Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziiiiiryyyytowaaaaannnnnnaaaaa

Cięzarówki jak spędzacie sylwestra??

Polecane posty

Mam na mysli rpzede wszystkim kobiety, ktore oczekują dziecka w styczniu lub na początku lutego, ktore są w zaawansowanym stadium. Wychodzicie gdzies?? lub moze same z mezem przed tv.

Ciezarowki to pewnie beda na psotoju stac bo w swieta kierowcy maja wolne :) wiem bo moj brat jezdzi tirami. Pozdrawiam :) P.s nie zapomnij naoliwic oś zeby po swietach ciezarowka ruszyla w dalsza droge.

Ja wprawdzie urodzilam w styczniu prawie 4 lata temu, ale tamtego sylwestra pamietam doskonale i milo wspominam. Zostalismy w domu. Maz przyniosl rzutnik, wypozyczylismy swietne thrillery i ogladalismy jak w kine, lezac na lozku :-p o polnocy wypilismy piccolo, odebralismy kilka telefonow, obejrzelismy fajerwerki i poszlismy spac.... To byly cudowne ostatnie dni swobody :-D

Jagoda jakas ty madra. Temat nie dla ciebie wiec spieprzaj

Karolina- dobry pomysł, moze tez o tym pomysle. To lepsze niz sylwester z polsatem:)

Nie moglas napisac np "Kobiety w koncowce ciazy jak spedzacie swieta??? Tylko piszesz "ciezarowki". Tkaim pojeiem okreslane sa samochody ciezarowe a nie kobiety. :P :P :P Brzmi to idiotycznie.

ty cala brzmisz idiotycznie i nikt Ci nie robi z tego tytułu problemow. Wypad mezowi kotlety klepac!

wszystko mi jedno gdzie, byle nie w szpitalu. najprawdopodobniej wreszcie zostaniemy w domu.

Gość deszczowa piosenka :)
Termin miałam koniec stycznia, początek lutego i rok temu mniej więcej o tej porze też planowałam jak spędzimy Sylwestra :) Cóka jednak zadecydowała inaczej i postanowiła urodzić się w Boże Narodzenie, więc Sylwestra nam już "ustawiła" ;)

deszczowa piosenka- powiedz mi, dziecko urodzilo się miesiac wczesniej, zatrzymali je w inkubatorze czy od razu moglas je wziac do domku???

Naprawdę lubicie jak się was tak określa? Ja bym się poczuła urażona.

bo ja mam termin na 2 lutego i równiez zagrozenie, ze urodze w kazdym momencie. chcialabym sie conieco dowiedziec

Bo widac mało kolorów w waszym zyciu i byle okreslenie stanowi dla was problem i obraze. śmieszne

Ja nie lubie, ale nie zamieram robic z tego wielkiego halo, a gdzie poczucie humoru sie zapodzialo? w ciazy nie obowiazuje??? Moje bliznieta tez urodzone miesiac wczesniej i tylko jedno lezalo w inku, ale z powodu nizszej masy ciala. Corka z 10 punktami wyszla sobie po kilku dniach do domu i inkubatora na oczy nie widziala.

Córka urodziła się jak donoszona, miała 2860 g i 52 cm. Wpisali nam 36 tydzień,mimo że urodziłam 34t1d, bo mała nie miała cech wcześniaczych. W szpitalu jednak pobyliśmy bo mała miała zapalenie płuc, no ale to akurat nie wina wcześniactwa tylko lekarzy, którzy zbagatelizowali zbyt dużo kolonii paciorkowca u mnie i nie włączyli antybiotyku.No ale... reasumując - mała przez wzgląd na swoje wcześniactwo problemów nie miała. Aha.... ja nie miałam ciąży zagrożonej, po prostu w Wigilię o 14.00 odeszły wody :)

"Termin miałam koniec stycznia, początek lutego i rok temu mniej więcej o tej porze też planowałam jak spędzimy Sylwestra Cóka jednak zadecydowała inaczej i postanowiła urodzić się w Boże Narodzenie, więc Sylwestra nam już "ustawiła"" podajmy sobie dłonie, mam identycznie, jutro jade na kotrole i mam ponure przeczucie ze czeka mnie szpital z ktorego juz do konca nie wyjde i ze bedzie dokładnie jak u Ciebie - Boze narodzenie a ja bum... :/

one sie przeciez nie obrazaja i dla nich okrslenie "ciezarowka" oznacza ze maja duze poczucie humoru :D

No to niespodzianka :) chcialabym jednak donosic do tego lutego mimo ze marze aby ja zoabczyc noi miloby bylo razem z nia spedzic sylwestra

Jagoda wez stąd idz bo z tego co wiem to dziecka sie niespodziewasz, zajmij sie swoim

taajasne --- to trzymaj się cieplutko w takim razie :) Dla mnie święta ugiebłoroczne były dość szalone :D Noale.... Kewina obejrzałam :D:D:D w szpitalnym TV :D

mi sie skrocila szyjka i mam rozwarcie stad moje obawy ze urodze wczesniej, swieta chcialabym jeszcze przeczekac

ziiiiiryyyytowaaaaannnnnnaaaaa --- 3mam kciuki zeby maluch poczekał jeszcze troszke :)

Gość durna Jagoda
Wez z tad spada oslico Po jakiego grzyba sie wogule wtracasz nalesniku Zostaw ta szczesliwa kobiete w spokoju matole

"taajasne, a skad to przeczucie? Masz jakies problemy?" ciśnienie. wczoraj mimo leków 180/130. boje się jak cholera, chociaz z dzieckiem OK, wariuje jak zwykle...

hehe fajnie jagoda odpowiedziala w pierwszym poscie ;) po prostu odpowiedziala na temat ;)))

Taajasne... skad u Ciebie takie duze cisnienie??? Przeciez to sie juz kwalifikuje do porodu :o mialas przed ciążą problemy z cisnieniem??? Jakie leki zazywasz??? Na styczniowkach dziewczynie zrobili cc w chyba 32tc bo miala cos 170/100, ledwo je uratowali.

"skad u Ciebie takie duze cisnienie??? Przeciez to sie juz kwalifikuje do porodu mialas przed ciążą problemy z cisnieniem???" zawsze mialam, tyle ze przed ciążą dawało sie leczyc a teraz dupa zbita ze tak powiem... "Jakie leki zazywasz???" dziennie - szesc tabletek Dopegytu, dwie tabletki Plendilu 5mg, szesc tabletek hydralazyny 25mg i dwie tabletki Detralexu plus w razie ostrego skoku Cordafen doraźnie pod język, ale to na szczęscie rzadko. ostatnio nosze ze sobą wszedzie nitroglicerynę pod jezyk -na wszelki wypadek... "Na styczniowkach dziewczynie zrobili cc w chyba 32tc bo miala cos 170/100, ledwo je uratowali." no wlasnie ja zaczynam 32 tydzien, jutro jade do szpitala i zaczynam sie cholernie bac co z tego wyjdzie... chociaz jakby zdecydowali od razu to załatwic to byloby mi lepiej, bo w razie co dymac 200km do szpitala zimą to mi sie nie usmiecha. a do naszego szpitala nie pojde, bo tak jak ginekologia jest dobra, tak oddzial noworodkowy predzej mi dziecko wykonczy niz uratuje.