Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klauram

moja litania do MIŁA JAK ZAWSZE.

Polecane posty

Gość to po co bierzecie ślub
z takimi ludźmi ???

Gość weź się usuń z tego
bo nie każdy jest rozsądny/mądry

Gość napisalam, ze nie
oceniam.

To co wtedy zrobilam to byla najrozsdniejsza rzecz w moim życiu. GDyby nie mój romans, ktory takie pietnujesz, to raczej bysmy tu sobie nie rozmawialy.

Gość weź się usuń z tego
to była odpowiedź, na pytanie po co się żenią

Gość napisałam, że nie
Ja do Cb nic nie mam, nie znam Twojej sytuacji. Napisałam, co myślę o zdradzie w małżeństwie, bo taka widze dyskusja sie wywiazala.

Weź się usuń: to gratuluję, szczerze, mądrości życiowej i samozadowolenia z jej posiadania Każdy, prawie, żeni się/wychodzi za mąż wierząc, że to właśnie ta/ten jedyny. Niestety, nie zawsze ta wiara wytrzymuje próbę czasu

Gość weź się usuń z tego
napisałam, że nie - a gadaj sobie z ze złodziejem, że kradzieżą się brzydzisz albo z wegetarianinem, że lubisz mięso ten sam sens

Gość weź się usuń z tego
durden, mylisz się, sądząc, że dobry człowiek z dnia na dzień zrobi się zły, to tylko Ty nie widzisz, jaki on jest

Gość weź się usuń z tego
a czemu sobie mojego nicka przywłaszczyłaś ????

Gość weź się usuń z tego
bo nie możemy spać :)

Gość weź się usuń z tego
co?

Tez nie wychodziłam, za maż z myśla, że zdradzę i sie rozwiodę. Ale nauczyło mnie to jednego- nie oceniac ludzi i nie przykładac mojej miarki do nich, bo nigdy nie wiadomo w jaki sposób się życie potoczy.

Ja nic nie twierdzę o jakichś przemianach dobra w zło, tym bardziej z dnia na dzień. Ludzie są ze sobą, kochają się przez dłuższy czas nawet, a potem coś się zaczyna psuć, coś, co nie zawsze udaje się naprawić. Każde z nas zmienia się z czasem. Coś, czego nie zauważaliśmy, na co zaślepiała nas miłość, albo co braliśmy za jakąś drobną, nieszkodliwą i dającą się zbagatelizować błahostkę z czasem może przybrać rozmiary demona zżerającego wszystko co mu wpadnie w łapy. A czasem po prostu miłość wygasa, daje się zatłuc tępym młotkiem rutyny, najpierw zamienia się w obojętność i chłód, a potem, coś, jakiś bies... jak śpiewała Kaśka Nosowska

A tak btw: to powinni nas wkleić do "Manual od Cafeteria" do rozdziału: "Jak się rozwala topiki" :D Bo my tu przecież nt. mojej litanii do Miłej jak zawsze :D

Durden wszystko co piszesz to prawda. Bywają jednak przypadki, że ktos w ciagu roku z ukochanej osoby zmienia się w najgorszego wroga. Dobranoc Państwu :)

Gość weź się usuń z tego
tak, i do miłości nie można zmusić i tak dalej, ale to pójście na łatwiznę związek to tandem, nie sypie się przez winę jednej strony, nie żyje własnym życiem i nie przetrwa sam z siebie nie przetrwa, gdy ktoś odpuści i pozwoli rutynie na dotłuczenie młotkiem, gdy się razem nie walczy, gdy nie działa się od razu, a pozwoli na nawarstwianie się problemów, a później robi z siebie ofiarę złej żony czy złego męża chociaż czasami boję się, że nie ma nic stałego i prawdziwego, a są tylko złudzenia, że nie dotykamy naprawdę tego, w co chcemy wierzyć ale to chwilowe

No już dosyć tych żartów, ty lepiej weź to sobie do serca wszystko, prześpij się z tym i do rana się popraw ;P 🌻

Weź: masz rację, bez sarkazmu, szczerze. Czasem się da, czasem ktoś się za słabo postara, a czasem, mimo starań przegrywamy. Taki lajf dobrej nocy :)

Gość weź się usuń z tego
coś Ty taka narwana? masz swoje zdanie, ja mam swoje nie przekonuję, tylko wyrażam swoje zdanie nie wierzę w 100% ofiary związku, Ty możesz mieć inne zdanie

Gość weź się usuń z tego
w sumie to cofam pytanie, biorąc pod uwagę okoliczności topiku

W ofiary zwiazku nie wierzysz tak? A jak maz tlucze zone i sie nad nia zneca to on jest ofiara tak? Juz nie wiem jak to dosłowniej napisac!

Gość weź się usuń z tego
nie znam Cię, więc nie wiem, jak było w Twoim przypadku naprawdę nie wierzę w to, że dobry człowiek stanie się zły albo złego sobie wybraliśmy, albo nie potrafiliśmy pomóc