Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cornelias time

Mąż pracuje za granicą, jak mu ufać?

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzz
cornelia jesli mąż planuje tam siedzieć jeszcze lata, to chyba znasz odpowiedź na to pytanie, myślę że wszystkie żony mające mężów za granicą na lata, powinny rozważyć mozliwość wyjazdu do niego i z nim o tym rozmawiać.

Gość Cornelias time
Pisze ktorys raz, ze ma jeden pokuj w domu nalezacym do szefa a corka od wrzesnia idzie do szkoly, jak mam jechac?

Gość igloooioi
Chyba skoro juz tam tyle jest to jest w stanie coś wynająć ? ty byś tam pojechałą zarobilabys wiecej.. a córka może isc tam do szkoły.. Co za problem? Są różnojęzyczne szkoły. Moi znajomi wyjechali na 3 lata do irlandii z synem który szedł do 4 klasy. Problemu nie widzieli :o Dla nich po prostu rodzina ponad wszytsko almalma- Dokladnie :) i o to chodzi.. na co komu bogactwa jak szczescia nie ma ?? :/ Jedz do niego jak najszybciej:) Z dzieci tam? ( czyli to nie problme?:) ) i zycze wam powodzenia! I mam nadzeje ze w nocy na kafe juz Cię nie zobaczymy :P

Gość zzzzzzzzzzz
corni, corka pojdzie tam do szkoly

Gość alamala
zzzzzzzzzzzz znowu masz rację Z drugiej strony po co budować się w Polsce....i tak ten dom cięzko będzie utrzymać nawet z dwóch pensji..remonty, opłaty..chyba, że mąż będzie tam ciągle pracował, a wy tutaj.....tylko co to za rodzina.....rozpadnie się .....

Gość igloooioi
TO JEDZCIE DO MĘŻÓW! szkoly tam też mają, co wy takie dzikie :o zachowujecie się jakbyście wy tylko byly przypadkami jedynymi, a wiecie ile ludzi tak razem wyjezdza? z dziecmi ? :o Naprawde przepraszam, ale żalicie się, a same winne jesteście sobie... Cornelia- co za problem mieszkanie wynajac.. Drogo nie wyjdzie skoro ty zaczełabyś pracować tam więc i zarabiac wiecej

Gość Cornelias time
Nie zawsze mozna jechac do meza, co byscie powiedzialy zonom marynarzy, tez maja zamieszkac na statku?

Powiem w prost, tu nie mielismy z czego zyc, a jak juz wspomnialam, za kilka miesiaqcu corka idzie do szkoly, nie moglam jechac, bo ma jeden pokuj w domu szefa, naprawde nie rozumiecie? Dlatego ja będąc facetem nie zgodziłabym się na taka propozycję. W ogóle nigdy nie decydowałabym się na dzieci dopóki nie miałabym środków, aby jej zapewnić godne życie. Nigdy w życiu nie dopuściłabym do sytuacji, że moje dziecko wychowywałoby się bez ojca bo "tatuś ciężko pracuje za granicą". Dla mnie kolejność jest taka: dom/ mieszkanie, ślub, dzieci.

Gość igloooioi
alamała- no i Ty mnie kanciastoportą i zzzzzz rozumiesz.... Tylko przetłymacz to słomianej i cornelias... Jak człowiek chce to wsztysko moze.

Gość alamala
Cornelias time myślę że wszystko da się przeskoczyć....może poszuka mieszkanka, córka pójdzie do szkoły, a Ty może do szkoły językowej, a może jakaś praca znajdzie się dla Ciebie..... Wiesz tak się zastanawiam co ta Polska może dać nam, naszym dzieciom, co to za kraj skoro mąż nie może zarobić normalnych pieniędzy....

