównanie wielu ras na podstawie czego mogę stwierdzić, że nie są to mądre psy (oczywiście bez obrazy to tylko moja obiektywna ocena) to takie kuleczki do miziania, na szkoleniach bardzo kiepsko wypadają. Powodem tego jest fakt, że yorki w ogóle nie potrafią się skupić.. są tak żywe, mają w sobie tyle temperamentu, że wielkim trudem jest usiedzenie w bezruchu pare minut. Praca z klikerem też nie najlepiej im idzie. oczywiście to ocena osoby, która z psami różnego pochodzenia pracuje, szkoli. Jak ktoś ma psa w domu i jest w stanie ogarnąć jego wszechobecność to może się okazać super psem :)

dyrektore faktycznie do obcych nieufne. Jak kobieta przyszla kiedyś z yorkiem do szkólki to zaraz upierdzielil kierownika w ręke :o

to jak piszesz o rasach maskotkach to dodam lhasa apso świetne psiaki :D a pekińczyki to żenada dopiero... :o

Gość yoreczkiiii
aleee plusem tej rasy to to,że nie uczulają mają włos nie sierść - nie którzy nie mogą pozwolic sobie na innego psa.

Gość kourtney
mam 3 letnia yorczkę nie mogła bym bez niej żyć taka słodka i mądra jest,kocham ja nad wszystko.

nie tylko yorki mają wlos. a co z maltańczykami? Bedlington terierami? Grzywaczami chińskimi? Bichonami? Sznaucerami? jest wiele takich ras radzę się zapoznać ze wszystkimi i dopiero wybierać psa (jeżeli już jest się alergikiem) zamiast kierować się "tym co się zna".

Gość yoreczkiiii
Mysia....wiem ze nie tylko yorki, ale temat jest o tej własnie rasie i wybrałam psa rasy york bo najbardziej mi sie podobają. Nie syyycz od razu, nie napisałam że yorki to jedyne psy, które posiadają "włos"