Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaotoja

czy ktoś chce mi pomóc w organizowaniu Sylwestra? mam kilka pytań?

Polecane posty

Oto menu na te urodziny: - barszczyk z uszkami (troche wigilią zajeżdża,ale lubie barszcz) Mięsko: - udka z kurczka - skrzydełka w panierce - klopsiki mielone z pieczarkami - kotleciki lub szaszłyki drobiowe Zakąski: - paszteciki na cieście francuskim z kapuchą i grzybami - krokiety - półmisek: ogórek i pomidor - półmisek: ser - półmisek: wędliny - koreczki (z resztek:P) - śledziki - bigos - ogórek konserwowy w szynce - pieczarki marynowane - słatka warzywna - orzeszki solone - pieczywo, masło - kawa, herbata, - soki - owoce - jabłecznik (jak będzi emi się chciało robić) Jak nei masz smykałki ani chęci to faktycznie nie rób:P

Gość takaotoja
oja!!!tylke zarcia,ile osob do was przychodzi?????????

Gość magistraqeek
mniam

Gość rtgetewtwe
tak szczerze mowiac to zalezy czy Ty zapraszasz do siebie czy razem organizujecie ta impreze sylwestrowa u ciebie. jesli ja organizujecie razem to powinna byc jakas zrzutka np. po 30-50 zł, jelsi to ty organizujesz i dopiero chcesz zaprosic no to ty powinnas za wszytsko zaplacic chyba ze oni powiedza ze chca ci jakos pomoc, cos zrobic, czy kupic. zalezy tez jak dobrzy sa to znajomi, mozesz ich zaprosic z os tow. albo nie. im wiecej tym weselej. proponowalabym bys kupila wodke, wino, moze jakis alkohol do drinkow, soki, troche owoców. mysle ze cos cieplego przynajmniej 1 danie by sie przydalo. moze barszyk z krokietem? dotego typowo jakies sledziki, jakies kabanoski, jakas wedlina czy kanapki, chipsy, paluszki i inne pierody. mozesz zrobic koreczki, mozesz jakas salatke. cos w ten desen. tak mysle.

Impreza jest na 15 osób (w tym trzy w ciąży ) Ogólnie wyliczam kilka porcji wszystkiego... bez przesady nie zrobię wszystkiego po 15 sztuk. Ale z doświadczenia wiem, ze to wystarczy.... i w sumie na taką uroczystośc w cale dużo nei wydaję.... Moje urodziny były podobne! Wydałam 200 zł ( a 150 dostałam w prezencie + upominki wiec się zwróciło w sumie) Alkohol dochodzi i naciąga fundusze, ale trudno!

Gość takaotoja
hej ktoś się podemnie podszyyył ! nie mogłam się zalogowac a tu ktośskorzystał , a więc na sylwestrze będzie 40 osób. w wieku 18-23 lata,

Gość rtgetewtwe
ja jakis czas temu robilam urodziny dla 7 osob ze mna wlacznie. zrobilam tak: wódka kilka butelek jak zostanie to sie nie zmarnuje kilka butelek wina jakies curacao blue do drinkow alkohol wychodzi najwiecej do tego zrobilam 12 tortili zrobilam koreczki serowe z sera, oliwek, kawalkow kabanosow itp zrobilam 2 sałatki jedna grecka druga niepamietam standardowo: rozne kawalki serów, kabanosy, ogórki, grzybki troche wedliny sledzie pieczywo chipsy naczosy z 3 sosami sama zrobilam paluszki ale to bylo w lecie wiec nikomu tak bardzo sie jesc ie chcialo cieplego. teraz bym pewnie zrobila albo barszczyk z krokietem, albo nalesniki ze szpinakiem serem i wedlina albo cos podobnego co sie grzeje w piekarniku i nie ma za duzo robotye, albo zapiekanke dobra by potem poprcjowac.

Gość rtgetewtwe
40 osob? w domu? to musisz caterng zamowic:)

Gość takaotoja
sorry,oczywscie nie 40 a 14!!!!

Gość takaotoja
hahahahha ,ale cie zrobilam w konia,no nie?

Gość takaotoja
co to za jebana szmata sie za mnie podszywala i znsizczyla mi topik?!?!?!?! ja peirdole, ty durna suko!!! tak ci sie KURWA NUDZI ze mussiz sie podszywac, jebany w dupe patykiem zasrany GEJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!

Nie mniej jednak proponuję szedzki stół i mini bar. Nikt w taką noc nei ma ochoty siedziec przy stole i wpierdzielać. w ten sposób zaoszczędzisz miejsca. i bedzie gdzie tańczyć. Każdy coś przynosi do jedzenia i picia. i wsio:) do tego balony i wyjście na miasto o północy:P

Gość takaotoja
a po co balony? chyba szkoda ksy na takie gowno,nie?

Gość takaotoja
ja cie ,no i po co mnie wyzywasz?

Gość takaotoja
mowisz 30-50 zl na lepka? to torche duza jak dla nas. kurwa czemu wszystko jest takie drogieeeee.......

Gość rtgetewtwe
nie no jakos mieszkanie wypadaloby bys przystroila. kilka balonow, moze jakies czapeczki? na 14 osob to pryznamniej 3-4 szampany jak nie wiecej.

Gość takaotoja
ja mam zamiar zrobić,a raczej kupić krokiety,zrobić pieczarki z mięsem,bigos,pałeczki z kurczaka,koreczki śledziowe,koreczki z resztek,kanapki,salatki z tunczykiem i warzywna,troche ciasta, orzeszki jajka w majonezie... pieczarki marynowane , papryka konserwowa no i wiadomo alkohol . złożyliśmy się po 50 zł.

Gość takaotoja
aaa,sorry ruda nie zakumalam ,myslalam ,ze chodzi ci o balony do dmuchania......a nie dymania ;-) ja biore tabletki cilest wiec ok.

Gość takaotoja
widać kto jest agresywny,to ja załoyzłam ten topic ale nie bede się kłociła. założe własny topic. może kto inny mi pomoze i szkoda,że sa tacy ludzie którzy siepodszywaja./

Gość takaotoja
myslalam jeszcze nad kupienie pierogow ruskich. moge je kupic w barze niedaleko domu i np. zjesc je ze smietana?

Gość takaotoja
ty jakas nienormlana jestes? piszesz ze zalozyals ten topik a potem ze zalozysz sobie wlasny topik.co jest????

Gość takaotoja
a jeszcze jedno pytanko :co do szklanek. nie mam az tylku kieliszkow do szampana..... moge podac wiec zwykle kubki?

Gość takaotoja
a moze kupic papierowe naczynia? talerze,kubki ,widelce itd.? latwo sie je myje,a jak ktos tak pobrudzi ,ze sie nie da umyc to mozna wyrzucic ewentualnie

Gość rtgetewtwe
juz sie gubie co podszyw a co uatorka. jak chcesz autorko to sie zaczernij i tyle. plastki to mozesz kupic jak macie mniej niz 15 lat w innym wypadku nie. chyba ze rzeczywiscie bedzie wasz 40 osob.