Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wrzesień 2011:)

Czy mogę być w ciaży?

Polecane posty

Witam chciałam zapytać czy jest możliwość że bede w ciąży jeżeli cykl mam regularny co 26-27 dni zaczął mi się 26 list. a skończył 1 grudnia i czy jak współżyłam wczoraj i przedwczoraj to jest szansa na to żebym zaszła w ciąże?

Gość Mania_20
Hej:) powiem ci szczerze że wątpie abyś zaszła w ciąże :)

z tego co czytałam to wyszło że owulacja wypada 14 dni przed nastepnym spodziewanym okresem czyli 8 lub 9 grudnia jest możliwym dniem do zapłodnienia nie tak? bo ja już nie wiem jak to wkońcu jest każdy mówi co innego

Jesli chcesz zajsć w ciążę to kup sobie testy owulacyjne dzieki nim bedziesz wiedziała kiedy masz owulację

Gość Mania_20
tak owszem 14 dni kochana ale owulacje mozesz miec np. 15 dnia cyklu i wtedy dodac 14 dni . ja mialam cykle 28 dniowe owulacje mialam 15 dnia i w dniu owulacji dodaje sie 14 dni

Gość Mania_20
ja ci radzę mierzenie temperatury i nic nie kosztuje i jest pewne.

Gość jak to jest ze baby
się biorą za robienie dzieci kompletnie nie znajac swojego organizmu??

Gość Mania_20
odrazu po okresie pamietaj o stałej godzinie zanim wyjdziesz z łóżka minimum 4 godz. spania i termometr wkładamy do szyjki macicy (nie za daleko) ja na takiej podstawie wiedzialam kiedy mam owulacje i kochalam sie z mezem dzien po owulacji i w brzuszku mamy synka :)

Gość Mania_20
powiem ci ze ciezko przez internet wytłumaczyć... przeczytaj na necie. mi przed owulacja skakała temp. a dzien przed owulacja w dzien owulacji i dzien po owulacji temp. byla taka sama i nizsza po tych 3 dniach zawsze poszła mi do góry.

Gość Mania_20
ale musisz dobrze zaobserwowac swoje cykle minimum te 3 mies. zeby dokladnie rozgrysc kiedy mialas owulacje.

Gość alaaaa makotaaaaa
a ja polecam zarejestrować się na 28dni i poczytać co nieco. Później wybrać metodę np. Kramarek tutaj można pobrać z chomika :http://chomikuj.pl/divette A co do pytania to jeśli miałaś okres 26.11 - to od tego dnia liczymy nowy cykl czyli wczoraj byłby 12 dzień(chyba dobrze liczę ? :P) jeśli owu wypadłaby książkowo szanse są bo plemniki przy dobrych warunkach przeżyją w pochwie kilkanaście godzin.

Gość Matka nawrócona
Kwiatuszku, o tym, czy jestmożliwość ciąży czy nie, nikt Ci nie powie, bo nie ma żadnej gwarancji,że kochając się wtedy czy wtedy, będzie się w ciąży. O tym, czy była możliwość, dowiesz się , jak przyjdzie termin okresu i jak okres nie przyjdzie, albo przyjdzie. Skąd mamy wiedzieć, czy jest taka możliwośc ? Owulacji nie da się tak książkowo wyliczyć, musisz sama siebie obserwować, robić testy owulacyjne.