Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a taki prezent ________

mikroskop dla 10letniej dziewczynki-dobry prezent?

Polecane posty

tak sobie myślę że to dobry prezent na ten wiek już nie typowa zabawka a jeszcze nie jakaś poważna rzecz, takie połączenie fajnej zabawy z nauką, ale nie wiem czy to nie będzie tylko chwilowy zachwyt i odstawienie przedmiotu na półkę, czy wasze dzieci mają mikroskop? czy rzeczywiście korzystają z niego? a może ktoś mi podpowie co można kupić dziewczynce w tym wieku która już praktycznie wszystko zdążyła dostać, na pewne rzeczy jest za duża na inne za mała, aha mikroskop nie będzie typowo naukowy za kilka tysięcy ale też nie jakiś zabawkowy plasticzek, na allegro są takie zestawy z akcesoriami w cenie ok 100 zł , powiększają do 1200 razy, taki chyba byłby wystarczający? są też takie z lunetą do obserwacji nieba lub po przestawieniu do obserwacji na ziemi/ to chyba jakiś rodzaj lornetki -taki mi się wydaje/ ale nie wiem czy warto dołożyć i kupić z tą lunetą czy ta rzecz byłaby zbędna, poradzcie proszę, szczególnie rodzice których dziecko ma już mikroskop

ja taki prezent kupiłam chrześniakowi ale to chłopiec, to tak, ale dla dziewczynki? w sumie jak ją takie rzeczy interesują to myślę, że ok. bo jak nie to można np zestaw małego lekarza :classic_cool:

Omg! Gdybym miała 10 lat, to bym się bardzo ucieszyła. Super prezent :)

myślę że akurat mikroskop nie jest przypisany jednej płci, a w jakim wieku jest chłopiec? moja córa tym lekarzem to bawiła się jakieś 7 lat temu niestety, aha czy kupiłaś ten z lunetą czy bez?

Gość dhfsjfgjfg
Fajna. Ja miałam ruski mikroskop i oglądałam różne rzeczy, np. nogę pająka, jaka włochata:) Zwróć tylko uwagę, jakie jest oświetlenie. Bo ja miałam lusterko, ale powinna być lampka. No ale dzieci teraz są inne, może wolałaby coś z Hanną Montaną:o

no właśnie ja też chybabym się cieszyła a powiem że sama chętnie coś bym podpatrzyła tym mikroskopem, ale tak się upewniam co wy myślicie bo mi już pomysłów brak na prezenty, nie chodzi o to by wydać górę kasy na prezent ale by był on w miarę trafiony

Gość true_me
Ja otrzymując w wieku 10 lat tego rodzaju prezent pewnie padłabym ze szczęścia ;p myślę że świetny pomysł, coś co może dziecko rozwinąć, a nie kolejna różowa, plastikowa lalka :) pozdrawiam

mój brat też miał ruski, a mojemu chrześniakowi kupiłam jak miał z 7 czy 8 lat, a może i 9. sam pomysł bardzo fajny i rozwijający właśnie. też wtedy niemało kasy na to wydałam.

z tą haną montaną to już mają pełno pierdół ale właściwie takie gadżety które po jakimś czasie się niszczą i się je wyrzuca a myślę że mikroskop postoi trochę dłużej a kto wie może i póżniej do szkoły się przyda /tzn jakichś prac domowych/ a te mikroskopy mają teraz i lusterka i lampkę, dziękuję wam bo utwierdzam się że dobrze wybrałam

mój 10 letni syn dostał w tamtym roku i szczere mówiąc na razie czeka na lepsze czasy podejrzewam, że sięgnie po niego jak zaczną uczyć się o tkankach i takich tam - na biologii więc jeśli chodzi o mnie- 10 lat to jeszcze nie ten wiek

Gość bardzo dobry, będą mogli
razem z kolegą oglądać plemniczki i robic ćwiczenia z in vitro

mikroskop, czemu nie :) choć nie mam pewności, czy akurat dziewczynkę taki prezent zainteresuje... ale na pewno lepsze to niż dziesiąta lalka barbie czy telefon komórkowy.

Gość oleg32
Jeśli dziewczynka interesuje się biologią to czemu nie. Tutaj http://www.e-mikroskopy.pl/ możesz kupić takie mikroskopy biologiczne do celów edukacyjnych. Fajna sprawa może być i pozwoli na dalsze rozwijanie pasji.

Gość gość
Różne mikroskopy szkolne możecie kupić tutaj http://edusklep.pl Wiadomo, że nie są to super sprzęty, ale takie dla dziecka jak najbardziej wystarczające :)