Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xdxdwsswxsw

pozyczka i niezaplacone raty

Polecane posty

Gość xdxdwsswxsw

powiedzcie, jesli wzielismy z mezem pozyczke kilka lat temu ale ostatnio rate splacilismy w grudniu w tamtym roku, czyli ze przez ten rok nie splacalismy pozyczki a jeszcze sporo zostalo do zaplaty, kilka razy dostalismy upomnienie ale dalej nie zostala splacona i obecnie jest jakos 4000zl zadluzza ten rok nie liczac osetek....to czy moze komornik siasc na pensje meza bez wczesniejszego powiadomienia??Albo co sie moze zdarzyc??? Nie komentujcie tego, to jest dosc skompliowana sytuacja i nie oceniajcie prosze, chce tylko odpowiedzio na temt. Z gory dziekuje.

Gość linnnaaa
a nie możecie z bankiem się dogadać, trochę wpłacić ? 4 tys to nie jest aż dużo

Gość xdxdwsswxsw
juz dwa razy sie dogadalismy z bankiem o przesuniecie terminu splaty ale nadal nie splacilismy, wiec kolejna ugoda juz nie wchodzi w gre raczej...to jest zawila skomplikowana sytuacja....

Gość zona komornika
komornik jak najbardziej wejdzie ci lub mężowi na pensje i nie musi was o tym wcześniej powiadamiać ja nie rozumiem ludzie jak możecie sie ładować w takie problemy

Gość zona komornika
proszę cie nie gadaj pierdół ze to skomplikowana sytuacja wzięliście kredyt bez zastanowienia proste nie stac was na splate wiec komornik wezmie co macie cennego i czesc

Gość xdxdwsswxsw
ja tez nie rozumiem takich ludzi i sama bym sie nie wpakowala w takie gowno....ale ta pozyczke wzielismy na kogos innego i ten ktos mial splacac raty ale ma kompletnie w dupie...tzn wiem ze nie ma tak naprawde z czego splacac no ale to nie jest usprawiedliwienie....wiec pozostalo nam tylko czekac az komornik zgarnie mezowi wyplate???A jaka jej czescZ?

Gość xdxdwsswxsw
i no wlasnie, czy zabierze nam cos materialnego czy na wyplate siadzie???

Gość juz dawno bank powinien
oddac sprawe do sadu. Sprawe przegrywacie, komornik ma wyrok i wykonuje - czyli zajmuje czesc wyplaty. Po zawodach. Nie wiem na co czekaja, moze na wyzsze odsetki :D

Gość xdxdwsswxsw
ludzie, nie bierzcie dla kogos zadnego kredytu, nawet rodzinie...bo sie mozecie przejechac... nas nie stac na splate rat i tego zadluzenia wiec wymyslilam sobie, ze jak w koncu siadzie mezowi na pensje(ja nie pracuje) to moze co niektorym otworza sie oczy

"moze co niektorym otworza sie oczy" buahaha :D za glupote trzeba placic :D myslisz, ze ktos sie wzruszy? skoro nie splacal do tej pory to teraz tez raczej nie zacznie :P

Gość xdxdwsswxsw
a i tak starcza nam od 1 do 1ego wiec ten ktos bedzie musial nam oddawac zabrane kwoty przez komornika.

jeśli chodzi o wynagrodzenie, tu masz podobną sprawę opisaną: http://forumprawne.org/prawo-cywilne/147714-komornik-chce-zajac-cale-wynagrodzenie.html natomiast, jeśli osoba, dla której rzeczywiście wzięliście kredyt, podpisze oświadczenie stwierdzające ten fakt, powinnaś wygrać sprawę w sądzie i to ta osoba będzie się komornikiem martwić - miałam wśród znajomych podobny przypadek, chodziło troszkę tylko większą kwotę - sprawę wygrała. są prawnicy, którzy mają bezpłatne dyżury, albo prawne serwisy on-line. powodzenia!

Moja mama sie tak kiedyś władowała , wzieła pożyczkę na kogoś ten ktoś nie spłacał i później komornik wsiadł jej na dochody .

Gość xdxdwsswxsw
was to smieszy ale mnie mniej. A co ja mam zrobic??Mowa o tesciach...maz olewka zupelna, tyle co se pogada na nich i juz. Oni to samo, ze nie maja z czego, ze chca wziasc inna pozyczke zeby ta splacic, ale nie chca im dac....To co nam pozostalo??Tylko ja wiem jak to sie skonczy i spedza mi to sen z powiek, maz tez jest wkurwiony ale nic nie robi z tym.....

ten ktos nie splacal rat a ty myslisz, ze bedzie placic kase z odsetkami?? Hehe :D

Gość xdxdwsswxsw
to czyli ze jak bedzie sprawa w sadzie i tesciowie podpisza ze to oni wzieli ten kredyt to nam sie upiecze i to oni beda odpowiadac za to???To jest jakies pocieszenie.

Gość xdxdwsswxsw
a cala pozyczka byla na 10000 tys, z czego tylko rok zostala splacana( pomine juz fakt ze kilka rat my splacalismy z wlasnej inicjatywy bo oni nie mogli :/)

Gość linnnaaa
nadal nie rozumien, nie możecie choć 200zł miesięcznie spłacić, wy 100, teściowie też 100 i już, jakoś nie wierze, ze nie da się...oboje nie mają rent, emerytur??? moze mają coś co można sprzedać?

Gość xdxdwsswxsw
jedna rata wynosi 350zl, a jest juz ok 4000 do tylu.....niewiem jak jest tak naprawde czy naprawde nie moga wylozyc chociaz 200zl..my niby mozemy dac ta stowe co miesiac ale mysmy juz swoje wylozyli jakies 2000zl w tamtym roku, zeby pomoc... byly obiecania, zasiegali sie ze splaca w nastepnym miesiacu, potem ze w nast i tak to sie ciagnie juz kolejny rok:/

Gość xdxdwsswxsw
potem zajrze, teraz musze uciekac ale na pewnio poczytam dalsze wasze rady i wypowiedzi.

Gość linnnaaa
główne pytanie czy mogą coś spłacać z tego co mają, niech mąż jak tylko dostaną emeryturę, rentę, pensje idzie do nich po tą 100 czy 200, nawet na pocztę czy do banku z nimi i wpłacać....

Gość xdxdwsswxsw
tia...tak sie mowi. Tesciowa wiecznie narzeka ze kasy niema, i nie zaprzecze. Ciulaja od wyplaty do wyplaty, ona stracila prace, doszly nowe wydatki... sami czesto od nas chca pozyczyc...nie wspomne juz nawet ze nam sa winni 500zl