Gość słomiana wdowa:/
Cornelias time jesli chcesz pogadac to napisz na gg 241164 11

Gość zzzzzzzzzzz
ala wlasnie o to chodzi, ja wyjechalam, zalozylam w uk rodzine nie wiem czy odwazylabym sie w Polsce, na razie z \polska niestety nie wiaze planow, o to chodzi zeby na dobre i na zle ale RAZEM KOBITKI RAZEM CALA RODZINA! Jesli wracac tez razem ;)

Gość igloooioi
Cornelias time - one nie mogą a TY MOZESZ :)

Gość Cornelias time
kanciasta... obys jeszcze mogla miec dzieci, zanim sie w Polsce domu dorobisz

Gość igloooioi
Cornelia- nikt nie mowi zeby w polsce sie domu dorobic Ale razem wyjechac na kilka lat wrócić. urządzić się no i dziecko :)

Gość Cornelias time
dzieki slomiana, odezwe sie

Gość Cornelias time
slomiana, a w Polsce gdzie mieszkacie? jakie woj?

Gość igloooioi
Ale juz mniejsza z tym, dziecko to nie jest problem. Dlaczego tak się nim tłumaczysz, no i tym ze mieszka z szefem.. Mój facet mieszkał z rodzicami zanim się poznaliśmy no i co ? to powod by nie być ze sobą bo on mieszka z rodzicami? i problem wynająć coś razem? ( akutalnie mamy dom.. ale daje taki prrzyklad)

Gość zzzzzzzzzzz
kanciasta ja nic nie planowalam, w polsce wogole mielbysmy problem zeby cos wynajac i sie z tego utrzymac z naszych dwoch pensji, a tutaj jakos sie ulozylo, z tym ze w odwrotnej kolejnosci ;)

Gość alamala
Cornelias time zacznij szukać jakiegoś fora polonijnego w Norwegii...ja to mam już czasami większą wiedzę na pewne tematy Danii, niż mój mąż.... Myślę, że Slomiana wdowa....no cóż 8 lat...ona się przyzwyczaiła...on pewnie też....to kwestia czasu.... Na wakacjach u męża był jeden koleś....żona rodziła mu dziecko we wrześniu...a on na dwa tygodnie przed wyjazdem bzyknąl po pijaku takiego kurwiszona....ale małżeństwo kasę ma!!!

Gość igloooioi
alamała- przykro słuchać ale takie realia:o

no i własnie dlatego albo razem albo wcale. Dla mnie w związkach ludzi którzy decydują sie na takie rozłąki czegoś jednak brakuje.

Gość Cornelias time
Czesto trzeba sie decydowac na rzeczy ktore sredno nam leza, tak to juz jest, ja wytrzymam , tylko jest mi tak zajebiscie smutno, jak widze pare ktora idzie na spacer :(

Gość zzzzzzzzzzz
Dla mnie w związkach ludzi którzy decydują sie na takie rozłąki czegoś jednak brakuje. może to są po prostu nie do końca przemyślane decyzje, poza tym co innego wyjazd na 3 miesiące co innego na 8lat

Gość Cornelias time
ale co maja powiedziec marynarzowe, jak rejsy sa po pol roku?

Gość igloooioi
Dobra Kobietki ja ide spać:) Przytulić się do mego faceta i usnąć w jego ramionach i Wam życze tego jak najszybciej to jest możliwe :) Naprawde przemyślcie pomysł o wyjeździe do swoich facetów Cornelias- wynajem mieszkanie i posłąnie córki tam do szkoły to naprawde nie problem- a jakie szczescie jak i Tobie Męzowi i córce da? Słomiana- Tyle wytrzymałaś .. w sumie to się dziwie, ale nie tęsknisz nawet za kłotniami z nim jak był przy Tobie ?? Przemyślcie to Naprawde.. Bo dla pieniedzy nie ma się co tak męczyć, a zresztą jeśli dla was są takie ważne przecież jadąc tam zarobicie jeszcze więcej.. Alamała- jedz do swojego jeeedz :)) Powodzenia życze! żeby wszytsko się ułożyło 🌼 pozdrawiamm zzzzzzz, kanciastoporta dobranoc 🌼

Gość Cornelias time
dzieki igloo

Gość igloooioi
coś się tak marynarzy czepiła? Zazwyczaj spełniają wtedy swoje marzenia:) i wiekszosc kobiet na stałe nei ma- poczytaj troche;) A zresztą taka kobieta marynarza nie ma jak być przy mężu A ty masz to szczęście że MASZ.

Gość Cornelias time
czepilam sie bo moj juz i to robil, byl w dwoch polrocznych rejsach :)