Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYTANIE DO MADRYCH

Co ile bierzecie kapiel/ prysznic - raz w tygodniu to za mało?

Polecane posty

choć zdarza się że myje się raz na 2 miesiące lub rzadziej

Gość gość
Biorę prysznic raz dziennie rano.Włsy myję co drugi dzień. Ręce myje z 10 razy dziennie. W upały biorę szybki prysznic 2 razy dziennie. Tak samo jak mam okres. Wtedy nie wyobrażam nie wziąć prysznica rano i wieczorem. Jak mam obfity okres to w ciągu dnia bywa, że i trzy razy dziennie się podmyję.

Gość gość
lek na alergię skórne - zmniejszyć mycie oraz odstawić chemię ile się da. walczę od dzieciństwa z alergiami i atopowym zapaleniem skóry. trafiłam do mądrej pani dermatolog. biorę prysznic 3x w tygodniu. niedziela/środa/piątek. włosy myje 2x w tygodniu. kosmetyki biały jeleń i dove od kilku lat. stan skóry o niebo lepszy. oczywiście gdy mam okres to się kilka razy podmywam w ciągu dnia. również jak jest gorąco to wchodzę pod chłodny prysznic ale sama woda bez żadnej chemii. wpierw spróbujcie a potem krytykujcie. niestety chemia i częste mycie zmywa oraz narusza nasz naturalny płaszcz. przez to dochodzi do podrażnień skóry i jej chorób. ale to trzeba odczuć na własnej skórze widocznie zeby sie przekonać.

Gość gość
Raz w miesiącu ale muszę ograniczyć do raz na rok :)

Gość gość
Ja się myję 2 x dziennie i nigdy nie miałam żadnej alergii. Skórę też mam nawilżoną nawet bez balsamu. Dove, serio? Przecież to jest mocno chemiczne, śmierdzi, a do tego to ich mydło zostawia taki tłusty osad na skórze..

Gość gość
codziennie!

Gość gość
Prysznic czy kąpiel w wannie co 3 dni, w ciągu dnia rano mycie pach i dołu :D , latem w upały prysznic codziennie. Wiem, że starsi ludzie oszczędzają na wodzie i rachunkach i myją się rzadko....Jak się mieszka ze starymi nie bogaczami, to często marudzą żeby nie puszczać codziennie wody do wanny.

Gość gość
Ja też co plus minus 2 dni, krocze codziennie i zęby tez.

Gość gość
Kapiel lub prysznic calego ciala w normalnych warunkach (bez pracy w brudzie i pocie)-1 raz w tygodniu, Wlosy-co 2 dni, Stopy-codziennie wg potrzeb, Twarz, pachy, dol-2 razy dziennie, Rece-mnostwo razy dziennie.

Gość gość
Prysznic codziennie. Podobnie jak mycie zębów, o myciu rąk nie wspominając.

Gość gość
Hee ty to w wodzie urodzony jak zrobię sobie cwaniaczku taką łaźnie jak ty , to będę codziennie jak się pracuje to owszem codziennie .