Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbuntowana mama

Rodzina nie akceptuje imienia jakie wybralam

Polecane posty

Gość zygzaczek
mnie juz chyba nic nie zdziwi jesli chodzi o imiona:) ostatanio znalazlam Myszon i Żyraf :)

no ba, ja tez tak uważam, ale rodzina męża cuda wymyslała, żeby nie była Antonina:) Że niby jako dorosła kobieta będzie miała problem, że dzieciaki będą się z niej śmiały- same bzdety. A tak na marginesie uważam, że nie co sie tłumaczyć rodzinie. Ja się nie tłumaczyłam tylko się śmiałam z ich argumentów- w końcu to moje dziecko i tyle.

Gość ciekwa!
no to więc jakie to imię wybrałas dla dziecka, że rodzina nie chce na nie przystac?

Gość zbuntowana mama
Oralia dla córeczki i Cirzpibog dla chłopczyka. Moim zdaniem bardzo fajnie. A waszym zdaniem?

Gość Bunt dwulatka :)
Olej to co mowia inni,jesli Wam sie to imie podoba to jest ok,my naszemu synkowi dalismy na imie Makary tez kazdy byl wzburzony gdy mowilismy jakie imie bedzie mialo nasze dziecko,ale mielismy to gdzies nam sie podobalo i tyle,jest nietypowe i oryginalne zaden kolejny Kubus, Bartus czy Filipek.Teraz juz sie kazdy do tego imienia przekonal.Nie wyobrazam sobie naszego synka z innym imieniem to jest nasz kochany Makus i tyle :)

Gość nie chodzi o to,ze imie
mialoby byc "inne" - bo to twoj sprawa. Moze jednak jest obrazliwe albo bardzo zle sie kojarzace, np Alfons, Adolf. Jesli napiszesz, jakie to imie, znajdziemy ci argumenty za.

Gość zbuntowana mama
O widzę, ze ktoś się pode mnie podszył i temat się rozwinął. Imie jest faktycznie niespotykane, ale mi właśnie na takim zależy. Chcę żeby był oryginalny, a nie jeden z 10 w grupie w przedszkolu. Podoba nam się Florian.

W Niemczech imie Florian jest bardzo popularne. Mnie ono nie dziwi. W Polsce kojarzy sie z jakims gburianem, ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic. Skoro pojawiaja sie juz takie imiona jak Kaziu, to Florek w porownaniu do tego to miod.

Gość niech się wyróżnia
dobrymi manierami i wiedzą w przedszkolu - a nie imieniem! napewno będzie bardziej zauważony.

mnie imie florian kojarzy sie z pedziem :P a swoja droga co was napadlo zeby takie dziwaczne imie dawac dziecku :O

Gość Maugosh
Odetnij pępowinę i przestań sie przejmować co mówi mamusia, tatuś, brat, szwagier. To twoje życie i ty jez rozgrywasz. Chcesz nauczyć swojego syna, ze życie zależy od tego co mówią inny? Nie sadze :)

Gość 314
Pomysl jak syn vyjedzie za granice nikt nie przeczyta jego imienia i tez nie wypowie. Vasza vola chce z pierwszym imie a drugie daj mu bardziej miedzynarodoave.

Gość Florian moze byc
patron strazaków, o ile pamietam. srednio mi sie podoba Florek, ale nie ja decyduję. W kazdym razie jest to normalne, nie hanboiace nikogo imię.\Zachowaj Panie, to tu mieszakanie, strzez nas od ognia, świety Florianie - pamietam taki napis na drzwiach jakiejs starej chalupy na wsi.

Gość mała ogrodniczka...
mój synek ma na imię Florian, rodzina się buntowała ale olałam ich z góry. dziadkowie mieli czas by się wykazać i nazwać swoje dzieciaki jak chcieli, nie rozumiem więc czemu chcą jeszcze rządzić wnuczkami. jagoda "mnie imie florian kojarzy sie z pedziem a swoja droga co was napadlo zeby takie dziwaczne imie dawac dziecku " jagoda lecz się na nogi bo na głowę już zdecydowanie za póżno...

Gość PINCESKA
tutaj sa same podszywy bezsenswone :) nie przejmuj sie to normalne to sami debile i idioci szukajacy wrazen :) florian to ladne imie nie przejmuj sie ich opina :)

Gość Florian moze byc
nikt nie przeczyta? przeciez to imie z laciny, popularniejsze za granica niz w Polsce. Znaczy kwiatnacy kwiat. calkiem ładne imie.

Gość Florian moze byc
(to ostatnie do 314 było)

Gość o matko!!!
Jagoda swojemu dala najbardziej oblatane Bartkow tyle co Burkow na wiosce:O

Gość o matko!!!
Z pedziem a ty myslisz ze jak swojego nie nazwalas Florian to pedziem nie bedzie buhahahaha

Gość Florian moze byc
z pedziem to sie raczej Dorian kojarzy ( Portret Doriana Greya Wilde'a), nie Florian, jak juz.

A mnie się podoba:) Gdybym miała syna miał by na imię Sergiusz lub Cyprian:) Ale mam dwie córki: Laurę i Sarę:)

Gość zbuntowana mama
z Floranem to podszyw. Jak macie tak żartowac to wypad!!!! Zdecydowaliśmy się na imie BARABASZ. Co o nim sądzicie??

Gość fifaka
Ludzie-Antosia!!!Tragedia.Gdybym miala na imie ANTONINA to rowiesnicy by mieli niezly ubaw.... ale niby o gustach sie nie dyskutuje.

Gość o matko!!!
Antonina to tez Tosia nie musi byc Antosia.

Gość zbuntowana mama
Każdy już zaczyna pisac jakieś farmazony:( a ja pytam o imie dla dziecka. Barabasz... według nas ładne. jak przekonac dziadków ??:(

Gość nina65
Florian. Sama nie wiem-dziwne troche. Jak bedzie mial 18lat to jak beda go nazywac?Florek?Brzmi jak 80letni dziadek...

Gość zbuntowana mama
Nie będe się zaczerniać jak kogoś bawią podszywy to super. Moim zdaniem akurat mało śmieszne Ci wychodzą. Imię Florian bardzo nam się podoba. Cyprian też fajne, ale Florian jakoś lepiej mi leży. Mąż też jest za, za to rodzina to szkoda słów. Jagoda właśnie chciałabym uniknąć kolejnego Bartusia. Nic nie mam do tych imion, ale ostatnio wokoło słyszę ich tyle, ze mam przesyt. Szukam czegoś innego. Tu nie chodzi o wyróżnianie się imieniem tylko o to żeby mnie nie mdliło na dźwięk kolejnego tego samego imienia. Poza tym jeśli mam być szczera to mało imion męskich mi się podoba. W zasadzie to trzy, ale dwa z nich są już zajęte wiec został ten Florian. Dla dziewczynki nie było by problemu bo podoba mi się dużo imion. Łatwiej znaleźć coś nieoklepanego a fajnie brzmiącego dla ucha i nie rażącego. Dla chlopca trudniej.

Gość Akurat Barabasz jako
skazany za zabojstwo i z tym sie ludziom kojarzacy nie brzmi radosnie

Florian nie jest w sumie złe.Osobiście mnie się nie podoba zdrobnienie Florek ale nie będzie wstydu jak dasz tak synkowi na imię, a dziadkom nic do tego

Gość Akurat Barabasz jako
dawaj Floriana i nie miej oporów.Ladne.