Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak????????

Jak rozwiązac sprawe wyboru imienia??

Polecane posty

Gość jak????????

Obydwoje mamy na mysli całkiem inne imiona dla naszej przyszłej córeczki, która przyjdzie na swiat za miesiac. Wg mnie to, które chce on jest paskudne i odwrotnie. Nie wchodzi w gre, ze on sie zgodzi aby moje pierwsze było a jego drugie itd. Nie ma imion trzecich, które nam sie podobają, od początku ubzduralismy sobie te co teraz. Mi sie od małego marzyło takie jedno noi w jego wypadku to samo.. jak to rozegrac?

Gość saedwrewr
A jakie to imiona chcecie?

Gość grrrreeeemmlin
jak napisałas na kafe to na pewno problwm sie rozwiaże ehhhhhh co za idiotyczne pytanie!

Gość jak????????
grrrreeemlin- juz się tak nie podniecaj, ja nie prosze o podjecie decyzji, a o rade. Bo moze nie jedna kobieta miala taki problem z którym jakos sie uporała

Gość musicie pojsc na kompromis
i wybrac inne , takie ktore bedzie podobalo sie Wam obojgu . Na pewno jakies znajdziecie. Niech kazdy z WAs wypisze na kartce pozostale imione ktore wam sie podobaja , moze znajdzie sie jakies wspolne

Gość durna pindowata autorko
Są gorsze problemy na świecie niż wybór zasranego imienia dla bachora:o Weź młot i zasadź sobie w łeb ;)

Wybierzcie zupełnie inne, albo poproście o pomoc rodzinę i znajomych. A potem wrzućcie propozycje do pudełka i wylosujcie.

Gość jak????????
Moze twoje dziecko to bachor, moje napewno nie :)

Gość mooooooooosa
a jakie to imiona? pytam z ciekawości lepijej wybierzcie jakieś 3, żeby nikt nie był poszkodowany jak siedziecko urodzi to już po tygodniu nie będziecie pamiętali, że chcieliscie inne imię niż to które daliscie

Gość wiesz co ja mialam
taki problem z mezem....mały jak sie urodzil to 2 tygodnie imienia nie mial bo nie moglismy dojsc do kompromisu wkoncu jak juz byl termin ostateczny zapisania malego wybralismy imie ktor oboje moglismy przelknac a rodzinie znowu sie nie podoba :P

Gość jak????????
Kamila - on Jagoda- ja

Gość grrrreeeemmlin
to wybierzecie Malina - tez owoc a kończy sie jak Kamila :D :D :D :D

Gość grrrreeeemmlin
tzn podobnie buhahahha

Gość wcale sie nie dziwie ze
maz nie chce sie zgodzic na takie imie ! Jagoda - okropenstwo , szkoda ze nie Truskawka

Gość maliterra
malina - fajnie :)

To już Kamila lepsze z tych dwóch. Jagoda w ogóle mi się nie podoba. Jest tyle ładnych imion dla dziewczynek, na pewno jakiś kompromis znajdziecie. :-)

Gość paszczakovva
Gremlin ma w sumie fajną propozycje :) I imie Malina fajne, i logika dobra ;) A tak w ogóle zróbcie liste imion, które wam sie jako tako podobają - tak po 5. I ma byc 5, a nie to "jedno jedyne". Potem ty wykreslasz z jego listy te, które są dla ciebie nie do przyjecia, a on z twojej i wybieracie z pozostałych imion takie, które wam sie najbardziej podoba

Gość paszczakovva
A rodziny ani nikogo o "pomoc" nie pytaj, bo to bedzie tylko jakas tam opinia jakichs tam ludzi. to WAM DWOJGU ma sie to imie podobać, to WASZE dziecko, a nie mamy, teściowej, cioci, wujka, stryjka i kuzyna

Gość jak????????
proponowalam mu juz zeby napisac na kartce po kilka imion, ale on jak i ja twierdzimy, ze zadne inne nam sie nie podobają. Malina tez jest dla mnie wstretne, proponowałam tez Zuzia lub Ania, ale nic Kamila i Kamila

Gość paszczakovva
No to jak wy obydwoje nie chcecie ustąpić, to chyba bedziecie musieli odbyć pojedynek na noże i to, które przezyje, wybierze imię. Kurwa dorosli ludzie, a jak gówniarzeria 5-letnia sie zachowują

Gość paszczakovva
Nie ma lepszej metody niz taka lista.

jak absolutnie nie ma mowy abyscie wybrali kilka innych imion i z tych wybrali wspolnie to chyba tylko losowanie Wam zostanie. wrzuccie obydwa imiona do jakiegos pojemnika i wylosujcie jedno. :P albo zrobcie jakies glosowanie w necie, wsrod rodziny lub wsrod przechodniow i zpapisujcie. to ktore wygra to bedzie miala corcia. tez uwazam ze najlepiej jakbyscie wybrali jakies trzecie imie jednak. jak nie to tylko losowanie bedzie sprawiedlwie :D

Gość zielona Anglia */*
wspolczuje meza.. ty chociaz inne proponujesz a twoj ksiaze marzyl o Kamilce i kropka. Idealista czy uparty osiol? ja uwazam ,ze wieksze prawo do wyboru ma kobieta bo ponosi wieksze koszta fizyczne wydania dziecka na swiat, wiec wez go na porodowke a wtedy chlopak zmieknie :)

to może Kalina? Albo nadajcie jej dwa imiona Kamila Jagoda, ale żeby oba funkcjonowały jako pierwsze coś w stylu, Anna Maria czy znana Maria Wiktoria.. myślę, że każdy z was powinien wypisać np. po 10 imion, które bylibyście w stanie przełknąć ( trzeba pójść na kompromis i nie upierać się tylko przy tych dwóch) i zobaczycie, może jakieś się pokrywa a jak nie zadzaiła to możesz powiedzieć, że skoro on daje nazwisko to ty masz decydujący głos przy imieniu hehe ;pp.. oczywiście żartuję bo imie ma się podobać wam obojgu

Gość ni:(:(:((:(:
jagoda :O nie rób tego córce ...

a mnie się podoba imię Jagoda. Za to Kamila... okropne, nie dziwię Ci się, że nie chcesz się zgodzić. Miałam ten sam problem z mężem, ja miałam swoje wymarzone dla synka, on się na nie absolutnie nie zgadzał. Stanęło na moim, teraz już mu się podoba :)